Πέμπτη, 18 Σεπτέμβριος 2014 17:56

Ρολόγια - δώρα αξίας 25.000 ευρώ πρέπει να επιστρέψουν αξιωματούχοι της FIFA

Γράφτηκε από τον

Τα πανάκριβα ρολόγια που μοίρασε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας σε 65 αξιωματούχους, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, προκάλεσαν την αντίδραση της επιτροπής δεοντολογίας της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.

Η τελευταία κάλεσε τους δωρολήπτες, μεταξύ των οποίων και όλα τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, να επιστρέψουν ως τις 24 Οκτωβρίου τα ρολόγια, αξίας περίπου 25.000 δολαρίων το καθένα, προκειμένου να μην υποστούν τις κυρώσεις που προβλέπονται από το καταστατικό.

Εκτός από τα υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA, το ίδιο δώρο έλαβαν 32 εκπρόσωποι των χωρών που συμμετείχαν στην τελική φάση του Μουντιάλ, αλλά και οι εκπρόσωποι των υπολοίπων ομοσπονδιών της Νότιας Αμερικής. Κάποιοι εξ αυτών αποφάσισαν να αποκαλύψουν το θέμα στην επιτροπή δεοντολογίας και παράλληλα να παραδώσουν τα ρολόγια, τα οποία δόθηκαν μέσα σε τσάντα μαζί με άλλα δώρα των διοργανωτών. Ακολούθησε έρευνα της επιτροπής δεοντολογίας, στην οποία συνεργάστηκε και η βραζιλιάνικη ομοσπονδία, που υποστήριξε ότι έλαβε τα ρολόγια από τη -χορηγό- εταιρεία, αντί 8.750 δολαρίων έκαστο. Ομως, η επιτροπή κατέφυγε στη συνέχεια σε ανεξάρτητους εκτιμητές, οι οποίοι κοστολόγησαν τα δώρα αυτά στα 25.000 δολάρια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ