Παρασκευή, 05 Αύγουστος 2022 10:40

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΑΙΑΣ: Συνεργασία με επίκεντρο τις μικρές ηλικίες

Γράφτηκε από τον

Το σχέδιο της συνεργασίας μεταξύ του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου του Πανθουριακού και του Αίαντα Καλαμάτας παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου χθες το απόγευμα στην αίθουσα του αθλητικού μουσείο του Μεσσηνιακού.

Ο πρόεδρος του ΜΓΣ Τάκης Στασινόπουλος, αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντική εξέλιξη να υπάρχει συνεργασία μεταξύ τριών μεσσηνιακών ομάδων. Επισήμανε ότι η πρόταση έγινε από τον Αγαθοκλή Χριστόπουλο, συζητήθηκε στη γενική συνέλευση του ΜΓΣ και υπήρξε ομόφωνη απόφαση για να προχωρήσει η συνεργασία μεταξύ των 3 ομάδων.
Ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος θα στηρίξει οικονομικά το όλο εγχείρημα όχι μόνο στο ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και τα υπόλοιπα τμήματα.
Ο κ. Χριστόπουλος επισήμανε ότι πράγματι ήταν ο εμπνευστής του μεγάλου project ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στην πορεία του Πανθουριακού τα τελευταία χρόνια. Στάθηκε στις επιτυχίες του συλλόγου με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ τοπικής και του Κυπέλλου Μεσσηνίας την προηγούμενη σεζόν. Επισήμανε ότι η ομάδα του πήρε μέσα στο γήπεδο την άνοδο αλλά την έχασε στα χαρτιά. Τόνισε ακόμη ότι είναι σημαντικό οι ομάδες να χτίζονται με στέρεες βάσεις και να έχουν ακαδημία ενώ ζήτησε και την συμπαράσταση της ΕΠΣΜ.
Ο κ. Χριστόπουλος αναφέρθηκε και στην προ ετών ενασχόληση του με την ομάδα της Καλαμάτας, για 18 μήνες, όπου είχε κάνει μία μεγάλη επένδυση. Σημείωσε ότι ο ΜΓΣ είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του. Γνωστοποίησε ότι έχει ασχοληθεί με το στίβο και είπε πως πρέπει να αναπτυχθεί το διεθνές μίτινγκ τα “Παπαφλέσσεια”. Επίσης, τόνισε ότι έχει κάνει ήδη μια μεγάλη επένδυση στη Μεσσηνία και θα ακολουθήσει μια ακόμη, διότι θέλει να προσφέρει στον τόπο του.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Αίαντα Καλαμάτας Γιάννης Σακελλαρόπουλος (ο πρόεδρος Αλέκος Θεοδωρακόπουλος δεν μπορούσε να παρευρεθεί στη συνέντευξη λόγω κάποιας υποχρέωσης) τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική η συνεργασία του ιστορικού Μεσσηνιακού, του Πανθουριακού που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στην Α' τοπική κατηγορία αλλά και του Αίαντα Καλαμάτας που έχει κάνει πολύ σοβαρή δουλειά στις υποδομές.
Ανέφερε ότι ο μεγάλος στόχος είναι η αναγέννηση του Μεσσηνιακού και φυσικά το γήπεδο του να γίνει μία μεγάλη κυψέλη, να γεμίσει με πάρα πολλά παιδιά.
Παράλληλα ένας σημαντικός στόχος είναι οι ομάδες να απαρτίζονται από παιδιά που θα έχουν βγει από τις ακαδημίες και, γιατί όχι, κάποια να πλαισιώσουν στη συνέχεια τη μεγάλη ομάδα του νομού, την Καλαμάτα.
Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας Βασίλης Σπηλιώτης ο οποίος χαρακτήρισε τη ημέρα ιστορική για το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο καθώς τόνισε ότι ο αρχαιότερος σύλλογος της Ελλάδας, ο ΜΓΣ, ο Αίας που έχει κάνει πολύ σοβαρή δουλειά τα τελευταία 20 χρόνια στις υποδομές, και ο Πανθουριακός που πρωταγωνιστεί στην Α' τοπική κατηγορία, αποφάσισαν να συνεργαστούν για την πρόοδο του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου. Εγγυητής για το όλο εγχείρημα είναι ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος ενώ η ΕΠΣΜ θα είναι αρωγός, όπως συμβαίνει με όλες τις ομάδες.
Τέλος το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Μεσσηνιακού Δημήτρης Πουλόπουλος μίλησε με κολακευτικά λόγια για την προσφορά του Αγαθοκλή Χριστοπούλου στο Μεσσηνιακό αθλητισμό ενώ τόνισε πως ο ίδιος πάντα πίστευε σε συνεργασίες μεταξύ των αθλητικών σωματείων. Στάθηκε ιδιαίτερα στο μοντέλο λειτουργίας της ακαδημίας, κάτι που ισχύει και στο τμήμα στίβου όπου υπάρχουν πολύ θετικά αποτελέσματα.