Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 11:07

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Φιλική νίκη στον Ταύρο, υπό το βλέμμα Πρασσά

Γράφτηκε από τον

Με γκολ του Αλέξανδρου Αρναρέλλη στο 70ο λεπτό η Καλαμάτα πήρε τη φιλική νίκη το Σάββατο με 1-0 επί του Φωστήρα στον Ταύρο.

Τη φιλική αναμέτρηση παρακολούθησε (για πρώτη φορά φέτος) και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα Γιώργος Πρασσάς, που βρέθηκε στο γήπεδο του Ταύρου και είχε την ευκαιρία να τα πει τόσο με τους συνεργάτες του, όσο και με τον προπονητή Νίκο Αναστόπουλο.
Η μεσσηνιακή ομάδα, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, ήταν φλύαρη και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει πολλές φάσεις στο πρώτο μέρος, με την Αθηναϊκή ομάδα να κλείνει τους χώρους και να βάζει δύσκολα στους ασπρόμαυρους.
Στο δεύτερο μέρος όμως η “Μαύρη Θύελλα” ανέβασε ταχύτητα, έπαιξε με πιο γρήγορους ρυθμούς και κυριάρχησε ολοκληρωτικά στον αγωνιστικό χώρο.

Πως έπαιξε

Ο τεχνικός της Καλαμάτας Νίκος Αναστόπουλος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ταϊρης, δεξιά στην άμυνα ξεκίνησε για πρώτη φορά ο Ασίγκμπα, αριστερό μπακ ήταν ο Κωνσταντινόπουλος και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Λουπάνο και Μπακαγιόκο.
Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Ματέτους και Πατατόλιος, με τον Τάτο να παίζει μπροστά τους. Στο δεξί φτερό ήταν ο Πασάς, αριστερό χαφ ο Βασιλόγιαννης και στην κορυφή της επίθεσης ο Ρόβας.
Η Καλαμάτα πήρε από το ξεκίνημα τον έλεγχο της μπάλας και προσπάθησε να διασπάσει δίχως επιτυχία την καλοστημένη άμυνα του Φωστήρα.
Στο 18’ η τοπική μας ομάδα απείλησε για πρώτη φορά με τον Τάτο να βγάζει τη σέντρα και τον Ρόβα να μην πιάνει καλά την προβολή, με την μπάλα να φεύγει παράλληλα από την εστία.
Επτά λεπτά αργότερα σε αντεπίθεση, ο Ρόβας έδωσε στον Πασά που σούταρε, για να μπλοκάρει ο Φύλακτος.
Η ομάδα του Ταύρου απείλησε για πρώτη φορά στο ματς στο 36’ με τον Χριστόπουλο να πλασάρει άουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή.
Στο 40’ χάθηκε η καλύτερη ευκαιρία για την Καλαμάτα στο πρώτο ημίχρονο...
Ο Ασίγκμπα από δεξιά έκοψε για τον Ρόβα που έκανε το γυριστό πλασέ, με τον Φύλακτο να μπλοκάρει δύσκολα λίγο πριν τη γραμμή.

Κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 47’... Ο Τάτος ξεμαρκαρίστηκε από αριστερά και έδωσε στον Πασά που από πολύ καλή θέση πλάσαρε λίγο άουτ.
Νέα καλή στιγμή για τη “Μαύρη Θύελλα” στο 58’, με την είσοδο του Αρναρέλλη στο ματς στη θέση του Βασιλόγιαννη.
Ο Ρόβας μετά από ωραία ενέργεια πλάσαρε άουτ από θέση μέσα δεξιά, ενώ με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Πασάς συνεργάστηκε με τον Ρόβα, όμως προτού ο δεύτερος προλάβει να πλασάρει, βγήκε ο Φύλακτος και απομάκρυνε την μπάλα.
Η Καλαμάτα είχε συνέχεια την μπάλα στα πόδια τους και έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 63’ με τον δραστήριο Ρόβα που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και επιχείρησε το πλασέ, με τον γκολκίπερ του Φωστήρα να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 70’ το μοναδικό γκολ

Τελικά η υπεροχή της μεσσηνιακής ομάδας απέδωσε καρπούς με τη συμπλήρωση 70 λεπτών αγώνα, όταν ο ο Αρναρέλλης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με κοντινό πλασέ νίκησε τον Φύλακτο για το 0-1.
Στα λεπτά που απέμεναν η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου συνέχισε να έχει τον έλεγχο, με τον Φωστήρα να μην απειλεί την εστία του Ταϊρη.
Η “Μαύρη Θύελλα” μάλιστα είχε και μία ακόμη καλή στιγμή στο 84’ με τον Αρναρέλλη να σουτάρει άουτ από πλεονεκτική θέση.
Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Νίκος Αναστόπουλος προχώρησε και σε αρκετές αλλαγές, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που ήταν στον πάγκο.
ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Μουράτ Σεροπιάν): Φυλακτός, Τσουβαλτσίδης, Παρασκευόπουλος, Λώλος, Πεχλιβανίδης, Κασνέτσι, Χριστόπουλος, Νταούλιας, Μπερνιδάκης, Πινιώτης, Λαζαρίδης.
Επαιξαν και οι: Μάνος, Σταμούλης, Τζιάτζιος, Μπούξτο, Ανδριόπουλος, Μανωλάς, Καραμπάγιας, Αλέξης και Τόλη.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Ταϊρης, Ασίγκμπα (85’ Δρούγας), Κωνσταντινόπουλος (89’ Γκότσης), Λουπάνο, Μπακαγιόκο, Βασιλόγιαννης (58’ Αρναρέλλης), Ματέους (78’ Τριανταφυλλάκης), Τάτος (70΄Κόκκορης), Πασάς (67’ Μπόρχες), Ρόβας (78’ Καραγκούνης), Παπατόλιος (89’ Ασαμόα).