Πέμπτη, 04 Σεπτέμβριος 2014 13:11

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 3-0: Ετοιμος για μεγάλα πράγματα…

Γράφτηκε από τον

Ο Πάμισος φιλοδοξεί και φέτος να κυριαρχήσει στην Μεσσηνία αλλά και να κάνει το βήμα παραπάνω στα μπαράζ του Μαΐου κερδίζοντας την άνοδο για την Γ' εθνική.
Στο πρώτο φετινό σημαντικό τεστ λοιπόν, οι «πράσινοι» πήραν… άριστα χθες καθώς επικράτησαν με το επιβλητικό 3-0 του Εθνικού Μελιγαλά στη Μεσσήνη και πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα εν όψει του επαναληπτικού αγώνα.


Το συγκρότημα του Σπύρου Τσίκινη έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι καθώς είχε τον έλεγχο σχεδόν όλη την διάρκεια του αγώνα ενώ πέτυχε τρία πραγματικά πολύ ωραία γκολ. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έδειξε πως διαθέτει ένα πραγματικά ισχυρό ρόστερ που - με την κατάλληλη προσπάθεια και τύχη - δείχνει ικανό να πετύχει μεγάλα πράγματα φέτος...
Ο Μωράκης πέτυχε ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ ανοίγοντας το σκορ ενώ στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα - επίσης με εξαιρετικό τρόπο - οι Ηλιόπουλος και Σειτάι.
Υπήρξαν πάρα πολλές περιπτώσεις που οι παίκτες του Παμίσου κέρδισαν το χειροκρότημα των περίπου 150 φιλάθλων τους, οι οποίοι έφυγαν από το Δημοτικό Στάδιο της Μεσσήνης απόλυτα ικανοποιημένοι από αυτά που είδαν.
Ο Εθνικός αντίθετα δεν έδειξε πολλά πράγματα χθες. Στο πρώτο ημίωρο είχε πάθος και καλή αμυντική παράταξη, ωστόσο δεν είχε τρόπους να απειλήσει και τελικά βρέθηκε πίσω στο σκορ από ένα εξαιρετικό σε εκτέλεση τέρμα που έκανε δύσκολα τα πράγματα. Στην επανάληψη η είσοδος του Καραγιάννη έδωσε κάποια πνοή στην ομάδα, ωστόσο συνολικά οι παίκτες του Εθνικού φάνηκαν κουρασμένοι, είχαν αρκετούς σημαντικούς παίκτες που υστέρησαν και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό του Παμίσου…

Γκολ για… όσκαρ
από τον Μωράκη

Από το ξεκίνημα του αγώνα ο Πάμισος πήρε την εδαφική υπεροχή ενώ ο Εθνικός προσπάθησε κυρίως να κλείσει τους διαδρόμους προς την περιοχή του και να αναζητήσει μια καλή αντεπίθεση.
Το πρώτο 15λεπτο αναλώθηκε σε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και… γκρίνιες των ομάδων προς τους διαιτητές, όμως στο 20' είχαμε την πρώτη μεγάλη φάση.
Ο πολύ καλός χθες Αντώνης Καλογερόπουλος έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Βλαχόπουλος έπιασε ένα δυνατό σουτ όμως ο Καστριτσέας απόκρουσε και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.
Ο γκολκίπερ του Εθνικού ήταν αδύνατο να κάνει κάτι όμως στο 35' όταν ο Μωράκης με φοβερό γυριστό σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι (μετά από σέντρα του Χρ. Τρίψα), έστειλε τη μπάλα στο "γάμα" της εστίας του Εθνικού γράφοντας το 1-0. Ήταν ένα πραγματικά εκπληκτικό σε εκτέλεση γκολ.
Στο 44' ο Αντ. Καλογερόπουλος έκανε μια καλή προσπάθεια και σέντρα από αριστερά και ο Χρήστος Τρίψας πλάσαρε ελάχιστα άουτ, χάνοντας την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Κυριάρχησε ο Πάμισος
στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο Πάμισος πέτυχε γρήγορα το δεύτερο γκολ και στην συνέχεια κυριάρχησε. Στο 47' ο Βλαχόπουλος πήρε τη μπάλα έξω από την αντίπαλη περιοχή και δεξιά, ελίχθηκε και με ωραία πάσα βρήκε τον Ηλιόπουλο ο ο οποίος έκανε το κοντρόλ και με ωραίο πλασέ πέτυχε το 2-0.
Ο Πάμισος συνέχισε να πιέζει και πέτυχε ένα επίσης πολύ ωραίο γκολ από ένα παίκτη που έπαιξε για πρώτη φορά χθες στη Μεσσήνη και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει τους «πράσινους». Ο λόγος για τον Σειτάι που με δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για την ομάδα του στο 71'.
Ο Σειτάι έδειξε ότι μπορεί να δώσει πολλά με την τεχνική και κυρίως την ταχύτητα του.
Στο 73' πάντως θα μπορούσε να πετύχει ένα γκολ ακόμη, όμως αντί να πλασάρει στο τετατέτ με τον Καστριτσέα, προτίμησε να δώσει την μπάλα στον Αντώνη Καλογερόπουλο (ο οποίος είχε ξεκινήσει τη φάση). Η πάσα του Σειτάι δεν ήταν καλή, ο Καστριτσέας μάζεψε τη μπάλα και ο Πάμισος έχασε μια κλασική ευκαιρία για το 4-0.
Ο Εθνικός θα μπορούσε να πετύχει το γκολ που θα του έδινε ελπίδες εν όψει του επαναληπτικού στο 87'. Έγινε μια βαθιά μπαλιά στον Θανόπουλο ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Κατσίποδα και δέκα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ προς το άδειο τέρμα. Ωστόσο το πλασέ ήταν αδύναμο και πρόλαβε να κόψει την μπάλα ο Τσιπλάκης που είχε επιστρέψει.
Διαιτητής ήταν ο Ψηλοπαναγιώτης και βοηθοί οι Γεωργαντάς και Καστανάς, οι οποίοι δεν αντιμετώπισαν κάποια πολύ δύσκολη φάση.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Κατσίποδας, Αργυρόπουλος, Τριανταφυλλάκης, Φιλόπουλος (28' λ.τ. Τσιπλάκης), Μανιάτης, Μωράκης, Αντ. Καλογερόπουλος, Χρ. Τρίψας, Βλαχόπουλος (65' Σειτάι), Ηλιόπουλος (75' Πατσιώτης), Ι. Τρίψας.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Καστριτσέας, Παυλάκος, Γερμάνης, Πιτσιλής, Κανελλόπουλος, Ντούζια, Μπαλαλάς, Δικαίος (53' Καραγιάννης), Μουρούσιας, Θανόπουλος, Λάγιος (78' Γεωργόπουλος).