Σάββατο, 01 Οκτώβριος 2022 13:26

ΚΚΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Συνάντηση με Σπηλιώτη για το θέμα του Μητρώου

Γράφτηκε από τον

Με τον πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας Βασίλη Σπηλιώτη, καθώς και με μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης, συναντήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Δημήτρης Οικονομάκος, εκπροσωπώντας την Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

Στη συνάντηση έδωσε το “παρών” και ο πρόεδρος του συνδέσμου Προπονητών Μεσσηνίας Άγγελος Σκαφιδάς. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η αναβολή των πρωταθλημάτων τόσο στη Μεσσηνία, όσο και σε άλλους νομούς λόγω του Μητρώου, καθώς η πλειοψηφία των σωματείων δεν έχει εγγραφεί στο Μητρώο της ΓΓΑ και ως εκ τούτου δεν έχει -σύμφωνα με το Νόμο Αυγενάκη δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα.

Οι εκπρόσωποι της ΕΠΣΜ ενημέρωσαν και για τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο (υποδομές, υποχρηματοδότηση κ.α).
Ο Δημήτρης Οικονομάκος ανέφερε ότι είναι απαράδεκτος ο τρόπος που από την αρχή εισήγαγε το υφυπουργείο Αθλητισμού για την ένταξη στο μητρώο ομάδων.
Με μια απαράδεκτη, κοστοβόρα και χρονοβόρα διαδικασία εν μέσω πανδημίας προσπαθεί, όπως είπε, να στραγγαλίσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό για να τον έχει υπό τον πλήρη έλεγχο. Πολλοί σύλλογοι σταμάτησαν την διαδικασία εγγραφής και τη λειτουργία τους, ενώ παράλληλα οι παράγοντες αναγκάστηκαν για άλλη μια φορά να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη. Η θέση του ΚΚΕ είναι έστω και τώρα η ΓΓ Αθλητισμού να δώσει παράταση, ώστε να γραφτούν τα σωματεία και να απλοποιήσει τις διαδικασίες όπως ζητάνε από το ξεκίνημα ομοσπονδίες –σωματεία και αθλητές στο ποδόσφαιρο αλλά και στα άλλα αθλήματα.
Ο κ. Οικονομάκος στάθηκε ιδιαίτερα στην υποχρηματοδότηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και στην μη καταβολή από το 2007 των χρηματοδοτήσεων στις ομάδες. “Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός ουσιαστικά υπάρχει από το μεράκι κάποιων στα ΔΣ και από την αγάπη για τον αθλητισμό από παίχτες και προπονητές. Την ίδια ώρα υπάρχουν χρήματα για τις μεγάλες ΠΑΕ που τα εισπράττουν με πολλούς τρόπους. Αυτό αποτελεί προτεραιότητα για όλες τις κυβερνήσεις και το απέδειξαν με διάφορους τρόπους. Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον να χρηματοδοτηθούν οι ομοσπονδίες και τα σωματεία, με χρηματοδότηση που να καλύπτει τις ανάγκες τους αλλά και να απλοποιηθούν διάφορές διαδικασίες που θα δώσουν μια ανάσα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ Μεσσηνίας.