Πέμπτη, 04 Αύγουστος 2022 13:08

EUROPA LEAGUE: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Σλόβαν Μπρατισλάβας

Γράφτηκε από τον

Έχοντας «μετακομίσει» από το Champions στο Europa League, μετά τον αποκλεισμό του (με συνολικό σκορ 5 - 1) από τη Μακάμπι Χάιφα, ο Ολυμπιακός επιστρέφει σήμερα στην Ευρώπη, διεκδικώντας την πρόκριση στα playoffs του UEL.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να κάνουν το πρώτο βήμα φιλοξενώντας σήμερα (22:00 COSMOTE SPORT) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, η οποία αποκλείστηκε επίσης από το Champions League (με συνολικό 5 - 3 από τη Φερεντσβάρος), ενώ θα αντιμετωπίσει τους πρωταθλητές Σλοβακίας στην Μπρατισλάβα την επόμενη Πέμπτη 11 Αυγούστου.
Όπως είναι γνωστό από τις χθεσινές κληρώσεις της UEFA στη Νιόν, σε περίπτωση πρόκρισης ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στα playoffs του Europa League τον ηττημένο του ζευγαριού Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) - Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος), στις 18 (εκτός) και 25 Αυγούστου (εντός).
Σε περίπτωση αποκλεισμού τους από τη Σλόβαν, οι Πειραιώτες θα αναμετρηθούν με τη Ζρίνσκι από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη ή την Τόμπολ Κοστανάι από το Καζακστάν στα playoffs του Europa Conference League, στις 18 (εκτός) και 25 Αυγούστου (εντός).
Η συνάντηση του Ολυμπιακού με τη Σλόβαν είναι μία από τις επτά προγραμματισμένες - για αύριο - πρώτες αναμετρήσεις στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, φάση από την οποία η διοργάνωση ξεκινάει τη διαδρομή της στα προκριματικά.
Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων του 3ου προκριματικού γύρου του UEL:
ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος) - Παρτιζάν (Σερβία)
Μάλμε (Σουηδία) - Ντιντελένγκ (Λουξεμβούργο)
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) - Σλοβάτσκο (Τσεχία)
Μάριμπορ (Σλοβενία) - Ελσίνκι (Φινλανδία)
Λίνφιλντ (Β. Ιρλανδία) - Ζυρίχη (Ελβετία)
Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) - Σκούπι (Βόρεια Μακεδονία)
Ολυμπιακός (Ελλάδα) - Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία)