Δευτέρα, 08 Αύγουστος 2022 10:10

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Θετικά στοιχεία στο φιλικό 3-3 με Ομόνοια Αραδίππου (βίντεο & φωτό)

Γράφτηκε από τον

Θετικά στοιχεία έδειξε η Καλαμάτα στο πρώτο φιλικό τεστ, που έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου με αντίπαλο την Ομόνοια Αραδίππου.

Το τελικό 3-3 δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα, καθώς για 60’ όπου ο Σάκης Τσιώλης χρησιμοποίησε παίκτες που θα είναι στο βασικό σχήμα και η Καλαμάτα ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0. Μετά με τις αλλαγές και το χρόνο συμμετοχής που δόθηκε στους νεαρούς παίκτες που είναι στην αποστολή, η Κυπριακή ομάδα κατάφερα να φτάσει στην ισοφάριση.
Το σκορ άνοιξε στο 1’ σχεδόν λεπτό όταν ο Ρόβας εκμεταλλεύθηκε λάθος της άμυνας και τροφοδότησε τον Αρναρέλλη, ο οποίος με πλασέ “έγραψε” το 1-0. Στο 33’ ο Μαβινγκά κέρδισε πέναλτι και ο Τάτος το εκτέλεσε για να αποκρούσει αρχικά ο Λ. Σακκάς, αλλά στην επαναφορά ο Ρόβας με πλασέ έκανε το 2-0. Στο 56’ ο Τάτος με καταπληκτικό σε εκτέλεση φάουλ πέτυχε το 3-0.

Από το 60’ ο Σάκης Τσιώλης έκανε 8-9 αλλαγές βάζοντας τους νεαρούς παίκτες να αγωνιστούν και ανάμεσα τους ήταν ο 20χρονος δεξιός μπακ Γαλεάδης (από Θεσσαλονίκη), που είναι υπό δοκιμή.
Η Ομόνοια κατάφερε να μειώσει σε 1-3 στο 68’ με πέναλτι (υπέπεσε ο Δρούγας), σε 2-3 στο 75’ και στο 90’ να ισοφαρίσει και να διαμορφώσει το τελικό 3-3.
Ο Σάκης Τσιώλης στην αρχική 11άδα χρησιμοποίησε τους Ταΐρη, Μπακαγιόκο, Κωνσταντινόπουλο, Γκρόζντανιτς, Λουπάνο, Παπατόλιο, Αναστασόπουλο, Τάτο, Μαβινγκά, Ρόβα, Αρναρέλλη.
Στο β’ πήραν χρόνο συμμετοχής οι Λούκαστσικ, Γκότσης, Τσιγαρίδης, Δρούγας, Μούζος, Γιαννόπουλος, Μουζάκης, Ντελής, Γαλεάδης.
Ο προπονητής της Ομόνοιας Αραδίππου Αιμίλιος Τέκκης ξεκίνησε τον αγώνα με τους Λ. Σακκά, Λοϊζίδη, Γροντή, Παναγή, Καψό, Μοδέστου, Κουμπαρή, Μπασέι, Σέργη, Αναστασίου, Νεοκλέους. Στο β’ ημίχρονο πήραν χρόνο συμμετοχής και οι Γ. Σακκάς, Σίκκης, Κουρούπης, Τσιάμης, Πάρκερ, Καλλής, Ζεζίνιο, Ακόστα, Αλαμπρίτης, Λεο Ριμπέιρο, Μιχαήλ, Ιβάνοφ.

Σήμερα με Αιολικό Μυτιλήνης

Χθες το πρωί οι παίκτες είχαν ρεπό και το απόγευμα ακολούθησαν ένα ελαφρύ πρόγραμμα προπόνησης. Σήμερα στις 5 το απόγευμα η Καλαμάτα θα δώσει το δεύτερο φιλικό στο πλαίσιο της προετοιμασίας της με αντίπαλο τον Αιολικό Μυτιλήνης, ομάδα Γ’ εθνικής.

Ανακοίνωσε τον Ρόμπσον

Ο Ρόμπσον Ντος Σάντος, θα είναι τελικά ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων της Καλαμάτας, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση. Θυμίζουμε ότι ο Ρόμπσον από τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας έχει αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση των Ταΐρη, Μέντες και Λαδά.
Η ανακοίνωση για την πρόσληψη του αναφέρει: “Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει τον Ρόμπσον Ντος Σάντος ως προπονητή τερματοφυλάκων για την φετινή χρονιά. Ο έμπειρος Βραζιλιάνος προπονητής είναι γεννημένος το 1979, αγωνίστηκε ως τερματοφύλακας στην Παλμέιρας και έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ρόμπσον, σε καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Μαύρης Θύελλας. Bem-vindo Robson!”
Ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων της Καλαμάτας έχει εργαστεί σε αρκετές ομάδες στην Ελλάδα. Στην ακαδημία του Παναθηναϊκού, αλλά και στην ανδρική ομάδα όταν προπονητής ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Στον Πανιώνιο με προπονητές τους Ακη Μάντζιο, Τάκη Λεμονή, Αντώνη Μανίκα. Στον Ηλυσιακό με προπονητή τον Λουτσιάνο, καθώς επίσης και σε ΠΑΟ Ρουφ, Καλλιθέα, Α.Ο. Υπάτου και στον Α.Ο. Κύπρου Κορυδαλλού.
Ως παίκτης της Παλμέιρας έχει συνεργαστεί με μεγάλους προπονητές (όπως Λουίς Φελίπε Σκολάρι, Βαλντερέι Λουξεμπούργο).

Τσιώλης: “Είμαστε και σε καλό δρόμο”

Ο προπονητής της Καλαμάτας Σάκης Τσιώλης μετά το ματς τόνισε ότι η Καλαμάτα είναι σε καλό δρόμο: “Αυτό που είναι σημαντικό στην προετοιμασία είναι να δούμε πώς μπορούμε να στηρίξουμε το πρώτο μας σύστημα αυτό που έχουμε αξιολογήσει και εκεί μέσα να βελτιώνονται οι παίκτες. Σίγουρα έχουμε θετικά και αρνητικά, το αρνητικό είναι βέβαια ότι ακόμα είναι δύσκολα, δεν κυκλοφορούμε γρήγορα έχουμε προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας. Κατά τα άλλα όμως είχαμε αγωνιστική πειθαρχία στο σύστημα, βγάλαμε επιθέσεις αρκετές μπήκαν και αυτά τα γκολ που μπήκαν”.
Σε ερώτηση για το αν ο στόχος είναι η άνοδος τόνισε: “Δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο από τη στιγμή που το απαιτεί τόσο ιστορία, η φανέλα της, ο κόσμος και κυρίως ο πρόεδρός μας και η διοίκηση. Εχουν επενδύσει σε αυτή την ομάδα, θέλω να πιστεύω ότι είμαστε και σε καλό δρόμο, δουλεύουμε καλά και στο τέλος θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Οταν έρθει ο καιρός θα φορμαριστεί η ομάδα θα είναι έτσι όπως πρέπει. Αυτό που είναι σημαντικό στην προετοιμασία είναι να στηρίξουμε το σύστημα. Να μπορέσουμε να έχουμε αγωνιστική πειθαρχία στο σύστημα, να βγάζουμε τις τρεις φάσεις της τακτικής και νομίζω πως σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε καλά. Σιγά-σιγά βέβαια που τα παιδιά θα είναι ακόμα πιο ελεύθερα πιο γρήγοροι, νομίζω ότι θα είμαστε και καλύτερα”.