Παρασκευή, 16 Σεπτέμβριος 2022 18:00

Champions League: UEFA και σύλλογοι ανοικτοί σε τελικό στις ΗΠΑ

Γράφτηκε από τον

Δημοσίευμα της AS αναφέρει ότι η UEFA και η ECA είναι θετικές στο ενδεχόμενο διεξαγωγής του τελικού του Champions League στις ΗΠΑ, λόγω των πολλαπλών οικονομικών κερδών που θα τους αποφέρει αυτό το εγχείρημα.

Ο τελικός του Champions League δεν έχει διεξαχθεί ποτέ εκτός Ευρώπης, όμως η UEFA αλλά και οι ευρωπαϊκές ομάδες βλέπουν με θετικό μάτι το ενδεχόμενο διεξαγωγής του στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει η AS.

Ο λόγος φυσικά είναι η εμπορική και η τηλεοπτική αγορά, η οποία στις ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη στον πλανήτη και γι' αυτό το λόγο αρκετές ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις έχουν γίνει εκεί, έστω και αν δεν έχουν την αίγλη του τελικού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η ECA θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα στην Κων/πολη και το πιθανότερο είναι να ταχθεί υπέρ αυτής της προοπτικής, καθώς θα αυξηθούν τα κέρδη (από τηλεοπτικά δικαιώματα και χορηγίες) των ομάδων στο οικονομικό σκέλος. Ήδη η UEFA συμφώνησε να παραχώρησει τα τηλεοπτικά της δικαιώματα σε τρία καναάλια, έναντι 1.5 δισεκατομμυρίου ευρώ για έξι χρόνια

Παράλληλα πλην του τελικού του Champions League, θα διεκδικήσει και το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων, ενώ θα συνδιοργανώσεις μαζί με τον Καναδά και το Μεξικό το Μουντιάλ του 2026.

Πηγή: sport24.gr