Δευτέρα, 01 Αύγουστος 2022 12:30

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Με γεμάτο ρόστερ στο Καρπενήσι

Γράφτηκε από τον

Με πολλά νέα πρόσωπα θα μεταβεί αύριο Τρίτη η Καλαμάτα στο Καρπενήσι, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας για το πρωτάθλημα της Super League 2, αλλά και για το Κύπελλο Ελλάδας.

Η "Μαύρη Θύελλα" ενισχύθηκε αισθητά στο μεταγραφικό παζάρι και ο νέος προπονητής Σάκης Τσιώλης έχει γεμάτο ρόστερ.

Οι 32 της αποστολής

Ενδεικτικό ότι στην αποστολή, που θα αναχωρήσει αύριο για την Ευρυτανία μετέχουν 32 ποδοσφαιριστές. Τα νέα πρόσωπα είναι ο γκολκίπερ Ζόνας Μέντες, οι αμυντικοί Θοδωρής Μπέριος. Ντίνο Γκρόζντανιτς, οι μέσοι Μπράιαν Μπενίτεζ, Ντάνιελ Λούκασικ, Λάμπρος Πολίτης, Βασίλης Τριανταφυλλάκης, Ανδρέας Βασιλόγιαννης και οι επιθετικοί Γιάννης Πασάς, Χρήστος Ρόβας και Αλέξανδρος Αρναρέλλης,
Οι "παλιοί" είναι οι τερματοφύλακες Δημήτρης Ταϊρης Γιώργος Λαδάς. Οι αμυντικοί Ντάνι Λουπάνο, Τζούνιορ Μπακαγιόκο, Μάρκος,Μόζερ, Ράντι Μαβινγκά, Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος. Οι μέσοι, Αρης Κόκκορης, Νίκος Αναστασόπουλος, Θανάσης Παπατόλιος, Αλβες Ματέους, Ορέστης Αντεμάι, Ανδρέας Τάτος και ο επιθετικός Ούγκο Μπόρχες. Ακόμα ο Σάκης Τσιώλης έχει συμπεριλάβει στην αποστολή τους Χρήστο Δρούγα, Γιώργο Μούζο, Χάρη Γιιαννόπουλο, Σάββα Μουζάκη από την Ακαδημία, καθώς και τον Αχιλλέα Γκότση που υπέγραψε αυτό το καλοκαίρι επαγγελματικό συμβόλαιο.
Στο Καρπενήσι θα βρεθεί και ο μεσοεπιθετικός Παρασκευάς Τσιγαρίδης που ήταν παλαιότερα στις ακαδημίες της Καλαμάτας και της ΑΕΚ και πέρυσι στο Διαβολίτσι, καθώς και ο Μαλίς Ασαμόα, που κέρδισε τις εντυπώσεις στο οικογενειακό δίτερμα του Σαββάτου στο Νέο Αρι.
Οσον αφορά τον Γκρόζντανιτς, πρόκειται για Κροάτη στόπερ που ανήκει στον Αστέρα Τρίπολης και μάλλον θα αποκτηθεί. Αντίθετα αβέβαιο είναι το μέλλον του Φελίπε, που "κόπηκε" από την αποστολή. Η Καλαμάτα θα παραμείνει για δύο εβδομάδες στην Ευρυτανία και στο διάστημα αυτό θα δώσει αρκετά παιχνίδια.. Εχουν κλειστεί φιλικά ματς με Ερμή Αραδίππου, Αιολικό, Ολυμπιακό Β', ενώ εντός έδρας θα παίξει με Παναθηναϊκό Β' και με Παναχαϊκή. Η επιστροφή στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα γίνει στις 17 Αυγούστου.

Νέος προπονητής τερματοφυλάκων

Ο Ρόμπσον Ντος Σάντος είναι ο νέος ΄προπονητής τερματοφυλάκων της Καλαμάτας, καθώς ο Πιέρ Εμπέντε δεν μπορεί αυτό το διάστημα να εργαστεί. Ο Ντος Σάντος έχει εργαστεί στην Ελλάδα, στον Πανιώνιο με προπονητές τους Ακη Μάντζιο, Τάκη Λεμονή, Αντώνη Μανίκα, στην ακαδημία του Παναθηναϊκού, αλλά και στην ανδρική ομάδα με προπονητή τον Μαρίνο Ουζουνίδη.
Στον Ηλυσιακό (με προπονητή τον Λουτσιάνο), καθώς επίσης και σε ΠΑΟ Ρουφ, Καλλιθέα, Α.Ο. Υπάτου, ενώ έχει περάσει και από την Κύπρο.
Ως παίκτης της Παλμέιρας έχει συνεργαστεί με μεγάλους προπονητές (όπως Λουίς Φελίπε Σκολάρι, Βαλντερέι Λουσεμπούργκο). Ο Ντος Σάντος γνωρίζει χρόνια τον Σάκη Τσιώλη και αυτό θα βοηθήσει να προσαρμοστεί άμεσα. Βοηθοί του τεχνικού της Καλαμάτας είναι οι Τάκης Δρούγας και Γιώργος Πολυμενέας. Ο Κώστας Αθανασόπουλος είναι ο γυμναστής της Καλαμάτας. Στο Καρπενήσι θα βρεθούν ακόμα ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ Κώστας Διαμαντόπουλος, οι φυσιοθεραπευτές Νίκος Αναγνωστόπουλος, Πέτρος Ζέρβας και ο εργοφυσιολόγος Στέλιος Πούλος.