Πέμπτη, 11 Αύγουστος 2022 11:21

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Στις 24 Αυγούστου οι κληρώσεις Κυπέλλου και πρωταθλημάτων

Γράφτηκε από τον
ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Στις 24 Αυγούστου οι κληρώσεις Κυπέλλου και πρωταθλημάτων

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου θα διεξαχθούν οι κληρώσεις των τοπικών πρωταθλημάτων και του κυπέλλου όπως αποφάσισε η διοίκηση της ΕΠΣ Μεσσηνίας σε συμβούλιο που πραγματοποίησε τη Δευτέρα το βράδυ.

Στη διάρκεια του συμβουλίου εγκρίθηκε η προκήρυξη Β’, που ουσιαστικά τροποποιεί δύο άρθρα της προκήρυξης Α’ που είχε ανακοινώσει η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣΜ, στις 15 Ιουλίου. Πρόκειται για τα άρθρα 5 που αφορά στην ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής της κλήρωση και στο άρθρο 20 που κάνει λόγω για το πόσες ομάδες θα λάβουν μέρος στα πρωταθλήματα της αγωνιστικής περιόδου 2023-2-24καποφασίστηκε και η ημερομηνία έναρξης των πρωταθλημάτων.

Σχετικά με τις κληρώσεις, όπως προαναφέραμε και αφορά την τροποποίηση του άρθρου 5, θα γίνουν στις 24 του μήνα, στο nishi club, που βρίσκεται στη Δυτική παραλία Καλαμάτας (δίπλα από την πίστα καρτ), στις 7 το απόγευμα.

Η πρεμιέρα των πρωταθλημάτων

Το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο και θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου. Η Α1 τοπική θα διεξαχθεί επίσης σε έναν όμιλο και η έναρξη έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Το πρωτάθλημα της Β’ τοπικής θα πραγματοποιηθεί σε δύο ομίλους, όπως αναφέρεται και στην αρχική προκήρυξη (προκήρυξη Α’), το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προβιβασμός και ο υποβιβασμός των ομάδων για όλες τις κατηγορίες ισχύει όπως έχει γνωστοποιηθεί από την αρχική προκήρυξη (προκήρυξη Α’).

Οπως αναφέρουμε παραπάνω η τροποποίηση στο άρθρο 20 αφορά το πόσες ομάδες θα αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της αγωνιστικής σεζόν 2023-2024. Σύμφωνα με αυτό, στα πρωταθλήματα της Α’ και Α1 τοπικής θα συμμετέχουν από 16 ομάδες. Το πρωτάθλημα της Β’ τοπικής θα διεξαχθεί σε 2ή 3 ομίλους ανάλογα με το πόσες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή.

Μεταφέρεται η Γ’ φάση του Κυπέλλου

Μετά τις παραπάνω τροποποιήσεις της προκήρυξης Α’ τα παιχνίδια κυπέλλου της Γ’ φάσης που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου, θα γίνουν νωρίτερα, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.