Πέμπτη, 04 Σεπτέμβριος 2014 13:17

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 2-3: Αγκαλιά με την πρόκριση μετά το σπουδαίο διπλό

Γράφτηκε από τον

Με δύο γκολ του Φάνη Κάνιστρα στο πρώτο ημίχρονο και ένα του Φώτη Διακουμή στο δεύτερο ο Τσικλητήρας Πύλου πήρε εντυπωσιακό διπλό με σκορ 2-3 στην Καλαμάτα επί του Μεσσηνιακού. Οι Πυλιώτες φάνηκαν πιο αποτελεσματικοί στο χθεσινό ματς και έτσι πήραν σαφέστατο προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά, με δεδομένο πως ο επαναληπτικός θα γίνει στην έδρα τους.


Από την άλλη ο Μεσσηνιακός αιφνιδιάστηκε στην αρχή όταν βρέθηκε να χάνει με 2-0, όμως στη συνέχεια ανέβασε την απόδοση του και έχασε ορισμένες ευκαιρίες, έχοντας τον έλεγχο του αγώνα.
Στο 15' ο Κάνιστρας μετά από ατομική προσπάθεια έκανε το πλασέ και άνοιξε το σκορ (0-1).
Στο 24' ο ίδιος παίκτης πετάχτηκε στην περιοχή του Μεσσηνιακού και με κοντινή προβολή έγραψε το 0-2.
Οι "πράσινοι" στη συνέχεια είχαν ευκαιρίες με τους Κουλόπουλο και Μανωλόπουλο που πέρασαν ανεκμετάλλευτες.
Στο ξεκίνημα όμως του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 50' μείωσαν σε 1-2 όταν ο Κουλόπουλος σέντραρε από δεξιά και
ο  Μανωλόπουλος με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Μίντζηρα.
Ομως η ομάδα του Μιχάλη Ζάγκου δεν άργησε να αποκτήσει και πάλι διαφορά δύο τερμάτων… Ηταν το 66' όταν ο Δούνιας τροφοδότησε με κάθετη πάσα τον Διακουμή και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-3.
Ο Μεσσηνιακός πίεσε στα τελευταία λεπτά την ομάδα της Πύλου, χάνοντας ορισμένες ευκαιρίες με τους Μανωλόπουλο και Πουλάκο και τελικά πέτυχε και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις.
Ηταν το 92' όταν ύστερα από σέντρα του Μανωλόπουλου, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για χέρι του Παπαγεωργίου μέσα στην περιοχή, μια απόφαση που αμφισβήτησαν οι φιλοξενούμενοι.
Ο έμπειρος Μπεγέτης από τα 11 βήματα ήταν εύστοχος για το τελικό 2-3.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σερεμέτης, με βοηθούς τον Ζαρακοβίτη και την Τσουκάλη.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κολοκούβαρος, Σταματελόπουλος, Πανταζής (72' Κούτρης), Κουρέας (63' λ. τρ. Γαβράς), Κουκούτσης, Αρβανίτης, Μπεγέτης, Μερκούρης (50' Στασινός), Πουλάκος, Κουλόπουλος, Μανωλόπουλος.
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Μίντζηρας, Παπαγεωργίου, Κουτίβας,
Ν. Εμμανουήλ, Δούνιας, Ο. Εμμανουήλ, Σεφεράσι, Διακουμής
(70' Κατσιγιάννης), Χίσα (78' Κατσούλης), Μπουντάς, Κάνιστρας.