Πέμπτη, 01 Σεπτέμβριος 2022 10:47

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1-1: Χωρίς νικητή το πελοποννησιακό ντέρμπι

Γράφτηκε από τον


Καλαμάτα και Παναχαΐκή αντάμωσαν χθες στο Δημοτικό Στάδιο, σε ένα πελοποννησιακό ντέρμπι που θα δούμε φέτος και στη Super League 2.

H φιλική τους κόντρα παρουσία 300 φιλάθλων, δεν ανέδειξε νικητή.
Οι φιλοξενούμενοι, που είχαν δοκάρι στο 7’ με τον Μπουρλάκη, άνοιξαν το σκορ στο 13 με τον Νίκολα Καραγλάιτς και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 33’ με τον Πατρινό Αριστείδη Κόκκορη, ο οποίος διαμόρφωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ το τελικό 1-1. Ο Σάκης Τσιώλης έκανε οχτώ αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με το ματς με τον Ολυμπιακό Β’, διατηρώντας την τριάδα στην άμυνα (Λουπάνο, Γκρόζντανιτς, Μόζερ).
Με το ξεκίνημα του β’ μέρους άλλαξε τη μισή σχεδόν 11άδα, ενώ συνολικά χρησιμοποίησε 21 παίκτες. Στον αντίποδα ο Σούλης Παπαδόπουλος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε 17 ποδοσφαιριστές.
Οι δύο προπονητές δοκίμασαν πρόσωπα και σχήματα ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων και το αποτέλεσμα ήταν το τελευταίο που τους ενδιέφερε. Στο πρώτο ημίχρονο η Παναχαΐκή ήταν καλύτερη μέχρι το 20’, στη συνέχεια ανέβηκε η Καλαμάτα, ισοφάρισε και πίεσε και για δεύτερο γκολ.
Στο δεύτερο μέρος, παρότι μπήκαν οι πιο έμπειροι παίκτες, η ομάδα δεν έβγαλε φάσεις και δεν είχε την ίδια ενέργεια και ένταση με το προηγούμενο φιλικό. Η κούραση ήταν εμφανής στις προσπάθειες των παικτών, ενώ οι συνεχόμενες αλλαγές είχαν ως συνέπεια να μην υπάρχει ρυθμός στο παιχνίδι. Ενδεικτικό ότι η μόνη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος είναι ένα σουτ του Κόκκορη στο 53’ που απέκρουσε ο Κολοβούρηγς.

Αιφνιδίασε η Παναχαΐκή

Η Παναχαΐκή αιφνιδίασε στο ξεκίνημα και στο 7’ βρέθηκε κοντά στο γκολ, αλλά ο Μπουρλάκης μέσα από την περιοχή έστειλε με σουτ την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 13’ ο Νίκολα Καραγλάιτς με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ στην κλειστή γωνία του Λαδά, σημείωσε το 0-1.
Η Καλαμάτα με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της (μόνο οι Λουπάνο, Παπατόλιος και Βασιλόγιαννης είχαν ξεκινήσει και με τον Ολυμπιακό Β’) ισορρόπησε το ματς μετά το 20’. Μπόρχες και Πολίτης είχαν φάουλ και σουτ που είχαν απάντηση από τον Κολοβούρη. Οχι όμως και το φάουλ του Κόκκορη στο 33’ που κατέληξε στα δίχτυα του τερματοφύλακα της Παναχαϊκής, που έχει περάσει από την Καλαμάτα, όπως και οι Στεργίδης, Κέρι και φυσικά ο Μεσσήνιος Βαγγέλης Αλεξόπουλος., ο οποίος χειροκροτήθηκε.
Με άλλη ψυχολογία η Καλαμάτα έψαξε το δεύτερο γκολ στο 43’ με το φαλτσαριστό σουτ του Βασιλόγιαννη, που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Το δεύτερο μέρος ήταν χειρότερο από πλευράς θεάματος και πλην της φάσης με τον Κόκκορη στο 53’ δεν είδαμε κάτι άλλο μπροστά από τις δύο εστίες. Οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και σε ημιτελείς προσπάθειες.


Δοκίμασε στόπερ

Στα αξιοσημείωτα ότι στο φιλικό δοκιμάστηκε στο τελευταίο τέταρτο και ο 21χρονος Αγγλος αριστεροπόδαρος στόπερ Τόμπι Μπάιρον, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε ομάδες χαμηλών κατηγοριών της πατρίδας του και για λίγους μήνες στον Ηρόδοτο. Ο ύψος 1,81 ποδοσφαιριστής άφησε καλές εντυπώσεις στον Τσιώλη και ίσως αποκτηθεί. Επόμενο φιλικό για την Καλαμάτα το Σάββατο με τον Παναθηναϊκό Β’.
Το ματς διαιτήτευσε ο Παπακωνσταντίνου με βοηθούς τους Π. Νικολόπουλο και Χρ. Μπουρίκα.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Λαδάς (57’ Μέντες), Λουπάνο, Γκρόζντανιτς (75’ Μπάιρον ), Μόζερ (46’ Μπακαγιόκο), Κόκκορης (57’ λ.τρ. Μπενίτεζ), Παπατόλιος (65’ Τριανταφυλλάκης), Ματέους (46’ Ρόβας), Πολίτης (46’ Τάτος), Μπόρχες (75’ Ασαμόα), Βασιλόγιαννης (46’ Αρναρέλλης), Λούκατσικ (46’ Πασάς).
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Κολοβούρης (62’ Θεοδωράκης), Στεργίδης (65’ Τοπάλ), Νιφοράτσε, Τσακμάκης, Ρουγκάλας, Τσιάρας, Κωνσταντακόπουλος, Μπουρλάκης (67’ Π. Καραγλάιτς), Κέρι (75’ Τριμμάτης), Αλεξόπουλος (82’ Ζυγκερίδης), Ν. Καραγλάιτς (55’ Λινάρδος).