Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 11:26

Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ3: “Αισθανόμουν ότι είχα αφήσει κάτι στη μέση” (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Καλεσμένος στην εκπομπή “Κόσμος των Σπορ” της ΕΡΤ3 ήταν χθες ο Νίκος Αναστόπουλος.

Ο νέος προπονητής της “Μαύρης Θύελλας” μίλησε στον Πάνο Μπλέτσο για το ξεκίνημα της Εθνικής επί Πογιέτ, τις αλλαγές προπονητών στον Ολυμπιακό και τον Μίτσελ, τον Παναθηναϊκό, αλλά φυσικά και για την επιστροφή του στον πάγκο της Καλαμάτας.

Αναλυτικά όσα τόνισε:

Για το ξεκίνημα της Εθνικής με Πογιέτ:

"Μέχρι στιγμής το δείγμα είναι θετικό. Σε αυτές τις περιπτώσεις η διάρκεια θα δείξει τι έχουμε πετύχει και αν έχουμε πιάσει το στόχο μας. Είναι αλήθεια ότι απουσιάζουμε τα τελευταία χρόνια από τις μεγάλες διοργανώσεις, όπως συνέβαινε και παλαιότερα και θα είναι ένα ακόμη πισωγύρισμα, αν δεν καταφέρουμε να προκριθούμε στο Euro. Είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε".

Για τα δύο παιχνίδια που απομένουν και τι έφερε ο Πογιέτ:

"Πρέπει να κυνηγήσουμε τη νίκη, γιατί έτσι εκπληρώνουμε το στόχο μας. Οι νίκες και οι βαθμοί είναι αυτοί που μετράνε και αυτό πρέπει να είναι το σκεπτικό και έτσι θα προχωρήσει η Εθνική. Ο Πογιέτ έχει φέρει σταθερότητα στον κορμό. Οι προσθαφαιρέσεις είναι ελάχιστες και έτσι πρέπει να προχωρήσουμε. Ανάλογα με τον αντίπαλο και τη φόρμα των παικτών να αλλάζουν μόνο κάποια κομμάτια της ενδεκάδας".

Για τον Ολυμπιακό και τον Μίτσελ:

"Είχε τονίσει και μετά την Μακάμπι ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού διέκρινε ότι πρέπει να τα αλλάξει όλα, όπως και τώρα. Αυτό είναι λογικό να μη δίνει συνοχή στην ομάδα. Στήριξε τον προηγούμενο προπονητή, που σε μικρό χρονικό διάστημα δεν μπόρεσε να παρουσιάσει κάποια πράγματα.

Τώρα που τελείωσαν οι μεταγραφές ο Μίτσελ θα προσπαθήσει να δουλέψει στη συνοχή, για να ετοιμάσει τον Ολυμπιακό να διεκδικήσει τους στόχους του.Ο Μίτσελ έχει έρθει ξανά εδώ, ξέρει τον οργανισμό και πως πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση και τι πρέπει να αλλάξει".

Για τον Παναθηναϊκό και το πρωτάθλημα:

"Έχει κάνει ένα πάρα πολύ καλό ξεκίνημα, αλλά από την πέμπτη αγωνιστική δεν κρίνεται το πρωτάθλημα. Θέλει διάρκεια, σταθερότητα και βάθος στον πάγκο. Ο χρόνος θα δείξει αν μπορέσει να τα διατηρήσει. Με έχει εντυπωσιάσει το κακό ξεκίνημα του Ολυμπιακού, αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, τόσο για τις θέσεις στην Ευρώπη, όσο και για το ποιοι θα πέσουν, ώστε να ευχαριστηθούμε και εμείς καλύτερα".

Για την επιστροφή στην Καλαμάτα:

"Όταν έφυγα δεν το έκανα γιατί θα πήγαινα αλλού. Δεν άντεξα άλλο και οι άνθρωποι που εκείνη τη στιγμή υπήρχαν στην ομάδα τώρα δεν υπάρχουν. Αισθανόμουν ότι είχα αφήσει κάτι στη μέση. Οι στόχοι είναι υψηλοί και με αυτό το σκεπτικό όταν μου έγινε η πρόταση αποφάσισα να επιστρέψω".