Τρίτη, 18 Οκτώβριος 2022 22:07

Με το... νέο αίμα ο Βόλος στους «16», 4-0 τον Ιωνικό (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Το «εισιτήριό» του για την 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας («16») εξασφάλισε ο εντυπωσιακός φέτος Βόλος, συντρίβοντας τον Ιωνικό με 4-0 στο πρώτο -χρονικά- παιχνίδι της 5ης φάσης που διεξήχθη στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο».

Το νέο «αίμα» χάρισε τη νίκη-πρόκριση για τη θεσσαλική ομάδα, που βρήκε δύο γκολ απ’ τον 18χρονο Γιώργο Κούτσια, άλλο ένα ο 19χρονο Δημήτρη Μεταξά, για να βάλει το... κερασάκι στην τούρτα ο Οζέγκοβιτς με εντυπωσιακό γυριστό.

Ο Βόλος ξεκίνησε πολύ πιο δραστήριος τον αγώνα, όμως ο Ιωνικός ήταν εκείνος που έχασε την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 10’ με τον Νίκο Ιωαννίδη, ο οποίος μετά τη σέντρα του Πογοσιάν, δεν μπόρεσε να νικήσει δύο φορές τον Κότνικ, ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά και τις δύο προσπάθειες του φορ της νικαιώτικης ομάδας.

Στο 14’ έπειτα από την πολύ ωραία κίνηση και πάσα του Πάουλο Φερνάντες, ο Νοκέρ σούταρε με τη μία, αλλά ο Περλέσι μπλόκαρε σταθερά. Ο Βόλος, ωστόσο, είχε αρχίσει να ανεβάζει πλέον «στροφές» και μέσα σε λίγα λεπτά έγινε απόλυτο «αφεντικό» στο παιχνίδι.

Στο 19’ ο Κούτσιας έδωσε προβάδισμα στη θεσσαλική ομάδα, κάνοντας το 1-0 με καρφωτή κεφαλιά, έπειτα από καλοζυγισμένη σέντρα του Νοκέρ, ενώ έξι λεπτά αργότερα (25’) ο Ντέλετιτς σημάδεψε το αριστερό δοκάρι έπειτα από ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή του Ιωνικού.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να χάνουν τη μία ευκαιρία πίσω απ’ την άλλη, πρώτα με τον Κούτσια, ο οποίος πλάσαρε άουτ στο 27’ και στη συνέχεια με τον Φερνάντες, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τους αμυντικούς του Ιωνικού στο 30’.

Στο 32’ το πλασέ του Ντέλετιτς υποχρέωσε τον Περλέσι σε άλλη μία επέμβαση, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 38’ έπιασε κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ματίγια, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ.

Στο 42’ ο Βόλος έφτασε στο 2-0, ξανά με τον Κούτσια, ο οποίος πήρε εξαιρετική ασίστ από τον Φερνάντες και δεν δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, δίνοντάς της ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης.

Ο Ιωνικός προσπάθησε να αντιδράσει στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, χάνοντας μία πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 52’ με τον Ιωαννίδη, ο οποίος αν και βρέθηκε σε πολύ πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, δεν μπόρεσε πάλι να νικήσει τον Κότνικ, ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο 58’ ο Κούτσιας έφτασε μία... ανάσα από το χατ-τρικ, όταν υποδέχθηκε πολύ ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή, απέφυγε με κλειστή ντρίμπλα τον Μίλο και πλάσαρε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 62’ ο Μεταξάς εκμεταλλεύτηκε το τεράστιο λάθος του Αντούνες, έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε στη γωνία του Περλέσι για το 3-0 του Βόλου κι εν συνεχεία «πνίγηκε» στις αγκαλιές των συμπαικτών του και βούρκωσε για το πρώτο επαγγελματικό γκολ της καριέρας του.

Στο 70’ ο Μεθκίδα είχε ένα πολύ καλό σουτ που χτύπησε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού κι έφυγε άουτ, ενώ στο 79’ ο Οζέγκοβιτς (που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο ένα λεπτό νωρίτερα), σημείωσε το 4-0 με καταπληκτικό γυριστό σουτ, έπειτα από σέντρα του Μεθκίδα.

Η τελευταία ευκαιρία στο παιχνίδι ήρθε από τα πόδια του Νοκέρ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, που χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Περλέσι κι έφυγε άουτ.

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Άλχο (62’ Λυμπεράκης), Πίρινεν, Εσκοβάλ (77’ Οζέγκοβιτς), Ουές, Τσοκάνης (46’ Μεταξάς), Ματίγια, Νοκέρ, Φερνάντες (61’ Μεθκίδα), Ντέλετιτς (46’ Βίκτορ Φερνάντεθ), Κούτσιας

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Περλέσι, Πογοσιάν, Τσιριγώτης (46’ Αντούνες), Μίλο, Σερβιλάκης, Τσίμπσαχ (46’ Λοβέρα), Μασάς (59’ Χ. Ιωαννίδης), Οφόσου, Μεντόσα (70’ Άοσμαν), Σεμπά (46’ Φαντιγκά), Ν. Ιωαννίδης.

ΑΠΕ - ΜΠΕ