Τετάρτη, 24 Αύγουστος 2022 21:42

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Κλήρωσε για Κύπελλο και πρωταθλήματα

Γράφτηκε από τον

Με το Κύπελλο Μεσσηνίας θα ξεκινήσει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, η ποδοσφαιρική σεζόν στη Μεσσηνία, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν κατά σειρά τα πρωταθλήματα της Α’ Α1 και Β’ τοπικής στα οποία θα συμμετάσχουν 60 συνολικά ομάδες,. Αντίθετα στο Κύπελλο, μετέχουν μόνο 36 σωματεία, καθώς δεν δήλωσε συμμετοχή καμία ομάδα από τη Β’ τοπική.


Οι κληρώσεις Κυπέλλου και πρωταθλημάτων έλαβαν χώρα σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου “Εlite City Resort”, παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας Βασίλης Σπηλιώτης τόνισε ότι στόχος της Ενωσης είναι να έχουν απινιδωτές όλα τα γήπεδα και γι’ αυτό θα υπάρχουν επισκέψεις σε όλους τους δήμους. Ακόμα σημείωσε ότι με πρωτοβουλία του Τάκη Νινιού (αναπληρωματικό μέλος της ΕΠΣΜ) θα εγκατασταθεί απινιδωτής στο Ενωσιακό Αθλητικό Κέντρο για τις ανάγκες των μικτών ομάδων. Ο κ. Νινιός, που είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου σημείωσε σχετικά ότι: “Είχα υποσχεθεί όταν ανέλαβα αυτή τη θέση, ότι θα είμαι ενεργός. Ξεκινήσαμε πέρυσι με τον τελικό που δώσαμε τα έσοδα στη “Φλόγα” και συνεχίζουμε φέτος με τον απινιδωτή στο γήπεδο της ΕΠΣΜ, που πρέπει να μην είναι στο συρτάρι Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Βασιλόπουλο και τον κ. Αγγελή”.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος δεσμεύτηκε ότι ο δήμος θα τοποθετηθεί απινιδωτές σε όλους χώρους μέσα στη χρονιά με σκοπό να είναι λειτουργικοί και γι’ αυτό θα γίνουν και τα ανάλογα σεμινάρια. “Θέλουμε να εξοπλίσουμε τους χώρους. Ηδη έχουμε 8 απινιδωτές, αλλά υπάρχουν 5 χώροι που δεν έχουν και δεσμευόμαστε ότι θα τους καλύψουμε”, σημείωσε. Ο Τάσος Αγγελής, πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας επεσήμανε ότι η Αγορά μετά τις δύο δύσκολες χρονιές με κορονοϊό, αποφάσισε να προσφέρει σε σύντομο διάστημα έναν απινιδωτή στην ΕΠΣΜ.
Μετά τις παραπάνω τοποθετήσεις, ξεκίνησαν οι κληρώσεις, με πρώτη αυτή του Κυπέλλου, όπου μετέχουν ο Α.Ο. Διαβολιτσίου από τη Γ’ εθνικήοι 18 ομάδες της Α’ τοπικής και οι 17 της Α1 τοπικής.
Στην πρεμιέρα του θεσμού (3-4 Σεπτεμβρίου) θα γίνουν μόνο 4 αγώνες. Στην κληρωτίδα για την πρώτη φάση μπήκαν μόνο οι ομάδες της Α1 τοπικής. Μετά το Κύπελλο έγιναν κατά σειρά οι κληρώσεις σε Α’ Α1 και Β’ τοπική που θα διεξαχθούν σε δύο ομίλους. Μάλιστα ο κ. Σπηλιώτης δήλωσε ότι πολλά παιχνίδια θα γίνονται Δευτέρα λόγω του ότι αρκετές ομάδες έχουν κοινή έδρα το “Π. Μπαχράμης”. Να σημειωθεί ότι σε όλες τις κατηγορίες οι ομάδες που έχουν την ίδια έδρα, πήραν κλειδάριθμους. Η Α’ τοπική θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 17-18 Σεπτεμβρίου και το πρώτο μεγάλο ντέρμπι θα γίνει τη δεύτερη αγωνιστική ανάμεσα στην Εράνη και την Κυπαρισσία. Η Α1 τοπική θα αρχίσει στις 24-25 Σεπτεμβρίου, ενώ η πρώτη αγωνιστική στη Β’ τοπική θα γίνει 8-9 Οκτωβρίου.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τα ζευγάρια της α’ φάσης (3-4 Σεπτεμβρίου)

Λέικα – Βλαχόπουλο
Θύελλα Μερόπης – Ολυμπιακός Διαβολιτσίου
Μιλτιάδης – Ερασιτέχνες Καλαμάτας
Ατρόμητος Πλατύ – Α.Ε. Λογγάς


Τα ζευγάρια της β’ φάσης 10-11 Σεπτεμβρίου

1. Ατρόμητος Πλατύ ή Α.Ε. Λογγάς – Αναγέννηση Παραλίας
2. Απόλλων Καλαμάτας – Πάμισος
3. Νέος Αρις – Θύελλα Μερόπης ή Ολυμπιακός Διαβολιτσίου
4. Καλό Νερό – Τέλλος Αγρας
5. Ομόνοια – Α.Ε. Μάνης
6. Μεθώνη – Ολυμπιακός Ανάληψης
7. Αστέρας Αρφαρών – Πανιώνιος
8. Λέικα ή Βλαχόπουλο – Κυπαρισσία
9. Φοινικούντα – Ολυμπιακός Καλαμάτας
10. Α.Ε. Αβίας – Α.Ο. Διαβολιτσίου
11. Δώριο – Ηρακλής Κυπαρισσίας
12. Εράνη = Ακρίτας Κορώνης
13. Θύελλα Χαρακοπιού – Μιλτιάδης ή Ερασιτέχνες Καλαμάτας
14. Πανθουριακός – Παναθηναϊκός Καλαμάτας
16. ΠΑΣ Ράχη – Ηρακλής Καλαμάτας
16. Σπερχογεία – Εθνικός Μελιγαλά

Τα ζευγάρια της γ’ φάσης (17-18 Σεπτεμβρίου)

Νικητής 1 – Νικητής 2
Νικητής 3 – Νικητής 4
Νικητής 5 – Νικητής 6
Νικητής 7 – Νικητής 8
Νικητής 9 – Νικητής 10
Νικητής 11 – Νικητής 12
Νικητής 13 – Νικητής 14
Νικητής 15 – Νικητής 16