Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022 19:11

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Πότε ξεκινούν πρωταθλήματα και Κύπελλο

Γράφτηκε από τον
ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ:  Πότε ξεκινούν πρωταθλήματα και Κύπελλο

Η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας έδωσε σήμερα  το απόγευμα στη δημοσιότητα τις προκηρύξεις των τοπικών πρωταθλημάτων, αλλά και του Κυπέλλου.

Η σέντρα στην Α’ και στην Α1 τοπική θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου και στη Β’ τοπική στις 8 Οκτωβρίου. Η σεζόν στη Μεσσηνία θα ανοίξει, όπως συνηθίζεται, με το Κύπελλο Μεσσηνίας, που κάνει πρεμιέρα στις 3 Σεπτεμβρίου με τους αγώνες της πρώτης φάσης.
Να σημειωθεί ότι στον εν λόγω θεσμό είναι υποχρεωτική η συμμετοχή του Α.Ο. Διαβολιτσίου, που μετέχει στη Γ’ εθνική, καθώς και των ομάδων της Α’ και Α1 τοπικής. Αντίθετα είναι προαιρετική η συμμετοχή για τα σωματεία της Β’ κατηγορίας.
Η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής (το παράβολο είναι 100 ευρώ) ολοκληρώνεται την 1η Αυγούστου.
Οσον αφορά τα τρία πρωταθλήματα οι ομάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή επίσης μέχρι την 1η Αυγούστου και η δομή που θα έχουν η Α’ και η Α1 τοπική θα ανακοινωθεί μετά την δήλωση συμμετοχής των ομάδων, με συμπληρωματική προκήρυξη.
Ως εκ τούτου παραμένει αβέβαιο αν θα διεξαχθεί και τη νέα σεζόν η Α’ τοπική με δύο ομίλους. Στο νέο πρωτάθλημα έχουν δικαίωμα συμμετοχής 20 ομάδες, μεταξύ αυτών και ο πρωταθλητής Πανθουριακός από τη στιγμή που έχασε στα χαρτιά την άνοδο στη Γ’ εθνική. Στην Α1 τοπική δικαίωμα συμμετοχής έχουν 17 ομάδες και στη Β’ τοπική 24, που θα χωριστούν σε δύο ομίλους μετά από κλήρωση.
Στην προκήρυξη αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι τη σεζόν 2023-2024 η Α’ τοπική θα διεξαχθεί με 18 ομάδες, η Α1 με 16 ομάδες και η Β’ τοπική σε δύο ή τρεις ομίλους, ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή.