Δευτέρα, 15 Σεπτέμβριος 2014 07:52

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΚΥΜΗ 1-0: Θετική εικόνα στην πρεμιέρα

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΚΥΜΗ 1-0: Θετική εικόνα στην πρεμιέρα

Πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ, η "Μαύρη Θύελλα" επικράτησε χθες στο Δημοτικό Στάδιο με 1-0 του ΑΟ Κύμης και μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής.


Παρουσία περίπου 1.000 φιλάθλων, η Μεσσηνιακή ομάδα παρουσίασε ένα αρκετά καλό αγωνιστικό πρόσωπο και αν οι παίκτες της ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να πετύχει μεγαλύτερο σκορ και να διώξει το άγχος που δημιουργεί πάντα το ρευστό 1-0.
Συνολικά πάντως το πρόσημο της χθεσινής πρεμιέρας είναι θετικό αφού οι Μεσσήνιοι ήταν πειθαρχημένοι, κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν απόλυτα δίκαια στην νίκη.

Κρίθηκε στο δυνατό ξεκίνημα

Η Καλαμάτα μπήκε δυνατά στο ματς και αναζήτησε από νωρίς το γκολ. Μάλιστα στο 2' ο Ηλιόπουλος έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.
Ωστόσο, η Καλαμάτα έφτανε εύκολα έξω από την αντίπαλη περιοχή και φαινόταν πως το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Κάτι που συνέβη στο 25' όταν ο Καλαντζής είδε τον Σαλαπάτα στην περιοχή και του γύρισε την μπάλα με τον πρώην επιθετικό του Παναρκαδικού να πετυχαίνει με κεφαλιά το 1-0.
Στην συνέχεια του πρώτου μέρους ο ρυθμός έπεσε αρκετά και έλειψαν οι μεγάλες φάσεις.
Εξ ίσου δυνατά μπήκε η Καλαμάτα και στην επανάληψη αλλά σε αρκετές περιπτώσεις οι παίκτες της δεν κατάφεραν να σκοράρουν από καλές θέσεις και να πετύχουν το δεύτερο γκολ που θα τελείωνε το ματς.
Η Κύμη απείλησε σε μια φάση στο 54' αλλά από εκεί και πέρα δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους για την εστία του Πάππου. Το 1-0 έμεινε λοιπόν μέχρι το τέλος και η Καλαμάτα ξεκίνησε με 3 βαθμούς το πρωτάθλημα.

Τα θετικά, τα αρνητικά
και η εικόνα των παικτών

Το συγκρότημα του Νίκου Κουρμπανά δεν εντυπωσίασε χθες, όμως ήταν ένα πειθαρχημένο σύνολο που ήξερε τι ήθελε να κάνει στο γήπεδο. Απέφυγε τα λάθη στο δικό του μισό γήπεδο και ουσιαστικά δεν κινδύνευσε από την Κύμη.
Ο Νιφορόπουλος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις από δεξιά, ενώ οι κεντρικοί αμυντικοί Ρούσης και Χριστοφιλέας δεν έχασαν φάση.
Η αμυντική γραμμή φαίνεται πως έχει αποκτήσει ήδη συνοχή και δεν είναι τυχαίο ότι η ομάδα δεν είχε δεχθεί γκολ στα τέσσερα τελευταία φιλικά που είχε δώσει.
Επιθετικά προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Καλαντζή και την ικανότητα του να δημιουργήσει από τα άκρα. Κάπως έτσι μπήκε το γκολ και δημιουργήθηκαν κάποιες καλές φάσεις με τον Καλαματιανό φορ να παίρνει τον τίτλο του κορυφαίου στο ματς. Ο Τσάτσος έδειξε πως είναι παίκτης με δεδομένη ποιότητα και παρότι χθες κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, αναμένεται να βοηθήσει πολύ στην συνέχεια.
Ανεβασμένος ήταν και ο Λουμπαρδέας που γνωρίζει την θέση του αμυντικού μέσου και είναι σε θέση να δημιουργήσει κυρίως με μεγάλες μπαλιές.
Στα αρνητικά του χθεσινού αγώνα, η δυστοκία των Μεσσήνιων. Για να συνδέσουμε και εδώ το χθεσινό ματς με τα φιλικά, πρέπει να τονίσουμε ότι σε κανένα από τα 6 φιλικά η Καλαμάτα δεν σκόραρε πάνω από μια φορά.
Οι χαμένες ευκαιρίες σίγουρα προβληματίζουν καθώς είναι κάτι που ασφαλώς θα στοιχήσει στο μέλλον αν δεν διορθωθεί.
Δυσάρεστο ήταν επίσης ότι η ομάδα είχε ένα ακόμη τραυματισμό καθώς ο σκόρερ Τέλης Σαλαπάτας αποχώρησε στο 40' και πιθανότατα σήμερα θα γίνει η ακριβής εκτίμησης του προβλήματος.
Διαιτητής ήταν ο Κέκελος με βοηθούς τους Αντωνόπουλο, Μπρέσιακα (Αιτωλ/νίας).
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Κειτά (11'), Τσάτσος (89'), Δήμου (89'), Ζάρκος (88'), Μαρτίνος (71'), Λέτσος (58'), Λουμπαρδέας (58').
ΚΑΛΑΜΑΤΑ Πάππος, Νιφορόπουλος, Μαρτίνος, Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Χαρίτος (55' Ζάρκος), Ηλιόπουλος (69' Τριάντος), Λουμπαρδέας, Σαλαπάτας (40' λ.τ. Γεωργακόπουλος), Τσάτσος, Καλαντζής.
ΚΥΜΗ Μπασινάς, Κόκκος, Τσατσαρώνης, Καρατζάς, Δημητρακόπουλος, Κειτά, Ντούρμας (55' Λέτσος), Ταυταρίδης, Ζαχαράκης (69' Γεραντώνης), Δήμου, Τσαλμάς (87' Κούρτης).


Το φιλμ του αγώνα

2' Μεγάλη ευκαιρία η Καλαμάτα! Ο Λουμπαρδέας έβγαλε κάθετη πάσα στον Ηλιόπουλο που έσπασε το οφσάιτ και βρέθηκε απέναντι στον Μπασινά αλλά πλάσαρε άουτ!

7' Σέντρα του Καλαντζή από αριστερά, ο Δημητρακόπουλος έκοψε την τελευταία στιγμή προ του Ηλιόπουλου.

10' Ο Τσαλμάς εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, ο Ντούρμας πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας αλλά δεν την πρόλαβε και πέρασε άουτ.

17' Φάουλ του Χαρίτου, ο Καλαντζής έπιασε την κεφαλιά αλλά μπλόκαρε ο Μπασινάς.

25' ΓΚΟΛ 1-0 η. Σέντρα ακριβείας του Καλαντζή από αριστερά ο Σαλαπάτας με κεφαλιά άνοιξε το σκορ!

49' Κάθετη του Τσάτσου στον Ηλιόπουλο που πήγε να τριπλάρει τον Μπασινά, όμως ο γκολκίπερ της Κύμης έδιωξε τελευταία στιγμή τη μπάλα με τα χέρια, αυτή κόντραρε ξανά στον Ηλιόπουλο και πέρασε άουτ.

53' Ατομική προσπάθεια του Καλαντζή, κόπηκε τελικά από τον Δημητρακόπουλο.

54' Ευκαιρία η Κύμη με τον Ντούρμας να σουτάρει από καλή θέση ελάχιστα άουτ.

59' Ωραία προσπάθεια και σέντρα του Καλαντζή, ο Γεωργακόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά ο Μπασινάς είχε καλή θέση και μπλόκαρε.

64' Γρήγορη αντεπίθεση της Καλαμάτας, ο Καλαντζής στο Τσάτσου που σούταρε λίγο άουτ.

73' Συνδυασμός Καλαντζή - Τριάντου - Τσάτσου, ο Ζάρκος σούταρε άουτ.

83' Κόρνερ του Τσάτσου, ο αμαρκάριστος Καλαντζής έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Μπασινά που μπλόκαρε.

85' Φοβερή πάσα 40 μέτρων του Τσάτσου, ο Γεωργακόπουλος μπήκε στην περιοχή αλλά καθυστέρησε χαρακτηριστικά να πλασάρει και όταν το έκανε, ο Μπασινάς απόκρουσε.