Κυριακή, 16 Οκτώβριος 2022 22:11

Πύρρειος νίκη του Παναθηναϊκού 2-0 στη Λαμία, έκανε το 8χ8 αλλά γέμισε τραυματίες (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Πύρρειος νίκη του Παναθηναϊκού 2-0 στη Λαμία, έκανε το 8χ8 αλλά γέμισε τραυματίες (βίντεο)

Σε ένα πρωτοφανές από άποψη τραυματισμών ποδοσφαιρικό ματς, με πρωταγωνιστές εκτός από τους παίκτες, τους γιατρούς, τους τραυματιοφορείς και τα ασθενοφόρα, ο Παναθηναϊκός νίκησε στη Λαμία 2-0, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της Super League 1, έκανε το 8Χ8 και παρέμεινε μόνος πρώτος, με διαφορά έξι βαθμών από την δεύτερη ΑΕΚ.

Και οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές, καθώς οι αλλεπάλληλοι τραυματισμοί είχαν ως αποτέλεσμα να μην έχουν άλλες αλλαγές οι προπονητές.

Στο ιατρικό δελτίο, ο Παναθηναϊκός είδε τους Αϊτόρ, Τσέριν -που επέστρεψε σήμερα- Τρουιγιέ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο και χτύπησε σοβαρότερα από όλους τους συμπαίκτες του, Ιωαννίδη και Παλάσιος να αποχωρούν με προβλήματα τραυματισμών!

Από πλευράς γηπεδούχων στο 87΄τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Σλίβκα. Το ματς τελείωσε με δεκάλεπτη καθυστέρηση λόγω όλων αυτών των τραυματισμών.

Στα αξιοσημείωτα και η διατήρηση του μηδέν για έκτη φορά στο πρωτάθλημα από πλευράς «πράσινων» αλλά και η καλή παρουσία του Τσόκαϊ.

Η Λαμία γνώρισε μια ακόμα ήττα μετά από εκείνες, από τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, μένοντας στους επτά πόντους και τη 10η θέση της βαθμολογίας.

Η Λαμία «κατέβηκε» έχοντας ως σχηματισμό το 4-1-4-1, τον Σαράνοφ στην εστία και τους Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζο και Γκοράνοφ, τετράδα στα μετόπισθεν. Ο Μπεχαράνο ήταν ο «κόφτης», ενώ Τσιλούλης, Τζανδάρης, Ντε Βινσέντι και Ασκόφσκι αποτέλεσαν την τετράδα της μεσαίας γραμμής, πίσω από τον σέντερ φορ Μανούσο.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1, τον Μπρινιόλι κάτω από τα γκολπόστ και τους Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Χουάμαρ στην ευθεία στην άμυνα. Τσέριν και Ρούμπεν ήταν στον άξονα, με τους Παλάσιος και Αϊτόρ στα άκρα και τον Μπερνάρ πίσω από τον Ιωαννίδη, ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε έχοντας γρήγορο ρυθμό και τον Παναθηναϊκό… αποφασισμένο να πάρει άμεσα το προβάδισμα. Πιέζοντας ασφυκτικά τον αντίπαλό του και παίζοντας κυρίως από τα αριστερά, με τον φορμαρισμένο Αϊτόρ, δημιούργησε την πρώτη του φάση μόλις στο 4’, όταν με… πιρουέτα ο Ισπανός εξτρέμ μπήκε στην περιοχή από αριστερά και σούταρε με το δεξί, αλλά ο Σαράνοφ έπεσε και μπλόκαρε τη μπάλα.

Δύο λεπτά μετά, ο Αϊτόρ από αριστερά γύρισε στην περιοχή στον Παλάσιος ο οποίος με απευθείας σουτ έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι του Σαράνοφ.

Ενώ η Λαμία κατάφερε να μην επιτρέψει στον Μπερνάρ να «φανεί» ιδιαίτερα και, με καλή συνοχή, έψαξε μια γρήγορη επίθεση, ακόμα και από τα πόδια του τερματοφύλακά της, αλλά ανεπιτυχώς.

Το «τριφύλλι» δεν εκμεταλλεύτηκε το εκρηκτικό του ξεκίνημα, ωστόσο συνέχισε να διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο, να κυκλοφορεί με υπομονή τη μπάλα και να ανεβάζει παίκτες στο αντίπαλο μισό.

Με τον Μπερνάρ να «μεταμορφώνεται» μετά το 15’ και να παίρνει πρωτοβουλίες, ο Παναθηναϊκός βρήκε ελεύθερους χώρους, με αποτέλεσμα να βρει και το γκολ που ήθελε.

Από την κάθετη πάσα του Βραζιλιάνου μέσου στην περιοχή κι ενώ προηγήθηκε ωραία ενέργεια του Ιωαννίδη, ο Παλάσιος πλάσαρε τον εξερχόμενο Σαράνοφ και πέτυχε το 0-1, στο 23ο λεπτό.

Έχοντας το μομέντουμ υπέρ τους, οι φιλοξενούμενοι έψαξαν άμεσα και για ένα δεύτερο τέρμα, προκειμένου να τελειώσουν το ματς «πρόωρα».

Ένα γέμισμα του Αϊτόρ στο 28’ δεν μετουσιώθηκε σε γκολ από τους Ιωαννίδη-Παλάσιος, όμως, ενώ ο Ισπανός εξτρέμ δε μπόρεσε να κάνει κοντρόλ στη νέα φοβερή κάθετη πάσα του Μπερνάρ, δύο λεπτά αργότερα.

Η ομάδα της Φθιώτιδας άλλαξε σχηματισμό μετά το ημίωρο, προκειμένου να ανταπεξέλθει, όμως λίγο έλειψε βρεθεί πίσω με 2-0, με τον Ασκόφσκι να προλαβαίνει τελευταία στιγμή τον Παλάσιος πριν εκείνος σουτάρει απέναντι στον Σαράνοφ, στο 38’.

Παράλληλα, έκανε αισθητή την παρουσία της στα καρέ του Μπρινιόλι μόνο μια φορά. Σε αντεπίθεση στο 42ο λεπτό, με τον Μανούσο να μην πασάρει μάλιστα στους Ντε Βισέντι ή Τσιλούλη που ήταν δίπλα του, επιλέγοντας να σουτάρει ψηλά και άστοχα, έξω από την περιοχή.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναγκάστηκε να αφήσει τον Αϊτόρ στα αποδυτήρια, με πρόβλημα στον προσαγωγό, ενώ λίγο μετά την επανέναρξη του ματς, «έχασε» με τραυματισμό στο κεφάλι και τον Τσέριν, που έδωσε τη θέση του στον Τσόκαϊ, στο 52’.

Όλα αυτά, είχαν σαν αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μπουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και διάθεση στην επανάληψη, χωρίς ωστόσο αυτό να τους καταστήσει και επικίνδυνους.

Εξαίρεση αποτέλεσε μια φάση στο 57’, όπου ο Μανούσος έπιασε περισσότερο «αέρα», επιτρέποντας στον Μάγκνουσον να διώξει την μπάλα.

Στο επόμενο λεπτό δε, η Λαμία θα έπρεπε να μείνει με παίκτη λιγότερο, αλλά ο διαιτητής Φωτιάς δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπεχαράνο, για φάουλ πάνω στον Τσόκαϊ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, από την ωραία προσπάθεια του Αλβανού χαφ από δεξιά και το γύρισμα του στη μικρή περιοχή, ο Βέρμπιτς δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα εξ επαφής, ενώ ο Αντέτζο έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Η ατυχία συνέχισε να κυνηγάει τους «πράσινους», καθώς στο 71’ υπήρξε και τρίτη αναγκαστική αλλαγή, με τον Τρουιγιέ να καταγράφει την πρώτη συμμετοχή του, μπαίνοντας στη θέση του τραυματία Ιωαννίδη.

Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε χωρίς «κανονικό» σέντερ φορ από εκείνο το σημείο και μετά, βρήκε ωστόσο και δεύτερο γκολ. Με τον Μάγκνουσον να κάνει την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μπερνάρ στο 73ο λεπτό και τον Σαράνοφ να απογειώνεται, διώχνοντας σε κόρνερ.

Αλλά τον γκολκίπερ της Λαμίας να μην έχει απάντηση στην διπλή προσπάθεια του Σάντσες, που αμέσως μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Μπερνάρ από την δεξιά πλευρά, έκανε το 0-2 για την ομάδα του.

Η συνέχεια της αναμέτρησης επιφύλασσε όχι έναν αλλά δύο ακόμα τραυματισμούς ποδοσφαιριστών των φιλοξενούμενων, με τους Παλάσιος και Τρουιγιέ να είναι οι επόμενοι στο μεγάλο κατάλογο και την εικόνα απορίας του Γιοβάνοβιτς στον πάγκο να τα λέει όλα.

Ωστόσο όλα αυτά δεν πτόησαν την ομάδα του, η οποία διατήρησε το υπέρ της αποτέλεσμα με σχετική ευκολία και παρά το σοκ όλων, έφτασε σε μια ακόμα εκτός έδρας επικράτηση.

Λαμία (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ, Μπεχαράνο, Τσιλούλης (79' Ρόμανιτς), Τζανδάρης (67' Σλίβκα), Ντε Βινσέντι (82' Μαρμεντίνι), Ασκόφσκι (46' Νούνιες), Μανούσος (78' Γιακουμάκης)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Τσέριν (52' Τσόκαϊ), Μπερνάρ (79' Γκάνεα), Παλάσιος (79' Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (71' Τρουιγιέ), Αϊτόρ (46' Βέρμπιτς)

Πηγή: tvxs.gr