Παρασκευή, 22 Ιούλιος 2022 20:25

SUPER LEAGUE 2: Ανεβαίνουν μόνο οι πρωταθλητές των ομίλων

Γράφτηκε από τον

Ο κύβος… ερρίφθη: Δύο ομάδες ανεβαίνουν στη Super League 1 και δύο υποβιβάζονται από αυτήν.

Η ΕΠΟ, έστω και με καθυστέρηση ενός χρόνου, διόρθωσε την αδικία ή αν θέλετε την παγκόσμια πρωτοτυπία να μην ανεβαίνουν απευθείας οι πρωταθλητές των δύο ομίλων στη Super League 2.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας στη σημερινή συνεδρίαση της με 9 ψήφους υπέρ, 3 κατά και ένα λευκό, αποφάσισε να υποβιβάζονται απευθείας δύο ομάδες απ’ την πρώτη κατηγορία (η 13η και η 14η μετά την ολοκλήρωση των play out) και να προβιβάζονται δύο απ’ τη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της χώρας (οι πρωταθλητές των δύο ομίλων).

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι καταργούνται τα μπαράζ και οι δύο Λίγκες θα πρέπει άμεσα να αναπροσαρμόσουν τις προκηρύξεις τους ενόψει της έναρξης των νέων πρωταθλημάτων.
Διότι η Super League 1 είχε αποφασίσει να υποβιβάζεται μόνο ο τελευταίος της κατάταξης και ο προτελευταίος να δίνει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της SL2, που θα είναι ο χαμένος από το μπαράζ των πρωταθλητών. Οπως συνέβη δηλαδή φέτος με την Λαμία και τη Βέροια. Στον αντίποδα η SL2 είχε ζητήσει την απευθείας άνοδο δύο ομάδων (των πρωταθλητών) και αγώνα μπαράζ μεταξύ του 12ου της πρώτης κατηγορίας με τον 3ο της SL2.
Κάτι που έγινε μάλιστα δεκτό νωρίτερα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ με ψήφους 8-5, αλλά δεν πέρασε στην συνέχεια από την Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία υιοθέτησε το πρώτο σκέλος. Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί δικαίωση για τις ομάδες της δεύτερης κατηγορίας, παρότι δεν πέρασε και το +1 όσον αφορά τα εισιτήρια ανόδου. Και για τη “Μαύρη Θύελλα” που την Δευτέρα ξεκινά προετοιμασία ανοίγει πλέον ο δρόμος για την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από δύο και πλέον δεκαετίες.