Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022 11:36

SUPER LEAGUE 2: Ξεκαθαρίζει το τοπίο για την άνοδο

Γράφτηκε από τον
SUPER LEAGUE 2: Ξεκαθαρίζει το τοπίο για την άνοδο


Αποφασισμένη να κατακτήσει τον τίτλο στον νότιο όμιλο της Super League 2 είναι τη νέα σεζόν η Καλαμάτα.

Ακόμα όμως και αν το πετύχει, δεν είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψει μετά από δύο και πλέον δεκαετίες στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και αυτό γιατί η Super League 1, συνεχίζει την περσινή αδικία, αλλά και παγκόσμια πρωτοτυπία όσον αφορά τα εισιτήρια ανόδου από τη SL2.
Να μην ανεβαίνουν δηλαδή απευθείας οι πρωταθλητές των δύο ομίλων και από την πρώτη κατηγορία να υποβιβάζεται μόνο ο τελευταίος της κατάταξης και ο προτελευταίος να δίνει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της SL2, που θα είναι ο χαμένος από τα μπαράζ των πρωταθλητών.
Η προκήρυξη για το 1+1 ΄όσον αφορά το καθεστώς ανόδου, βρίσκει φυσικά αντίθετη τη δεύτερη κατηγορία, αλλά και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο, που με νέες δηλώσεις τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας.
"Η εισήγησή μου θα είναι πάρα πολύ απλή. Αν η προκήρυξη της Super League 2 είναι διαφορετική από την προκήρυξη της Super League 1, η δική μου θέση και το λέω ευθέως, είναι ότι θα ταχθώ υπέρ της Super League 2", δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και εξήγησε στη συνέχεια το λόγο. "Θεωρώ αδιανόητο να αγωνίζονται 34 ομάδες και να ανεβαίνει μία. Δεν μπορεί η Super League 1 να καταστεί κλειστό κλαμπ. Αυτό δεν το δέχεται κανείς και γίνεται και μάχη στην Ευρώπη για να μην συμβεί αυτό. Αν η Super League 2 αποφασίσει να εισηγηθεί να ανέβουν δύο, θα ταχθώ υπέρ τους. Αυτή θα είναι η προσωπική μου εισήγηση και την απόφαση θα την πάρει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου", είπε καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

 

Σήμερα το διοικητικό συμβούλιο

H Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου αναμένεται να συνεδριάσει αυτή την Παρασκευή, οπότε και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, ενώ σήμερα θα γίνει γνωστή και η επίσημη θέση της Super League 2, καθώς θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής και μεταξύ των θεμάτων, βρίσκεται και η προκήρυξη του πρωταθλήματος. Το μόνο ερώτημα είναι αν η SL2 θα προτείνει το 2+1 ή το 2+2, για τα εισιτήρια ανόδου, καθώς το να ανεβαίνουν απευθείας, τουλάχιστον, οι πρωταθλητές θεωρείται αδιαπραγμάτευτο για τις ΠΑΕ της δεύτερης κατηγορίας.
Η "Μαύρη Θύελλα" με ανακοίνωση της άλλωστε έχει σημειώσει ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν έχει λόγο ύπαρξης η κατηγορία.
Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στη μία το μεσημέρι στα γραφεία της Ενωσης και τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:. Ημερομηνία κλήρωσης πρωταθλήματος. Προκήρυξη πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2022-2023. Ενημέρωση σχετικά με τη σύμβαση της ΕΡΤ. Διαιτησία, Ασφάλιση ποδοσφαιριστών. Εκλογή Β΄ αντιπροέδρου. Διάφορα θέματα