Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 13:30

Αστέρας Τρίπολης, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ μπαίνουν αύριο στην μάχη των ομίλων του Europa League

Γράφτηκε από τον
Αστέρας Τρίπολης, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ μπαίνουν αύριο στην μάχη των ομίλων του Europa League

Με τις αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής, αρχίζει αύριο Πέμπτη η φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και το ελληνικό ενδιαφέρον είναι έντονο, καθώς τρεις εκπρόσωποι της χώρας, συμμετέχουν στην διοργάνωση.

Για τον 5ο όμιλο, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί (20:00) την Ντινάμο Μόσχας σε μία εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση, όπου ο Γιάννης Αναστασίου θα παραταξει την ομάδα του με πρωταρχικό στόχο να μην ηττηθεί, απέναντι στους Ρώσους που βρίσκονται σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Αϊντχόφεν είναι το φαβορί υποδεχόμενη την Εστορίλ. Παράλληλα, για τον 3ο όμιλο, ο Αστέρας Τρίπολης έχει δύσκολο έργο, καθώς αντιμετωπίζει (20:00) στην Κωνσταντινούπολη την Μπεσίκτας, που είναι φαβορί για την νίκη, αλλά και για την πρόκριση, μαζί με την Τότεναμ, που φιλοξενείται από την Παρτιζάν. Ακόμη, ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει (22:05) την Ντινάμο Μινσκ και θέλει να μπει νικηφόρα στον 11ο όμιλο, προκειμένου να διατηρήσει στο ακέραιο τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στον δεύτερο αγώνα του ομίλου, η Φιορεντίνα δοκιμάζεται στην έδρα της Γκινγκάμπ, με τους Ιταλούς να ταξιδεύουν στην Γαλλία με στόχο το θετικό αποτέλεσμα.
Από τους υπόλοιπους αγώνες, ξεχωρίζουν τα «ζευγάρια» Απόλλων Λεμεσού-Ζυρίχη και Γκλάντμπαχ-Βιγιαρεάλ (1ος όμιλος), Μπριζ-Τορίνο (2ος), Σάλτσμπουργκ-Σέλτικ (4ος), Σεβίλη-Φέγενορντ (7ος) και Εβερτον-Βόλφσμπουργκ (8ος), ενώ το πρόγραμμα, έχει ως εξής:

1ος όμιλος
Απόλλων Λεμεσού-Ζυρίχη
Γκλάντμπαχ-Βιγιαρεάλ
2ος όμιλος
Κοπεγχάγη-Ελσίνκι
Μπριζ-Τορίνο
3ος όμιλος
Μπεσίκτας-Αστέρας Τρίπολης
Παρτιζάν-Τότεναμ
4ος όμιλος
Σάλτσμπουργκ-Σέλτικ
Ντ.Ζάγκρεμπ-Άστρα
5ος όμιλος
Παναθηναϊκός-Ντινάμο Μόσχας
Αϊντχόφεν-Εστορίλ
6ος όμιλος
Καραμπάχ-Σεντ Ετιέν
Ντνίπρο-Ίντερ
7ος όμιλος
Σεβίλη-Φέγενορντ
Σταντάρ Λιέγης-Ριέκα
8ος όμιλος
Λιλ-Κράσνονταρ
Έβερτον-Βόλφσμπουργκ
9ος όμιλος
Νάπολι-Σπάρτα Πράγας
Γιούνγκ Μπόις-Σ. Μπρατισλάβας
10ος όμιλος
Ρίο Άβε-Ντινάμο Κιέβου
Στεάουα Βουκουρεστίου-'Ααλμποργκ
11ος όμιλος
ΠΑΟΚ-Ντιναμό Μινσκ
Φιορεντίνα-Γκινγκάμπ
12ος όμιλος
Λέγκια Βαρσοβίας-Λόκερεν
Μέταλιστ-Τραμπζονσπόρ