Δευτέρα, 25 Ιούλιος 2022 10:07

"Πρώτη" στο Στάδιο σήμερα για την ανανεωμένη “Μαύρη Θύελλα”

Γράφτηκε από τον

Η ώρα για να πατήσουν το χορτάρι οι ποδοσφαιριστές της “Μαύρης Θύελλας” έφτασε...

Σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο θα πραγματοποιηθεί η “πρώτη” της Καλαμάτας, με ανοιχτή είσοδο για τους φιλάθλους. Παράλληλα θα παρουσιαστούν τα νέα αποκτήματα των ασπρόμαυρων στους οπαδούς της ομάδας. Η μεσσηνιακή ομάδα με νέο προπονητή τον Σάκη Τσιώλη, που επέστρεψε στην αγαπημένη του “Μαύρη Θύελλα” μετά από 17 χρόνια, φιλοδοξεί να κάνει πρωταθλητισμό τη νέα σεζόν στη Super League 2 και να πάρει το εισιτήριο της ανόδου για την Super League.

Η υπόθεση άνοδος θα είναι φέτος πιο εύκολη υπόθεση συγκριτικά με πέρυσι, μιας και θα ανέβουν απευθείας δύο ομάδες (καταργούνται τα μπαράζ). Κάτι που σημαίνει πως αν η Καλαμάτα πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο της, τότε θα ανέβει στην πρώτη κατηγορία μετά από δύο δεκαετίες! Να σημειωθεί πως η σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League 2 έχει προγραμματιστεί για τις 11 Σεπτεμβρίου.
Βοηθός του Σάκη Τσιώλη θα είναι ο παλαίμαχος άσος της ομάδας Τάκης Δρούγας, που επιστρέφει κι αυτός στη μεγάλη ομάδα του νομού.
Η Καλαμάτα θα είναι αλλαγμένη σε μεγάλο βαθμό τη νέα σεζόν, μιας και στο ρόστερ υπάρχουν ήδη 11 νέα πρόσωπα, ενώ ίδιος είναι και ο αριθμός των αποχωρήσεων.
Από το περσινό ρόστερ αποχώρησαν οι Παναγιώτης Τσαγκαλίδης, Μπάμπης Παυλίδης, Αντριάνο Σκεντεράϊ, Γιάννης Λουκίνας, Εζαϊέλ Ασαμόα, Νάνι, Σίντνεϊ Ματέους, Βάλισον, Μάρκο Μαρκόφσκι, Τιμόθεος Τσελεπίδης και Φρίξος Γρίβας.
Στον αντίποδα αποκτήθηκαν δέκα ποδοσφαιριστές (στην πλειοψηφία τους μεσοεπιθετικοί), συν τον νεαρό Αχιλλέα Γκότση που προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα.

Πολλά τα νέα πρόσωπα

Τα νέα πρόσωπα είναι τα εξής: Μπράιαν Μπενίτεζ, Ζόνας Μέντες, Χρήστος Ρόβας, Θοδωρής Μπέριος, Λάμπρος Πολίτης, Αλέξανδρος Αρναρέλλης, Βασίλης Τριανταφυλλάκης, Ανδρέας Βασιλόγιαννης, Ντάνιελ Λούκαστσικ και Γιάννης Πασάς.
Οι ασπρόμαυροι θα πραγματοποιήσουν το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τους για τις οκτώ πρώτες ημέρες στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα και το προπονητήριο στα Παλιάμπελα.
Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει σε αθλητικό κέντρο στο Καρπενήσι, με την αναχώρηση της αποστολής θα έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τρίτη 2 Αυγούστου και η επιστροφή θα γίνει στις 17 του μήνα.
Στο Καρπενήσι η τοπική μας ομάδα θα δώσει και μία σειρά φιλικών με ομάδες που προετοιμάζονται στη συγκεκριμένη περιοχή. Ηδη έγινε γνωστό πως στις 10 Αυγούστου θα παίξει φιλικό με τον Ολυμπιακό Β’.
Τέλος, οι ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας υποβλήθηκαν τις περασμένες ημέρες σε καρδιολογικές εξετάσεις και πέρασαν από εργομετρικά τεστ, ενώ αυτή την εβδομάδα θα υποβληθούν σε αιματολογικές εξετάσεις.