Δευτέρα, 26 Σεπτέμβριος 2022 10:43

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Φιλική νίκη επί του Πανιωνίου στην επιστροφή Αναστόπουλου

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Φιλική νίκη επί του Πανιωνίου στην επιστροφή Αναστόπουλου

Φιλική νίκη με σκορ 2-0 πήρε το Σάββατο η Καλαμάτα στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου.

Αυτό ήταν το πρώτο φιλικό μετά την επιστροφή του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο της "Μαύρης Θύελλας" και αποτέλεσε ουσιαστικά μία πρόβα τζενεράλε για το ματς κυπέλλου της Τετάρτης με την Προοδευτική στο Στάδιο.
Ετσι η μεσσηνιακή ομάδα επανήλθε στις νίκες στα φιλικά παιχνίδια μετά από μία ήττα που είχε με τον Παναθηναϊκό Β’ και μία ισοπαλία με την Παναχαϊκή, παιχνίδια στα οποία μάλιστα δεν είχε σκοράρει.
Η Καλαμάτα έδειξε καλά στοιχεία στο δεύτερο ημίχρονο που κυριάρχησε απέναντι στον Πανιώνιο (αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής), διάστημα στο οποίο πέτυχε και τα δύο γκολ μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών (σκόρερ οι Μπόρχες και Κόκκορης), ενώ είχε ευκαιρίες να πετύχει και περισσότερα τέρματα.
Στο πρώτο 45λεπτο ο ρυθμός του αγώνα ήταν αργός, με τις δύο ομάδες να ψάχνονται στον αγωνιστικό χώρο και να μην φτάνουν με ευκολία μπροστά από τα αντίπαλα καρέ.
Οι ασπρόμαυροι είχαν πρόβλημα στην κυκλοφορία και αδυνατούσαν να βγάλουν φάσεις.
Η μοναδική καλή φάση στο πρώτο μέρος ήταν για λογαριασμό του Πανιωνίου στο 23′ όταν ο Γεωργούσης έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή με τον Ταϊρη να αποκρούει σε κόρνερ.

Σκόρερ οι Μπόρχες, Κόκκορης στο β’ μέρος

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τα ηνία και να προσπαθούν να απειλήσουν την εστία των κυανέρυθρων.
Στο 53' άνοιξε το σκορ για την “Μαύρη Θύελλα” με τον Μπόρχες με κοντινή προβολή να κάνει το 0-1 ύστερα από σέντρα από δεξιά του Μαβινγκά.
Μετά από τέσσερα λεπτά η τοπική μας ομάδα σημείωσε και δεύτερο γκολ με τον Αρναρέλλη να πραγματοποιεί ωραία ενέργεια και να δίνει στον Κόκκορη που με δυνατό σουτ σημείωσε το 0-2.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παχατούρας (80′ Καρούσος), Διονέλλης (62′ Μερτύρης), Ξυγκόρος (62′ Καρδάμης), Ζούλιας (85′ Κουβαράς), Γκότοβος, Στούπης (46′ Μπρέγκου), Γροντής (78′ Κουφουδάκης), Καλύβας (78′ Μαρινάκης), Πίσπας (56′ Μούντριχας), Γεωργούσης (62′ Τσιμπόκας), Τσίπρας (78′ Παπαδάκης).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταϊρης (30′ Μέντες, 62′ Λαδάς), Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος (46′ Κόκορης), Παπατόλιος, Αναστασόπουλος (70′ Δρούγας), Λουπάνο, Τάτος (46′ Μπόρχες), Μπενίτεζ (46′ Άλβες), Αρναρέλλης (66′ Ασαμόα), Βασιλόγιαννης (70′ Τριανταφυλλάκης), Πασάς (83′ Λούκατσιτς).