Δευτέρα, 08 Αύγουστος 2022 16:14

ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟ... ΜΠΑΜ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΛΤΙΑΔΗ: Ξανά στα ασπρόμαυρα μετά από 15 χρόνια ο Αθανασόπουλος!

Γράφτηκε από τον

 

Τη μεταγραφή του... καλοκαιριού στα τοπικά πρωταθλήματα πραγματοποίησε ο Μιλτιάδης που έκανε δικό του τον Βασίλη Αθανασόπουλο!

Μία μεταγραφή που δείχνει τις προθέσεις των διοικούντων του Μιλτιάδη στην Α1 τοπική τη νέα σεζόν και που φανερώνει ξεκάθαρα πως μοναδικός στόχος είναι η επάνοδος στην πρώτη κατηγορία μετά από πέντε χρόνια.
Η ανακοίνωση του Πυργιώτικου συλλόγου αναφέρει:
"Η ομάδα μας ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με τον πολύπειρο επιθετικό Βασίλη Αθανασόπουλο.
Εναν ποδοσφαιριστή τεράστιας κλάσης στο Μεσσηνιακό και όχι μόνο ποδόσφαιρο. Έπειτα από πολλά χρόνια ο Βασίλης επιστρέφει στην ομάδα που αναδείχτηκε ποδοσφαιρικά για να συμβάλει στο μέγιστο στην επίτευξη των στόχων της. Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ σε συνδυασμό με την άνοδο της ομάδας μας και προπάντων με υγεία!".
Ο 33χρονος επιθετικός, που συμφώνησε για δύο χρόνια με τον Μιλτιάδη, είχε αναδειχθεί με διαφορά πρώτος σκόρερ πέρυσι στην Α' τοπική με 26 γκολ, σκοραρώντας τόσο με τον Πανθουριακό όσο και με την Κυπαρισσία.
Φέτος είχε συμφωνήσει προφορικά να ανανεώσει με τον ΑΟΚ και μάλιστα είχε ανακοινωθεί από τους "κυανόλευκους", όμως η δελεαστική πρόταση του Μιλτιάδη τον έκανε να πει το "ναι" και να επιστρέψει στον Πύργο μετά από 15 χρόνια!

4 χρόνια με 3 τίτλους στον Πύργο

Ο Αθανασόπουλος ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στους ασπρόμαυρους από τους οποίους αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2003 σε ηλικία 15 ετών, από την Αναγέννηση Παραλίας.
Την σεζόν 2003-04 κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Α' τοπική με τον πατέρα του Γιάννη να έχει ρόλο παίκτη - προπονητή.

Τις επόμενες τρεις σεζόν αγωνίστηκε με τη φανέλα του Μιλτιάδη στο πρωτάθλημα της Δ' εθνικής, παίρνοντας πολύτιμες εμπειρίες και... φτιάχνοντας το όνομα του. Μάλιστα τότε είχε προπονητή για σχεδόν μία σεζόν τον Θανάση Λακριντή, με τον οποίο θα συνεργαστεί και τη νέα περίοδο.
Ο Αθανασόπουλος κατέκτησε και δύο κύπελλα Μεσσηνίας το 2005 και το 2007 με τον Μιλτιάδη και μάλιστα το 2007 πέτυχε δύο γκολ στον τελικό με τον Πάμισο (4-0 τελικό σκορ).
Το καλοκαίρι του 2007 μετά από 4 χρόνια στον Πύργο πήρε μεταγραφή στο Μεσσηνιακό με ποσό... ρεκόρ.
Εν συνεχεία αγωνίστηκε επί σειρά ετών στις εθνικές κατηγορίες, πετυχαίνοντας ουκ ολίγα γκολ. Συγκεκριμένα αγωνίστηκε σε Ηλυσιακό, Χαϊδάρι, Ορφέα Ελευθερούπολη, Θεσπρωτό, Καλαμάτα, Αιολικός, Παναχαϊκή, ΑΟ Παλαιοχώρας Χανίων και Διαβολίτσι.
Ο Αθανασόπουλος είναι παίκτης που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην Α1 τοπική κατηγορία και θα είναι το βαρύ πυροβολικό της ομάδας του Θανάση Λακριντή. Οι μεταγραφές από το πάνω... ράφι όμως δεν τελειώνουν εδώ για τον Μιλτιάδη που έχει έρθει σε συμφωνία με δεξιοπόδαρο μεσοεπιθετικό με θητεία σε ομάδες εθνικών κατηγοριών, ενώ είναι σε προχωρημένες επαφές με έναν άλλο πρωτοκλασάτο μεσοεπιθετικό.
Εκτός από τον Αθανασόπουλο οι ασπρόμαυροι έχουν αποκτήσει μέχρι στιγμής τους Βασίλη Αλεβίζο, Πέτρο Μπολούν, Νώντα Τσέρτο, Βαγγέλη Πανταζή και Δημήτρη Ζόμπολο και Σπύρο Λύσσαρη.