Πέμπτη, 11 Αύγουστος 2022 13:29

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ξεκίνησαν προετοιμασία οι ομάδες Κ17 και Κ20 (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Στις προπονήσεις επέστρεψαν από τη Δευτέρα οι ποδοσφαιριστών των τμημάτων Κ17 και Κ20 της Καλαμάτας, όπου ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Τα δύο τμήματα θα λάβουν μέρος στα πρωταθλήματα της Σούπερ Λιγκ 2 και της Α1 τοπικής, αντίστοιχα η Κ20 και η Κ17.
Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται καθημερινά στο γήπεδο του Ασπροχώματος, που θα είναι η προσωρινή βάση των ομάδων υποδομής μέχρι να παραδοθεί προς χρήση το αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ, στον Κορδία, οπότε και θα μεταφερθούν εκεί όλα τα τμήματα της ακαδημίας.
Στην πρώτη προπόνηση για τη νέα σεζόν έδωσε το παρών εκ μέρους της διοίκησης ο Κώστας Βεργής

Η ομάδα Κ20

Η Κ20 θα ακολουθήσει την ίδια φιλοσοφία με την οποία δουλεύει η πρώτη ομάδα της Καλαμάτας και παράλληλα η αγωνιστική βελτίωση των παικτών ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, όπως σημείωσε ο προπονητής της ομάδας Φραγκίσκος Κεράνης με δηλώσεις του χθες στην “Ελευθερία”: “Ο στόχος είναι να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, το οποίο είναι συνυφασμένο με το στυλ που παίζει και η πρώτη ομάδα. Δηλαδή να ακολουθήσουμε την ίδια φιλοσοφία. Από εκεί και πέρα στόχος είναι να βελτιώσουμε τους παίκτες ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο”.
Ο Φραγκίσκος Κεράνης θα έχει δίπλα του, τον γυμναστή Δημήτρη Αλεξανδρόπουλο και τον προπονητή τερματοφυλάκων Σπύρο Αντωνόπουλο, που είναι από τα νέα πρόσωπα που ήρθαν φέτος στην ακαδημία. Το έμψυχο υλικό, που θα έχει στη διάθεση του, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς αποτελείται από τους Παναγιώτη Τσιφτσή, Μιχάλη Ανδρουτσόπουλο (τερματοφύλακες), Ανδρέα Μεμά, Κώστα Παπαγεωργακόπουλο, Παναγιώτη Γουρνά, Αλεν Λούτα, Νίκο Παυλή, Σμαράλντο Σάλα, Βασίλη Δημητρίου (αμυντικοί), Γιάννη Σαούτη, Παναγιώτη Σερπάνο, Γιώργο Σκοπέτο, Παναγιώτη Λακριντή,Χάρη ΓιαννόπουλοΑντώνη Φράγκο (μέσοι), Αγγελος Δικαιουλάκος, Βαλάντης Ρούπας, Λοσεντέλ Γκρέις Μιούλερ, Κωνσταντίνος Μωραγιάννης, Γιώργος Μούζος, Σάββας Μουζάκης, Παναγιώτης Ρουμελιώτης,Χρήστος Δρούγας (επιθετικοί).
Να σημειωθεί ότι οι Χάρης Γιαννόπουλος (μέσος), Γιώργος Μούζος Σάββας Μουζάκης, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Χρήστος Δρούγας (επιθετικοί) θα ενσωματωθούν στην ομάδα μετά την επιστροφή τους από το Καρπενήσι.

Η ομάδα Κ17

Σε ότι αφορά την Κ17 στόχος είναι τα παιδιά να βελτιώνονται στις προπονήσεις και να αποκτούν εμπειρίες μέσα από τα παιχνίδια, κάτι που ανέφερε σε συνέχεια των δηλώσεων του ο κ. Κεράνης: “Η ομάδα Κ17 έχει περισσότερο να κάνει με τα παιδιά να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους και μέρα με τη μέρα να βελτιώνονται. Επίσης μέσα από τα παιχνίδια να πάρουν εμπειρίες και να βγουν καλύτεροι ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένος στόχος είναι να τους βελτιώσουμε μέσα από το παιχνίδι της ομάδας”.
Την τεχνική καθοδήγηση των νεαρών ποδοσφαιριστών έχει αναλάβει εδώ και λίγες ημέρες ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας και διπλωματούχος προπονητής Παναγιώτης Μπιζίμης, ο οποίος θα έχει για συνεργάτες του, τον γυμναστή Δημήτρη Αλεξανδρόπουλο και τον προπονητή τερματοφυλάκων Σπύρο Αντωνόπουλο. Το έμψυχο δυναμικό στο οποίο θα στηριχθεί στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου αποτελείται από τους Παύλο Βαρελά, Γιώργο Κουρεντζή,Γιώργο Δελλή (τερματοφύλακες), Τάσο Θεοφιλόπουλο, Γιώργο Ντόντα, Χρήστο Μητρόπουλο, Παύλο Γιακουμή,
Ευστράτιο Μανιάτη, Αλέξανδρο Εξηνταβελώνη, Σέργιο Καρακαϊδό (αμυντικοί), Κώστας Παπαδόπουλος, Σπύρος Βαρελάς, Αρλιντ Χότζα, Παναγιώτης Καρνάκης (μέσοι), Δημήτρης Τσαούσης, Σωκράτης Γκίζας, Βασίλης Ζαγαρέλος, Παναγιώτης Φράγκος, Σωτήρης Ντελής, Λεωνίδας Κλεφτόγιαννης, Παναγιώτης Σαούτης (επιθετικοί).
Ο Σωτήρης Ντελής θα ενσωματωθεί στην Κ17 όταν επιστρέψει από το Καρπενήσι, όπου συμμετέχει στην προετοιμασία με την πρώτη ομάδα.

Το έμψυχο δυναμικό των δύο ομάδων αναμένεται να μεγαλώσει, μιας και θα γίνουν και άλλες κινήσεις απόκτηση ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.

Τα φιλικά παιχνίδια

Αν και βρίσκονται στην αρχή της προετοιμασίας τους, οι προπονητές των δύο ομάδων έχουν κλείσει τα πρώτα φιλικά παιχνίδια. Η Κ20 θα αγωνιστεί στις 20 Αυγούστου με την Κ19 του Παναιτωλικό, σε παιχνίδι που θα γίνει στο Αγρίνιο. Από εκεί και μετά θα δώσει δύο φιλικό στις 24 του μήνα με τον Πανθουριακό και στις 3 Σεπτεμβρίου με την Εράνη. Αυτά τα δύο φιλικά με Εράνη και Πανθουριακό δεν έχουν ξεκαθαρίσει σε ποιο γήπεδο θα γίνουν.
Οσο για την Κ17 θα δώσει το πρώτο της φιλικό με αντίπαλο τον Αίαντα στις 20 Αυγούστου, χωρίς και εδώ να έχει οριστικοποιηθεί σε ποιο γήπεδο θα γίνει.