Δευτέρα, 20 Ιούνιος 2022 15:10

2ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: Το σήκωσαν οι Μηχανικοί (φωτό)

Γράφτηκε από τον
2ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: Το σήκωσαν οι Μηχανικοί (φωτό)

Το 2ο κύπελλο ποδοσφαίρου μαζικού αθλητισμού κατέκτησαν οι Μηχανικοί, που κέρδισαν το Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας τους Ουρανοκατέβατους με 3-1.

Ετσι οι νικητές πήραν τη ρεβάνς της ήττα τους στο 1ο κύπελλο που είχε πραγματοποιηθεί το 2019, όπου τότε είχαν χάσει με 3-2. Οι νικητές μπήκαν δυνατά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τη συμπλήρωση 5 λεπτών στο παιχνίδι. Στο 3’ ο Πλάγος με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ και στο 5’ από σέντρα του Γαλανόπουλου ο Μπλέτσας με κοντινή κεφαλιά “έγραψε” το 2-0. Από εκεί και μετά οι Ουρανοκατέβατοι ανέβασαν απόδοση, ισορόπησαν το παιχνίδι και βρήκαν μπροστά για να διεκδικήσουν ένα γκολ και να ξαναμπούν στο ματς. Στο 18’ κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1, αλλά με αυτογκόλ. Ο Παπακωνσταντίνου γύρισε την μπάλα προς την εστία του, χωρίς να έχει δει τον συμπαίκτη του Τσούλο, που είχε βγει από την εστία του έτσι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Στο β’ ημίχρονο και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πετύχουν κάποιο γκολ και να φτάσουν στη νίκη, οι Ουρανοκατέβατοι ήταν αυτοί που κυνήγησαν με περισσότερο πάθος το γκολ για να φτάσουν αρχικά στην ισοφάριση και από εκεί και πέρα βρουν κάποια φάση για ένα ακόμη γκολ ώστε να φτάσουν στη νίκη. Η καλύτερη στιγμή τους ήταν στο 74’ όταν ο Χαρίτος με σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο ίδιο διάστημα οι Μηχανικοί που αγωνίστηκαν με πολλές ελλείψεις κράτησαν όσο μπορούσαν ανέπαφη στην εστία του και κοίταζαν με κάποια αντεπίθεση να απειλήσουν. Κατάφεραν να φτάσουν σε 3ο γκολ ένα λεπτό πριν την εκπνοή όταν σε μπροστινή μπαλιά ο Δεμπεγιώτης έφυγε πίσω από τους αμυντικούς πρόλαβε την έξοδο του Δαβίλα και με συρτό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Τον τελικό διαιτήτευσε ο Δημήτρης Κουρτέσης με βοηθούς διαιτητές τη Δήμητρα Ρηγοπούλου και το Νίκο Σκόρδο, ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Χαράλαμπος Τοτάκης.
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ: Τσούλος, Παπακωνσταντίνου, Αγγελόπουλος, Μπλέτσας, Μαρινάκης, Μπάρας, Πλάγος, Γρηγορόπουλος, Θεοδωρόπουλος, Γαλανόπουλος (41’ Ψυχογιόπουλος, 80’ Βεργινάδης), Δεμπεγιώτης.
ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟΙ: Δαβίλας, Σταυρόπουλος (50’ Παπαγεωργόπουλος), Μπάλλας, Σαρδελάς (41’ Γκέλης), Παπαγεωργίου (69’ Μαυρέας), Γιαχαλής, Σπυρόπουλος (41’ Κοκώνης), Σακκάς (41’ Σταυρινός), Στριλιγκάς (50’ Κουμούτσος), Κανταρές (64’ Χαρίτος), Ζιώγος.

Οι απονομές

Το κύπελλο στην ομάδα των Μηχανικών έδωσε ο Τάκης Βασιλόπουλος, στον αρχηγό Παναγιώτη Βεργινάδη και στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ομάδας Κώστας Αλευρά, ο οποίος ζήτησε να το αφιερώσουν στο γιο του συμπαίκτη τους Γιώργο Γρηγορόπουλο, Ηλία που εξαιτίας τροχαίου νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στην Αθήνα και μάλιστα του ζήτησε να έρθει να σηκώσουν και οι τρεις το κύπελλο στον αέρα.
Ο συνεργάτης του Τάκη Βασιλόπουλο, Γιώργος Γαϊτάνης έδωσε τα μετάλλια στους Ουρανοκατέβατους. Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, νωρίτερα είχε δώσει μετάλλια στη γιατρό Γεωργία Πράσινου που καλύπτει τους αγώνες και στη διαιτητική 4άδα.

Βασιλόπουλος: “Καλύτερη διοργάνωση και με χορηγό”

Μετά τις απονομές του κυπέλλου και των μεταλλίων, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Τάκης Βασιλόπουλο με σύντομες δηλώσεις τους ανέφερε: “Τελείωσε με επιτυχία το κύπελλο και εύχομαι να τελειώσει και το πρωτάθλημα με τον ίδιο τρόπο. Ευελπιστούμε να πάμε καλύτερα του χρόνου. Πιστεύω ότι τη νέα χρονιά θα είναι καλύτερη η διοργάνωση του κυπέλλου με περισσότερες ομάδες και χορηγό ώστε το κοστολόγιο να είναι χαμηλό για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν. Ελπίζω ότι θα κάνουμε το ίδιο και με το πρωτάθλημα όπου θα έχει και εκεί χορηγό”.