Παρασκευή, 01 Ιούλιος 2022 18:48

Φιλική ήττα Ολυμπιακού, 3-1 από Αρμίνια Μπίλεφελντ

Γράφτηκε από τον
Φιλική ήττα Ολυμπιακού, 3-1 από Αρμίνια Μπίλεφελντ

Παρουσιάζοντας προβλήματα στην ανασταλτική του λειτουργία ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 3-1 από την Αρμίνια Μπίλεφελντ στο πέμπτο του φιλικό ματς.

Καμπανάκι στον Ολυμπιακό χτύπησε η Αρμίνια Μπίλεφελντ! Η γερμανική ομάδα επικράτησε 3-1 των «ερυθρολεύκων», σκοράροντας με πανομοιότυπο τρόπο και τα τρία τέρματά της, πληγώνοντας την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στο αμυντικό τρανζίσιον.
Μοναδικός σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Τικίνιο με κεφαλιά στο 35’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, μειώνοντας προσωρινά σε 2-1.
Στο δεύτερο μέρος η παρουσία του Ολυμπιακού ήταν βελτιωμένη, ειδικότερα μετά την είσοδο του Μαντί Καμαρά, αλλά ο Αμπουμπακάρ Καμαρά που βρέθηκε σε θέση βολής δεν ήταν σε ετοιμότητα και σε καλή κατάσταση.
Προβλημάτισε ανασταλτικά η ομάδα του Πειραιά, αφού ήταν πολύ προβληματική στη γρήγορη οργάνωσή της από την επίθεση στην άμυνα.
Επόμενο φιλικό αύριο (2/7, 16:30) κόντρα στη Σάλτσμπουργκ.

Το ματς
Νωθρός και ασύνδετος παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, καθώς εκτός από το ότι δεν μπορούσε να απειλήσει επιθετικά, ανασταλτικά ήταν επίσης προβληματικός αφού γινόταν με ευκολία το λάθος, τα μαρκαρίσματα χάνονταν και επιπλέον οι επιστροφές ήταν πολλές ανύπαρκτες. Με αυτό τον τρόπο άνοιξε το σκορ στο 7’…
Συγκεκριμένα, οι Γερμανοί βγήκαν στην αντεπίθεση και από φάση διαρκείας η μπάλα έφτασε στον Κλος, που με δυνατό σουτ δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Κρίστινσον, με τον Ισλανδό να παίρνει τη… ρεβάνς στο 11’ λέγοντας «όχ» στον Σίντκλερ. Η Αρμίνια βρήκε όμως και δεύτερο γκολ, όταν στο 23’ ο Ρζατκόφσκι με υπέροχη προβολή από μπαλιά του Κλος διαμόρφωσε το 2-0, φάση που προήλθε και πάλι από ανισορροπία στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν τελικά να βγάλουν μια αντίδραση και να μειώσουν στο 35’, όταν ο Τικίνιο πήδηξε πιο ψηλά από όλους σε εκτέλεση κόρνερ και με κεφαλιά μείωσε σε 2-1.
Το δεύτερο μέρος είχε διαφορετική μορφή, καθώς ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο της κυκλοφορίας της μπάλας και ειδικότερα από τη στιγμή που μπήκε στο ματς ο Μαντί Καμαρά, το παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» ομόρφυνε και έγινε πιο ουσιαστικό, αφού μοίραζε την μπάλα με τέτοιο τρόπο, που εκμεταλλευόταν τους γύρω του. Αυτό έγινε χαρακτηριστικά στο 78’, όταν πέρασε δύο παίκτες, έβγαλε την κάθετη στον Αμπουμπακάρ, αλλά εκείνος ήταν φανερά εκτός κλίματος και βγήκε με την μπάλα εκτός αγωνιστικών ορίων.

Τελικά, ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν ισοφάρισε, αλλά δέχθηκε και το 3-1 σε ακόμα μία αντεπίθεση, με τον Χακ να πλασάρει εύστοχα τον Κρίστινσον από πλάγια θέση.
Η σύνθεση του Ολυμπιακού:
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Παπαδόπουλος (79’ Ρέαμπτσιουκ), Μπα, Κούτρης, Κούντε (63’ Μαντί Καμαρά), Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά (63’ Αμπουμπακάρ Καμαρά), Καρβάλιο (79’ Μασούρας), Φαντιγκά (63’ Ζινκερνάγκελ), Τικίνιο (63’ Χασάν).

 Πηγή: sport-fm.gr