Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2022 13:45

Το χρονικό των αποχωρήσεων στην ομάδα Κ20 της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Το χρονικό των αποχωρήσεων στην ομάδα Κ20 της Καλαμάτας

Τι συμβαίνει στην ομάδα Κ20 της Καλαμάτας; Γιατί αποχώρησαν Κεράνης και πολλοί παίκτες; Αυτά είναι τα ερωτήματα που δεχόμαστε το τελευταίο διάστημα από φίλους της ομάδας.

Από τις αρχές Αυγούστου έως σήμερα έχουν φύγει αρκετοί παίκτες που τη προηγούμενη χρονιά ήταν βασικοί στην Κ20 και αποτελούσαν τον κορμό της ομάδας. Αυτοί θα αποτελούσαν τη βάση για να χτιστεί πάνω τους και η ομάδα της αγωνιστικής σεζόν που διανύουμε. Ομως αυτή τη στιγμή 8 ποδοσφαιριστές έχουν φύγει και έχουν απορροφηθεί από ομάδες της Α’ τοπικής.
Ολα άρχισαν όταν η πρώτη ομάδα έφυγε για προετοιμασία στο Καρπενήσι, όπου θα γινόταν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Εκεί ο Σάκης Τσιώλης είχε επιλέξει και κάποια παιδιά από την Κ20 ώστε να εκπαιδευτούν, όπως έλεγε, με τους παίκτες της πρώτης ομάδας. Στο Καρπενήσι όμως, πήγαν και παίκτες που δεν ήταν στα πλάνα του τότε προπονητή, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους νεαρούς παίκτες της Κ20, οι οποίοι θεωρούσαν ότι μετά τα παιδιά που επελέγησαν θα ήταν οι επόμενοι να κληθούν για προπονήσεις ή να ακολουθούν το πρόγραμμα της πρώτης ομάδας. Ακολούθησε η πρώτη ανακοίνωση της ΠΑΕ για τη συμμετοχή της Κ20 στο πρωτάθλημα της Α1 τοπικής και της Κ17 στο πρωτάθλημα της Super League 2 στις 31 Αυγούστου. Αυτή η ανακοίνωση ήρθε να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Αρχικά ο μέχρι τότε προπονητής της Κ20 και υπεύθυνος της ακαδημίας Φραγκίσκος Κεράνης αποχώρησε, αφού διαπίστωσε ότι τον “άδειασε” η διοίκηση της ΠΑΕ με τις αποφάσεις της στο θέμα των παικτών που θα πήγαιναν στο Καρπενήσι στην προετοιμασία με τη μεγάλη ομάδα, αφού πήγαν και παιδιά που δεν ήταν δική του εισήγηση, αλλά και από το γεγονός ότι οι ομάδες Κ20 και Κ17 θα έπαιζαν σε πρωταθλήματα που σύμφωνα με τον προγραμματισμό των τμημάτων δεν ήταν σωστή. Φτάσαμε στις 15 Σεπτεμβρίου όπου με νέα ανακοίνωση της η ΠΑΕ γνωστοποιούσε ότι η Κ20 θα συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Super League 2 και η Κ17 στο πρωτάθλημα της Α1 τοπικής, που ήταν και το σωστό. Ομως τότε είχαν αρχίσει οι αποχωρήσεις και η Κ20 έχανε τους βασικούς της παίκτες οι οποίες με τη δουλειά που είχαν κάνει τα προηγούμενα χρόνια και θα έκαναν στη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου θα ήταν σε θέση να ανέβουν στην πρώτη ομάδα.
Τα παιδιά βλέποντας αυτά που γίνονταν επέλεξαν να αποχωρήσουν και να πάνε άλλου να συνεχίσουν το ποδόσφαιρο. Η αρχή είχε γίνει με το Μιχάλη Στυλιανόπουλο, ο οποίος αρχικά πήγε στον Απόλλωνα και λίγες ημέρες μετά επέλεξε τον Ολυμπιακό Ανάληψης. Ακολούθησαν οι Παναγιώτης Γουρνάς, Γιώργος Σκοπέτος που πήγαν στον νεοφώτιστο στην Α’ τοπική ΠΑΣ Ράχη και λίγες ημέρες μετά εντάχθηκε στην ίδια ομάδα και ο Νίκος Παυλής. Επόμενες αποχωρήσεις ήταν αυτές του Παναγιώτη Ρουμελιώτη και του Ανδρέα Μεμά, οι οποίοι πήγαν στον Α.Ο. Διαβολιτσίου, που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής. Εκεί βρήκαν και τους Περικλή Δημητρίου και Παρασκευά Τσιγαρίδη. Μάλιστα ο τελευταίος προοριζόταν να ενταχθεί στην πρώτη ομάδα, αφού άρεσε στις δοκιμές που έγιναν το καλοκαίρι, για τη στελέχωση των ομάδων Κ20 και Κ17, όμως ξεχώρισε και ο Σάκης Τσιώλης τον πήρε μαζί του στο Καρπενήσι, στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας. Ομως μετά την επιστροφή από την Ευρυτανία, ο νεαρός ποδοσφαιριστής που έδειξε ότι έχει τα στοιχεία για να βρίσκεται στην πρώτη ομάδα, δεν έκανε και έτσι ακολούθησε των δρόμο των υπόλοιπων και αποχώρησε. Σειρά στις αποχωρήσεις πήραν ο Γιάννης Σαούτης, ο οποίος πήγε στη Σπερχογεία και ο Αγγελος Δικαιουλάκος, ο οποίος πήγε στην Ομόνοια Καλαμάτας.
Ο τελευταίος παίκτης που αποχώρησε είναι ο Παναγιώτης Σερπάνος, ο οποίος πήγε στον Πανθουριακό.
Πλέον η ομάδα θα παρουσιαστεί διαφορετική στο πρωτάθλημα της Super League 2, όποτε αυτό γίνει και με όποια μορφή γίνει, αφού όπως προαναφέραμε ο βασικός κορμός των παικτών έχει φύγει. Αυτή τη στιγμή η Κ20 προετοιμάζεται για τις επίσημες υποχρεώσεις της, κάτω από τις οδηγίες του νέου προπονητή Νίκου Κακαλέτρη, αλλά το έμψυχο δυναμικό απαρτίζεται από παίκτες διαφόρων ηλικιών, όπως βλέπουμε στα φιλικά παιχνίδια που δίνει στο πλαίσιο της προετοιμασίας της.