Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 13:43

Ακαρπη η συνάντηση ΕΠΟ με Αυγενάκη για το Μητρώο

Γράφτηκε από τον
Ακαρπη η συνάντηση ΕΠΟ με Αυγενάκη για το Μητρώο

Δεν κατέληξε πουθενά η συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης με αντιπροσωπεία της ΕΠΟ, ώστε να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει με τα ερασιτεχνικά σωματεία που δεν έχουν γραφτεί στο Αθλητικό Μητρώο της ΓΓΑ.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετά σωματεία σε όλη τη Ελλάδα που δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής τους και αυτό θα έχει σαν συνέπεια να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα (και κύπελλα), αλλά και να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα), δημοτικές ή κρατικές σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο.
Αυτό ήταν το μοναδικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, με τον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη και την αντιπροσωπεία της ΕΠΟ, τον πρόεδρο Τάκη Μπαλτάκο και τους αξιωματούχους της Ομοσπονδίας Ιάκωβο Φιλιππούση, Παναγιώτη Δημητρίου, Αστέριο Αντωνίου και Κώστα Κωνσταντινίδη.
Στη διάρκεια της συνάντησης που κράτησε σχεδόν 4 ώρες, η αντιπροσωπεία της ΕΠΟ ζήτησε από τον κ. Αυγενάκη να μην ισχύουν οι κυρώσεις για τα σωματεία που δεν είναι εγγεγραμμένα, παρά μόνο η μη χρηματοδότηση. Από την πλευρά του, ο Λ. Αυγενάκης δεν πείστηκε από τα όσα άκουσε και υπογράμμισε στους ανθρώπους της ΕΠΟ, ότι είναι αναγκαία η εγγραφή όλων των σωματείων στο Μητρώο της ΓΓΑ, ώστε να έχουν δικαίωμα λειτουργίας και αγωνιστικής δραστηριότητας.
Το θέμα έμεινε εκεί και αποφασίστηκε να υπάρξει νέα συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη 17 Αυγούστου, που λήγει η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών από τα σωματεία για να εγγραφούν στο Αθλητικό Μητρώο.
Αν και τότε ο Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης εμμείνει στην απόφαση του, τότε το πρόβλημα για τα σωματεία που δεν έχουν καταφέρει να εγγραφούν στο Αθλητικό Μητρώο θα έχουν σοβαρό πρόβλημα, αφού δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν σε επίσημα παιχνίδια, ενώ δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις.