Πέμπτη, 01 Σεπτέμβριος 2022 11:31

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ 0-1: Λύγισε στην παράταση

Γράφτηκε από τον

 

Το πάλεψε πολύ χθες ο Πανθουριακός, αλλά λύγισε στην παράταση και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Διαγόρας Βραχνέικων, μια σαφώς πιο έμπειρη ομάδα που μέχρι πέρυσι έπαιζε στη Γ’ εθνική, πήρε τη νίκη με 1-0 χάρις σε γκολ του Γκολφινόπουλου στο 107’ και μαζί την πρόκριση στη β’ φάση του θεσμού.
Το ματς ούτως η άλλως ήταν ιστορικό για την ομάδα της Θουρίας που συμμετείχε για πρώτη φορά σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση όπως το Κύπελλο Ελλάδας. Ο κόσμος πάντως που βρέθηκε χθες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού δεν ξεπερνούσε τα 100 άτομα, σε ένα γήπεδο που εγκαινιάστηκε ο πλαστικός τάπητας.

Κόντρα Σακελλαρόπουλων στον πάγκο!

Αξιοσημείωτο της αναμέτρησης η κόντρα δύο Σακελλαρόπουλων στους πάγκους των δύο ομάδων... Από τη μία ο Τάκης Σακελλαρόπουλος που από τον Φεβρουαρίου είναι ο προπονητής του Πανθουριακού και από την άλλη ο Δημήτρης Σακελλαρόπουλος που αντικατέστησε πριν λίγες ημέρες τον Νίκο Λουμπαρδέα στην τεχνική ηγεσία της ομάδας των Βραχνέικων.
Κοινός παρανομαστής και των δύο πως έχουν φορέσει τη φανέλα της “Μαύρης Θύελλας”... Στην Α’ εθνική επί Σταύρου Παπαδόπουλου ο πρώτος ως κεντρικός αμυντικός, στη Β’ εθνική επί Γιώργου Γρηγορόπουλου ο δεύτερος ως τερματοφύλακας.

Ισορροπημένο το
ματς στο α’ ημίχρονο

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με τους νταμπλούχους Μεσσηνίας να στέκονται καλά παρά τις απουσίες που είχαν.
Στο 12’ το σουτ του Φαββατά από πλάγια θέση δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 20’ ο Διαγόρας απείλησε όταν ο Γεωργαντόπουλος έδωσε στον Σκούρτα που απέφυγε Καραχάλιο και Γιαννακόπουλο και πλάσαρε αδύναμα, με τον Κόκκαλη να αποκρούει.
Η ομάδα της Θουρίας έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 27’ με τον Ζαχαρόπουλο να βρίσκει με κάθετη μπαλιά τον Φαββατά που πρόλαβε την έξοδο του Μπαρδάκη και πλάσαρε, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Στη φάση αυτή τραυματίστηκε ο γκολκίπερ του Διαγόρα και αποχώρησε από το ματς, με τον Θανόπουλο να παίρνει τη θέση του.
Η τελευταία φάση του ημιχρόνου σημειώθηκε στο 38’ με το διαγώνιο σουτ του Γκολφινόπουλου να περνά λίγο άουτ.

Κυριάρχησαν στο δεύτερο
μέρος οι φιλοξενούμενοι

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τα ηνία και τους παίκτες του Πανθουριακού να οπισθοχωρούν, επηρεαζόμενοι και από την κούραση της προετοιμασίας.
Στο 64’ ο Σταυρόπουλος έκανε το γέμισμα από δεξιά και ο Μούτσα που είχε μπει λίγο νωρίτερα στο ματς ως αλλαγή, επιχείρησε με τη μία το πλασέ που έφυγε σύριζα άουτ.
Στο επόμενο λεπτό η Αχαϊκή ομάδα έχασε μία απίστευτη διπλή ευκαιρία...
Ο Μούτσα έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και έκοψε για τον Γεωργαντόπουλου που αφού απέφυγε αμυντικούς και Κόκκαλη, σε κενή εστία σούταρε με τον Αγγελόπουλο να διώχνει σωτήρια πάνω στη γραμμή...
Η φάση δεν είχε τελειώσει με τον Μούτσα να παίρνει την κεφαλιά και τον Αγγελόπουλο να διώχνει και πάλι, σώζοντας ένα... σίγουρο γκολ!
Η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου δεν μπορούσε να βγει με αξιώσεις μπροστά, με τον Διαγόρα να έχει μία ακόμη καλή στιγμή στο 89’ όταν ο Σταυρόπουλος μετά από ωραία ενέργεια μπήκε από δεξιά και έπιασε ένα διαγώνιο σουτ που έβγαλε σε κόρνερ ο Κόκκαλης.
Ετσι το ματς πήγε στην παράταση, με την ομάδα των Βραχνέικων να ψάχνει εναγωνίως ένα γκολ και αυτή της Θουρίας να επιδιώκει να οδηγήσει το ματς στη διαδικασία των πέναλτι.
Στο 92’ ο Μπάρλας έδωσε δεξιά στον Σταυρόπουλο που βρήκε στο ύψος του πέναλτι τον Τσεκούρα, το σουτ του οποίου έφυγε ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Νέα καλή στιγμή στο 106’ για τον Διαγόρα με το δυνατό σουτ του δραστήριου Σταυρόπουλου να φεύγει ψηλά άουτ.

Στο 107’ το 0-1 ο Γκολφινόπουλος

Στο επόμενο λεπτό η υπεροχή των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς, με την ομάδα της Θουρίας να λυγίζει...
Ο Μούτσα βρήκε στα αριστερά τον Γκολφινόπουλου που ξεπέρασε τον Αγγελόπουλο και με συρτό σουτ από κοντά πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κόκκαλη, γράφοντας το 0-1.
Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε στο 110’ με το σουτ του Γεωργαντόπουλου να χτυπά στο αριστερό δοκάρι και να φεύγει άουτ.
Ο Πανθουριακός στα λεπτά που απέμεναν κέρδισε ορισμένα φάουλ και προσπάθησε να απειλήσει, δίχως όμως αποτέλεσμα, με τον Τάκη Σακελλαρόπουλου να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στον πάγκο.
Διαιτητής ήταν ο Μπόζνος (Αρκαδίας) και βοηθοί οι Κωνσταντόπουλος και Λουκά από τον ίδιο σύνδεσμο. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Κουντάνης, Σπανός, Νικολακόπουλος, Σκούρτας, Μούτσα και Θωμάς.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Αγγελόπουλος, Καραχάλιος (112’ Ρασσιάς), Γιαννακόπουλος, Κουντάνης (71’ Κουρεντζής), Ζαχαρόπουλος (112’ Κακαλής), Σπανός, Σεντεμέντες (112’ Δημόπουλος), Οδεμισιώτης, Δαλκαφούκης (81’ Καραϊσκος), Φαββατάς (71’ Γεωργουλέας).
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ: Μπαρδάκης (30’ λ.τρ. Θανόπουλος), Βασιλόπουλος (91’ Μπάρλας), Γκολφινόπουλος, Σιδέρης, Νικολακόπουλος, Τσεκούρας, Σταυρόπουλος, Αποστολόπουλος (109’ Τσουραμάνης), Σκούρτας (58’ Μούτσα), Γεωργαντόπουλος (119’ Κουλός), Θωμάς.

Τα αποτελέσματα της α’ φάσης

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, στα ματς που διεξήχθησαν χθες:
Παναργειακός Άργους Ορεστικού-Απόλλων Παραλιμνίου 0-4
ΑΕ Καλαμπακίου-Ιωνικός Ιωνίας 0-4
Αετός Βαρβάρας-ΠΑΟΚ Κρηστώνης 2-2 παρ. (3-4 πεν.)
Βύρων Καβάλας-ΑΣ Γιαννιτσά 2-0
Πανθρακικός-ΠΟ Αλεξανδρούπολης 1-0
Αστέρας Τριποτάμου/Νάουσα-Άρης Πετεινού 4-1
Ελασσόνα-Ατρόμητος Παλαμά 3-1
Βατανιακός-ΑΟ Υπάτου 4-2 πέν. (0-0 κ.α., παρ.)
ΠΟ Φήκης-Πύρασος Νέας Αγχιάλου 3-0
ΑΕ Ποντίων Κοζάνης-Αναγέννηση Άρτας 6-1
ΠΑΟ Κουτσελίου-Αστέρας Πετριτή 1-2 παρ. (1-1 κ.α.)
ΑΕ Νέας Σελεύκειας-Αστέρας Σταυρού 0-2 παρ.
ΑΟ Κατασταρίου-Ναυπακτιακός Αστέρας 0-4
Ερμής Μελιγούς-Πανκαμαριακός 5-0
Απόλλων Ευπαλίου-Φοίνικας Νέας Επιδαύρου 1-0
Πανθουριακός-Διαγόρας Βραχνέικων 0-1 παρ.
Τηλυκράτης-Μολαϊκός 3-0
Παλληξουριακός-ΠΑΟ Βάρδας (1/9, 12:00)
Πανελευσινιακός-Απόλλων Αγίου Ιωάννη 1-0
Άρης Βούλας-Νέα Αρτάκη δ.δ.
Ποσειδών Καρδαμύλων-ΑΕΡ Αφάντου 0-7
Αετός Λουτρών-Αλμυρός Γαζίου αναβλ.
Ερμής Ζωνιανών-Ηλιούπολη αναβλ.
Άνευ αγώνα: Άγιος Νικόλαος