Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 13:54

Στην Καλαμάτα ο Σάντρο Σκαπίν

Γράφτηκε από τον
Στην Καλαμάτα ο Σάντρο Σκαπίν

Στην Καλαμάτα για ολιγοήμερες διακοπές βρίσκεται ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας και παλιός προπονητής του Μεσσηνιακού Σάντρο Σκαπίν.

Στην πόλη μας έχει αποκτήσει φίλους από το διάστημα που έπαιζε στην Καλαμάτα, αλλά και στη συνέχεια ως πρώτος προπονητής του Μεσσηνιακού ή βοηθός του Εντουάρντο Αμορίμ.
Το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε στο καφέ του Δημήτρη Φράγκου, συνοδευόμενος από τον Παναγιώτη Μαντούκα, όπου οι τρεις φίλοι είχαν να πουν και να θυμηθούν πολλά. Η φιλία τους κρατάει κοντά 20 χρόνια και πλέον είναι φιλία αδελφική, όπως μας είπαν όταν τους συναντήσαμε. Από την παρέα έλλειπε ο Κώστας Αλευράς, ο τρίτος αδελφικός φίλος του Σκαπίν, αλλά είχαν προγραμματίσει συνάντηση μαζί του και όλοι μαζί να θυμηθούν παλιές καλές στιγμές, αλλά και να παίξουν και ποδόσφαιρο, αφού υπήρξαν συμπαίκτες σε ερασιτεχνικό επίπεδο, στο πρωτάθλημα εργαζομένων με την ομάδα του Berto Giannini.
Ο Σάντρο Σκαπίν ζει και εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στο Λονδίνο, όπου πέρα από την εργασία του δουλεύει σε αθλητικό σχολείο, όπου έχει την τεχνική καθοδήγηση νεαρών αθλητών που θέλουν να γίνουν ποδοσφαιριστές.
Θυμίζουμε ότι ως ποδοσφαιριστής έπαιξε στην Καλαμάτα τη διετία 1998-2000, όπου η “Μαύρη Θύελλα” τη μία χρονιά αγωνίστηκε στη Β’ και στη συνέχεια στην Α’ εθνική. Ως προπονητής ήταν για 10 μήνες σε ομάδα της Βραζιλίας και το 2001 ήρθε στην Καλαμάτα. Ηταν συνεργάτης του Εντουάρντο Αμορίν από το 2002 έως το 2004 στην Καλαμάτα και στη συνέχεια στο Μεσσηνιακό μέχρι και το 2011, όπου εργάστηκε είτε ως πρώτος προπονητής, είτε ως βοηθός του Αμορίν.