Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2022 15:33

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Επίθεση Σπηλιώτη σε Αυγενάκη για το Μητρώο

Γράφτηκε από τον

Επίθεση στον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη εξαπολύει με δήλωση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας Βασίλης Σπηλιώτης.

Αιτία φυσικά η αναβολή έναρξης των τοπικών πρωταθλημάτων, επειδή πολλά σωματεία δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, άρα δεν μπορούν να αγωνίζονται, αλλά και να χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις!
Ο κ. Σπηλιώτης στη δήλωση του επισημαίνει πως ο κ. Αυγενάκης επιθυμεί να εγγραφούν τα σωματεία στο Μητρώο ώστε να μπορεί να τα ελέγχει και τονίζει πως ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες και διαιτητές πάνε σπίτι τους από μία “αυταρχική επιθυμία”.
Ο τίτλος στη δήλωση του Βασίλη Σπηλιώτη είναι: “ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ώρα μηδέν. Αντιποδοσφαιρικός – αντιαθλητικός νόμος Αυγενάκη”.
Αναλυτικά η δήλωση έχει ως εξής:
“16/09/2022 αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε στην αναβολή των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Μεσσηνίας, με εντολή του κ. Αυγενάκη γιατί πολύ απλά τα σωματεία δεν εντάχθηκαν στο Μητρώο του ώστε να μπορεί να τα ελέγχει...
Τι σημαίνει όλο αυτό σε απόλυτους αριθμούς; 77 ενεργά σωματεία στο νομό Μεσσηνίας που αριθμούν 8.778 ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, 75 προπονητές, 80 διαιτητές και περίπου 1.000 παράγοντες-αιμοδότες και εθελοντές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, πάνε σπίτι τους...
Αυτό αποφάσισε, αυτό έπραξε ο κ. Αυγενάκης αδρανοποιώντας 10.000 ενεργούς πολίτες και αδειάζοντας τα γήπεδα της Μεσσηνίας. Βάζει λουκέτο στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο καθώς λησμόνησε γρήγορα την προσπάθεια που έχουν κάνει όλοι οι σύλλογοι για να ορθοποδήσουν στα χρόνια της κρίσης και της πανδημίας και ετσιθελικά επιβάλλει αυταρχικά την επιθυμία του.
Το μήνυμα που στέλνουμε από την πλευρά μας στον κ. Αυγενάκη είναι ξεκάθαρο και διαχρονικό. Εμείς κ. υπουργέ θα αντέξουμε, θα επανέλθουμε, όπως το έχουμε πράξει στο παρελθόν και θα είμαστε για πολλά χρόνια εδώ.
Εμείς δεν έχουμε βάλει ημερομηνία λήξης... για εσάς δεν ξέρουμε!!!”.

Μικρό ποσοστό εγγεγραμμένων σωματείων

Να σημειωθεί πως μόλις 20 μεσσηνιακά σωματεία έχουν εγγραφεί στο Μητρώο της ΓΓΑ από τα 64 ενεργά! Αξίζει να σημειωθεί πως ο νομός Μεσσηνίας έχει πανελλαδικά από τα χειρότερα ποσοστά σωματείων που έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την εγγραφή τους στο Μητρώο. Χαρακτηριστικά στην ΕΠΣ Αχαϊας που διαθέτει σαφώς περισσότερα σωματεία, μόνο 4 δεν έχουν εγγραφεί, ενώ στη γειτονική Ηλεία το ποσοστό των εγγεγραμμένων σωματείων ξεπερνά το 70%.
Ετσι η πρεμιέρα της Α’ τοπικής που ήταν προγραμματισμένη για το σαββατοκύριακο που πέρασε οδηγήθηκε σε αναβολή, ενώ στον... αέρα είναι φυσικά όλα τα πρωταθλήματα.
Εκτός από τη Μεσσηνία αναστολές αγώνων πρωταθλημάτων και κυπέλλου υπήρξαν και σε άλλες Ενώσεις ανά την επικράτεια.
Χαρακτηριστικά αναβλήθηκαν αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν το σαββατοκύριακο σε Κορινθία, Χαλκιδική, Πιερία, Ημαθία, Σέρρες, Θεσσαλία, Καστοριά και Λάρισα.