Τετάρτη, 17 Αύγουστος 2022 14:43

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Ικανοποίηση Τσιώλη για τη δουλειά στο Καρπενήσι

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Ικανοποίηση Τσιώλη για τη δουλειά στο Καρπενήσι

 

Την ικανοποίηση του από την πορεία της προετοιμασίας, τις δύο εβδομάδες που ήταν στο Καρπενήσι εξέφρασε ο προπονητή της Καλαμάτας Σάκης Τσιώλης μιλώντας στην “Ελευθερία”.


Ο έμπειρος προπονητής στις δηλώσεις του στάθηκε ιδιαίτερα στην αγωνιστική συμπεριφορά και όχι μόνο που έδειξαν όλοι οι ποδοσφαιριστές κατά την παραμονή τους στο Καρπενήσι, στο ότι όλα πήγαν καλά και δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός, αλλά και στο ότι τηρήθηκε το πλάνο σε ότι αφορά το πρόγραμμα της προετοιμασίας.
“Τρία πράγματα θέλαμε να γίνουν στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και έγιναν όπως είχαμε προγραμματίσει”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Πρώτα απ’ όλα, αυτό που ζήτησαν ήταν να μην έχουμε τραυματισμό. Σε αυτό πήγαμε καλά δεν είχαμε τίποτα προβλήματα, μόνο κάποιους μικροτραυματισμούς που βγαίνουν στις προπονήσεις. Το δεύτερο ήταν η αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών μεταξύ τους, όπου τα πήγαν πάρα πολύ καλά, τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένα και όλοι μαζί ήταν μια ομάδα. Το τρίτο και σημαντικότερο ο στόχος που είχαμε για αυτές τις 15 ημέρες, ήταν πως ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα που είχαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.
Για τη δουλειά που έγινε εκεί και τι θα γίνει στο υπόλοιπο διάστημα που θα διαρκέσει η προετοιμασία μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, ο κ. Τσιώλης μας είπε: “Στο διάστημα που ήμασταν στο Καρπενήσι δουλέψαμε σε δύο τρία συστήματα και η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να τα υπηρετήσει. Τώρα μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το τρίτο στάδιο της προετοιμασίας, όπου θα περάσουμε στην ειδική προπόνηση που περιλαμβάνει τα φιλικά παιχνίδια και μέσα από αυτή την αγωνιστική συμπεριφορά θα επιλέξουμε με ποιους παίκτες θα παίξουμε. Αν το πρωτάθλημα ξεκινούσε στις αρχές Σεπτέμβρη θα το είχαμε. Τώρα το αφήνουμε ανοικτό και μέσα από τα φιλικά παιχνίδια θα δούμε και πάλι που βρίσκονται τα παιδιά και αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα προς τα τέλη Σεπτέμβρη πιστεύω ότι μια εβδομάδα νωρίτερα θα είμαστε έτοιμοι”.
Σε σύντομο σχόλιο του για την παρουσία των νεαρών, που συμμετείχαν στην αποστολή ανέφερε: “Ηταν άψογη η συμπεριφορά των παιδιών και αυτό μας ικανοποιεί για το τι θα ακολουθήσει”.

Καλές εντυπώσεις ο Φερεκίδης

Στην προετοιμασία συμμετείχαν και κάποιοι νεαροί παίκτες, οι οποίοι είχαν αξιολογηθεί σε προπονήσεις που έγιναν στον Ασπρόχωμα πριν την έναρξη της προετοιμασίας. Εκεί κάποια παιδιά άφησαν καλές εντυπώσεις και έτσι βρέθηκαν στο Καρπενήσι και δούλεψαν με την υπόλοιπη ομάδα. Ενας από αυτούς του νεαρούς ήταν ο Κώστας Φερεκίδης, ο οποίος αγωνίζεται ως επιθετικό χαφ και ο οποίος είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις, όλο το διάστημα που ακολούθησε το πρόγραμμα της ομάδας. Στην Καλαμάτα εξετάζουν την περίπτωση του για να βρουν με ποιον τρόπο θα μπορέσουν να τον εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

Από Δευτέρα ο Μόζερ

Ο Μάρκος Μόζερ στη διάρκεια των δύο εβδομάδων στο Καρπενήσι ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα προπόνησης εξαιτίας προβλήματος που του παρουσιάστηκε την πρώτη εβδομάδα της προετοιμασίας. Στο διάστημα των 15 ημερών με τη βοήθεια του ιατρικού επιτελείου κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα του και πλέον είναι έτοιμος να επιστρέψει στο κανονικό πρόγραμμα. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα συμμετέχει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων με την υπόλοιπη ομάδα.

Διήμερο ρεπό

Χθες επέστρεψε η αποστολή της Καλαμάτας στη βάση της μετά από 15νθήμερη παραμονή στο Καρπενήσι. Ο κ. Τσιώλης έδωσε διήμερο ρεπό στους ποδοσφαιριστές και θα τους περιμένει την Παρασκευή στο δημοτικό στάδιο Καλαμάτας για συνεχίσουν την προετοιμασία τους. Η προπόνηση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα.
Εντός των ημερών θα ολοκληρωθούν και εργασίες βελτίωσης του αγωνιστικού χώρου στο προπονητήριο της ομάδας στα Παλιάμπελα. Οι πληροφορίες λένε ότι θα είναι έτοιμο στις 5 Σεπτεμβρίου), οπότε η ομάδα θα μεταβεί εκεί για να συνεχίσει τις προπονήσεις.

Τρία φιλικά στην Καλαμάτα

Τρία φιλικά παιχνίδια στο πλαίσιο της προετοιμασίας έχει προγραμματίσει να δώσει η Καλαμάτα το επόμενο διάστημα.
Τα δύο από αυτά έχουν κλειστεί από καιρό και είναι στις 31 Αυγούστου με την Παναχαϊκή και το άλλο για 4 ή 5 Σεπτεμβρίου με τη δεύτερη ομάδα του Παναθηναϊκού. Νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί το φιλικό με αντίπαλο τη δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού. Για την ώρα δεν έχει οριστικοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία. Αυτό το φιλικό αναμένεται να γίνει στις 23 ή στις 27 Αυγούστου.
Από εκεί και πέρα ο Σάκης Τσιώλης βρίσκεται σε επαφές για τη διεξαγωγή ακόμη δύο φιλικών εκτός έδρας, πιθανόν στην Αθήνα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Συνεργασία με Δήμο Μεσσήνης και Πάμισο

Την καλή συνεργασία της που είχε η Καλαμάτα με το Δήμο Μεσσήνης, κατά τη διάρκεια της σεζόν που πέρασε θέλουν να συνεχίσουν οι διοικούντες την ασπρόμαυρη ΠΑΕ. Ο Δήμος Μεσσήνης είχε αγκαλιάσει τη “Μαύρη Θύελλα” δίνοντας το δημοτικό στάδιο για τους αγώνες της στη διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος. Ετσι στην περίπτωση που αντιμετωπίζει γηπεδικό πρόβλημα θέλουν να υπάρχει η δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουν και τη νέα χρονιά. Μάλιστα ο προπονητής Σάκης Τσιώλης διατηρεί φιλικές σχέσεις με το Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, ο οποίος όπως έχει σημειώσει: “Ολοι είμαστε εδώ για να βοηθάμε τις ομάδες μας, αλλά και τη μεγάλη ομάδα του νομού μας, την Καλαμάτα”.
Οι άνθρωποι της Καλαμάτας, θέλουν πέρα από το δήμο Μεσσήνης να δημιουργήσουν καλές σχέσεις και με τον Πάμισο, αφού από τη συνεργασία τους, μόνο καλά μπορούν να προκύψουν.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ