Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2022 10:51

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΟΥΛ ΤΗΣ ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ: Είναι θέμα σεβασμού απέναντι στην ιστορία σου

Γράφτηκε από τον
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΟΥΛ ΤΗΣ ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ: Είναι θέμα σεβασμού απέναντι στην ιστορία σου

 

Τι μέλλον μπορεί να έχει μια ομάδα που δεν σέβεται την ιστορία της;

Τις προηγούμενες μέρες η ΠΑΕ Καλαμάτα έκανε το μεγαλύτερο φάουλ που έχει κάνει μέχρι τώρα. Η ρήξη με τους παλαίμαχους της Καλαμάτας και η στάση της στο θέμα της εισόδου τους στο γήπεδο έχει προκαλέσει εντύπωση και ανάγκασε το σύλλογο των παλαιμάχων να βγάλει μια σκληρή ανακοίνωση τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι “η συμπεριφορά αυτή προσβάλλει ευθέως το σύλλογο και όλα τα μέλη του, δηλαδή τη ζωντανή ιστορία της Μαύρης Θύελλας”. Θυμίζουμε ότι αρχικά η διοίκηση του συλλόγου των παλαιμάχων είχε έρθει σε συμφωνία με τη διοίκηση της ΠΑΕ για την αγορά εισιτηρίων διαρκείας στην τιμή των 30 ευρώ. Ωστόσο λίγες μέρες αργότερα η διοίκηση της ΠΑΕ υπαναχώρησε από τη θέση της και με απαξιωτικό τρόπο (όπως λένε οι παλαίμαχοι) τους ανακοίνωσε ότι μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια των 100 ευρώ.
Μια στάση που πραγματικά δίνει την εντύπωση ότι η ΠΑΕ θέλει να βγάλει τους παλαίμαχους από το γήπεδο! Το θέμα δεν είναι οικονομικό. Ούτε η ΠΑΕ θα σωθεί με τα χρήματα των παλαιμάχων, ούτε οι παλαίμαχοι θα πέσουν έξω οικονομικά με 100 ευρώ. Είναι ξεκάθαρα θέμα σεβασμού απέναντι στην ιστορία σου.
Και πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι ο Σύλλογος των Παλαιμάχων της Καλαμάτας είναι από τους πιο δραστήριους στη χώρα, με πολυετές πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που είναι γνωστό στο πανελλήνιο. Επιπλέον, στο παρελθόν έχει στηρίξει αμέτρητες φορές και με διαφόρους τρόπους την ομάδα της Καλαμάτας. Ολα αυτά είναι γνωστά, δεν αμφισβητούνται, για αυτό και η στάση της ΠΑΕ προκαλεί πολλά ερωτηματικά.
Επειδή επίσης δεν ζούμε μόνοι μας, ας δούμε τι γίνεται τριγύρω μας για να κάνουμε τη σύγκριση.
Ο Μεσσήνιος παλαίμαχος Δημήτρης Σπεντζόπουλος (με μεγάλη καριέρα σε Καλαμάτα και Παναχαϊκή) λοιπόν βλέπει – χωρίς φυσικά να πληρώσει εισιτήριο – από την θύρα των επισήμων τα ματς της (ανταγωνίστριας στην Super League 2) Παναχαϊκής, αλλά για να δει την Καλαμάτα θα πρέπει να πληρώσει εισιτήριο διαρκείας των 100 ευρώ!

Ο Μεσσήνιος παλαίμαχος του ΠΑΟΚ και της Καλαμάτας Αντώνης Μαυρέας έχει καρέκλα με το όνομα του στη θύρα των επισήμων στην Τούμπα, ανεξάρτητα με το αν είναι στο γήπεδο ή όχι!
Δωρεάν είσοδο έχουν και όλοι οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο.

Και θα έχει ενδιαφέρον να μας πει και ο Νίκος Αναστόπουλος αν πληρώνει εισιτήριο, ως παλαίμαχος του Ολυμπιακού, στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.
Ας δουν λοιπόν στην ΠΑΕ Καλαμάτα ποια είναι η συμπεριφορά άλλων ΠΑΕ απέναντι στους παλαιμάχους τους, απέναντι δηλαδή στην ιστορία του συλλόγου τους! Και ας αλλάξουν τακτική.
ΥΓ. Και καλά, οι νέοι μέτοχοι δεν ξέρουν. Ο Γιώργος Ράλλης που είναι τόσα χρόνια στην ομάδα και γνωρίζει την ιστορία της, τι λέει για όλα αυτά;