Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2022 13:05

Μαρινάκης προς ΕΠΟ: «Εάν απλώς τοποθετηθεί ένας Εκτελεστικός Διευθυντής χωρίς διαδικασία θα είναι πραξικόπημα»

Γράφτηκε από τον
Μαρινάκης προς ΕΠΟ: «Εάν απλώς τοποθετηθεί ένας Εκτελεστικός Διευθυντής χωρίς διαδικασία θα είναι πραξικόπημα»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ως πρόεδρος της Λίγκας και εκ των αντιπροέδρων της ΕΠΟ τοποθετήθηκε με επιστολή προς στο Δ.Σ. της ΕΠΟ που αφορούσε και τον νέο CEO. 

Οι συζητήσεις στην ΕΠΟ αλλά και οι σχετικές διεργασίες για τον νέο Εκτελεστικό Διευθυντή καλά κρατούν. Στο περιθώριο του Δ.Σ. της Τρίτης τελικώς αποφασίστηκε να υπάρξει διακοπή και να δοθεί συνέχεια στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης.

Από τη μεριά του ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσω επιστολής αντέδρασε πάνω στο ζήτημα του νέου CEO και την πιθανότητα να μην υπάρξει διαγωνισμός. Αναλυτικά η τοποθέτηση του προέδρου της Super League: «Κύριε Πρόεδρε, Το θέμα 5 της Ημερήσιας Διάταξης έχει ονομαστεί «Ορισμός Εκτελεστικού Διευθυντή».

Όπως αντιλαμβάνεστε από τον τίτλο του θέματος και μόνο, καμία περιγραφή δεν υπάρχει για το αν το συμβούλιο θα κληθεί να επιλέξει σήμερα τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕΠΟ ή αν θα γίνει συζήτηση για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί και όσα πρέπει να γίνουν ώστε να στελεχωθεί η συγκεκριμένη θέση την οποία η Ολιστική Μελέτη προβλέπει ως κομβικής σημασίας για την λειτουργία της ΕΠΟ – και κατ’ επέκταση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου - όπως ο απαιτούμενος και επιβεβλημένος διεθνής διαγωνισμός για την θέση.

Αν πρόκειται απλώς να τοποθετηθεί σήμερα ένας Εκτελεστικός Διευθυντής, χωρίς καμία διαδικασία, χωρίς να δούμε ένα βιογραφικό, χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε πρόσκληση και αξιολόγηση υποψηφίων, κόντρα σε όσα είπατε την προηγούμενη φορά για τυπικά προσόντα και διεθνή διαγωνισμό, εάν με λίγα λόγια τον έχετε επιλέξει και καλούμαστε απλώς σαν μαριονέτες σε αυτό το συμβούλιο, τότε ξεκαθαρίζω ότι θα πρόκειται για ένα ακόμα πραξικόπημα εντός των κόλπων της Ομοσπονδίας και τον λόγο πλέον θα έχει η Δικαιοσύνη

Σας υπενθυμίζω ότι η δεσμευτική οδηγία των FIFA και UEFA από τις 22 Φεβρουαρίου 2022 τονίζει ξεκάθαρα ότι για τις τρείς θέσεις που έχουν κομβική σημασία στη λειτουργία της Ομοσπονδίας, δηλαδή του CEO, του Αναπληρωτή του και του Τεχνικού Διευθυντή, πρέπει να γίνει μια διεθνής διαδικασία ανοιχτή σε υποψηφιότητες . Μέσα από αυτή τη διαδικασία και τους φακέλους που θα υποβληθούν θα πρέπει να καταλήξει ο Πρόεδρος της ΕΠΟ στις επικρατέστερες υποψηφιότητες, που με τη σειρά του θα πρέπει αυτός να προτείνει προς την Εκτελεστική Επιτροπή η οποία και ως συλλογικό όργανο θα κληθεί να λάβει την τελική απόφαση, ενδεχομένως αξιολογώντας και η ίδια τους επικρατέστερους υποψηφίους.

Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία προφανώς δεν θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Ολιστικής Μελέτης, δεν θα έχει σχέση με τα όσα έχουν ήδη υποδείξει και απαιτήσει οι υπερεθνικές Ομοσπονδίες και θα αποτελεί μια ακόμα μαύρη σελίδα για το ποδόσφαιρο, δείγμα της αδιαφορίας της ΕΠΟ όχι μόνο για το μέλλον του Ποδοσφαίρου στη χώρα αλλά και για τον σεβασμό των όσων η FIFA και η UEFA θέτουν ως αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις για την επιλογή προσώπων με κρίσιμο ρόλο στην οργάνωση και λειτουργία της ΕΠΟ».

Στην συζήτηση που ακολούθησε ο Τάκης Αγραφιώτης ανέγνωσε το σχετικό απόσπασμα απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου επισημαίνοντας πως η επιστολή αυτή έχει δεσμευτικό χαρακτήρα. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, από τη μεριά του διέκοψε για να ενημερώσει FIFA / UEFA σχετικά με το ζήτημα αυτό και η συνεδρίαση της ΕΕ θα συνεχιστεί την Πέμπτη (στις 5 το απόγευμα).
Περισσότερα στο gazzetta.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ