Τρίτη, 19 Ιούλιος 2022 12:26

SUPER LEAGUE 2: Τι αποφάσισε για άνοδο και υποβιβασμό

Γράφτηκε από τον


Την απευθείας άνοδο του πρωταθλητή κάθε ομίλου και μπαράζ για ένα ακόμα εισιτήριο (2+1) αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο της Super League 2.

Κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προκήρυξη της Super League 1, η οποία θέλει να συνεχιστεί το ίδιο καθεστώς ανόδου (1-1).
Να μην ανεβαίνουν δηλαδή απευθείας οι πρωταθλητές των δύο ομίλων και από την πρώτη κατηγορία να υποβιβάζεται μόνο ο τελευταίος της κατάταξης και ο προτελευταίος να δίνει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της SL2, που θα είναι ο χαμένος από τα μπαράζ των πρωταθλητών. Τη λύση θα δώσει πλέον η ΕΠ0 και συγκεκριμένα η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που θα συνεδριάσει αυτή την Παρασκευή για να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με την άνοδο και τον υποβιβασμό στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τάκης Μπαλτάκος είναι, πάντως, υπέρ της πρότασης της Super League 2
“Η εισήγησή μου θα είναι πάρα πολύ απλή. Αν η προκήρυξη της Super League 2 είναι διαφορετική από την προκήρυξη της Super League 1, η δική μου θέση και το λέω ευθέως, είναι ότι θα ταχθώ υπέρ της Super League 2", έχει δηλώσει χαρακτηριστικά.
Οσον αφορά τον υποβιβασμό, θα υποβιβαστούν στη Γ’ εθνική οχτώ συνολικά ομάδες (4 από κάθε όμιλο)..
Στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο συζητήθηκαν ακόμα οι ημερομηνίες της κλήρωσης και έναρξης του πρωταθλήματος, καθώς και αρκετά ακόμα σημαντικά θέματα. Η σέντρα προγραμματίστηκε για τις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ το πρόγραμμα των αγώνων θα γίνει γνωστό την τελευταία ημέρα του καλοκαιρού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής αναφέρει: “ Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, στο οποίο λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις: 1. Β Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ομόφωνα ο Χρήστος Πρίτσας (ΠΑΕ Κηφισιά). 2. Η κλήρωση του Πρωταθλήματος Super League 2 2022-2023 θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου 2022 ενώ ημερομηνία έναρξης παραμένει η 11η Σεπτεμβρίου 2022 3. Στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της, η SL2 αποφάσισε ομόφωνα να συμπεριληφθεί η άνοδος 2+1 ΠΑΕ και ο υποβιβασμός τεσσάρων (4) ΠΑΕ από κάθε όμιλο. 4. Ορίστηκε επιτροπή που θα ολοκληρώσει το θέμα της σύμβασης με την ΕΡΤ, αποτελούμενη από το Προεδρείο του Δ.Σ.(κ.κ. Λεουτσάκο, Σταμούλη και Πρίτσα) και τους κ.κ. Καζία (ΠΑΕ Πανσερραϊκός), Παπαδημητρίου (ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας), Ροκάκη (ΠΑΕ Χανιά). 5. Ομόφωνα αποφασίστηκε να στηριχθεί το θέμα της Επαγγελματικής Διαιτησίας λόγω της ολιστικής μελέτης αλλά οι ΠΑΕ θα ζητήσουν περαιτέρω διευκρινήσεις που αφορούν σε οικονομικό σκέλος κ.ά”.