Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 09:58

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 4-3 στα πέναλτι (2-2 κ.α. και παράταση): Μεγάλη πρόκριση στους “16” με Ταΐρη και Ρόβα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Σε ένα ματς που “έσπασαν” καρδιές η Καλαμάτα πήρε την μεγάλη πρόκριση στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας, νικώντας με 4-3 τον Παναιτωλικό στη διαδικασία των πέναλτι (2-2 κ.α και παράταση), με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Ταΐρη, που απέκρουσε διαδοχικά τα πέναλτι των Μόρσεϊ και Κολοβού, δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στους 3.000 φιλάθλους που βρέθηκαν χθες στο Δημοτικό Στάδιο!


Η “Μαύρη Θύελλα” με τον πρόεδρό της Γιώργο Πρασσά στην εξέδρα, έβγαλε νοκ – άουτ μια ομάδα που φιγουράρει στην 7η θέση της Super League 1 και είναι ξανά μετά από 3 χρόνια (τότε είχε αποκλείσει τη Λάρισα) στους “16”, περιμένοντας τον επόμενο αντίπαλο με φόντο τα προημιτελικά του θεσμού!
Για να συμβεί αυτό χρειάστηκαν δύο ώρες παιχνιδιού, δέκα εκτελέσεις πέναλτι, ψυχή, πάθος και φυσικά η συμπαράσταση του κόσμου από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Διότι η Καλαμάτα βρέθηκε να κυνηγά το σκορ στο 30’ με το μονοκόμματο σουτ του Φλόρες έξω από την περιοχή.

Το γύρισε σε πέντε λεπτά!

Ο Χρήστος Ρόβας, ωστόσο, σε διάστημα πέντε λεπτών γύρισε το ματς. Στο 34’ ισοφάρισε με κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Βασιλόγιαννη και στο 39’ έγραψε με πλασέ σε κενή εστία το 2-1 έπειτα από άστοχη έξοδο του Στεργιάκη σε σέντρα του Κωνσταντινόπουλου. Η ψυχολογία ήταν πλέον με το μέρος της Καλαμάτας, που διαχειρίστηκε το προβάδισμα, αλλά με πανομοιότυπο τρόπο με το 0-1, δέχτηκε την ισοφάριση στο 79’. Ο Φλόρες και πάλι με σουτ εκτός περιοχής και αφού η μπάλα χτύπησε και στη ρίζα του δεξιού δοκαριού, κράτησε στο παιχνίδι της πρόκρισης τον Παναιτωλικό.
Το 2-2 δεν άλλαξε στα υπόλοιπα λεπτά, ούτε στο ημίωρο της παράτασης και έτσι όλα κρίθηκαν στη “ρώσικη ρουλέτα”.

 

 


Επιασε δύο πέναλτι

Οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν πρώτοι και μέχρι την 4η εκτέλεση ήταν αλάνθαστοι. Η Καλαμάτα αστόχησε στο 3ο της πέναλτι με τον σκόρερ των δύο της γκολ, Χρήστο Ρόβα. Για την ακρίβεια απέκρουσε ο Στεργιάκης, αλλά στη συνέχεια ο Ταΐρης έδιωξε τα… σύννεφα του αποκλεισμού. Επεσε στη σωστή γωνία (δεξιά) στα πέναλτι των Μόρσεϊ και Κολοβού και το μόνο που απέμενε ήταν να ευστοχήσει ο Μπακαγιόκο στην τελευταία εκτέλεση. Ο αμυντικός της Καλαμάτας, που ήταν ο κορυφαίος στην παράταση, βρήκε δίχτυα και οι παίκτες έγιναν ένα κουβάρι πανηγυρίζοντας την πρόκριση. Ο Παναιτωλικός έγινε έτσι η πρώτη ομάδα της Super League 1 που αποκλείεται στον 5ο γύρο από ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας.


Με αλλαγές οι φιλοξενούμενοι

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με 10 αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος με τον Αστέρα (διατηρήθηκε μόνο ο Στεργιάκης), ενώ για τους Μαλή, Λιάβα, Τσιγγάρα, Βαρόνε, Ξενιτίδη, Πέδρο ήταν η πρώτη φορά που ξεκινούσαν βασικοί. Ο Παναιτωλικός έχει άλλωστε μπροστά του και το σαββατιάτικο ματς με τον Ολυμπιακό. Η Καλαμάτα έπαιξε με Λουπάνο, Μπακαγιόκο, Παπατόλιο στην τριάδα των μετόπισθεν και Ασίγκα, Κωνστυντινόπουλο στις πτέρυγες. Μπενίτεζ και Ματέους ήταν στον άξονα, με τους Βασιλόγιαννη, Πασά στις πλευρές και το Ρόβα στην κορυφή.
Η “Μαύρη Θύελλα” μπήκε δυνατά και στο 7’ απείλησε με την κεφαλιά του Μπακαγιόκο, ύστερα από κόρνερ του Βασιλόγιαννη. Στο 11’’ο Μπακαγιόκο γλίστρησε και ο Ξενιτίδης βρέθηκε φάτσα με τον γκολκίπερ, πλασάροντας άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 18’ από γύρισμα του Ρόβα, ο Λιάβας πρόλαβε και έδιωξε προ του Πασά πάνω στη γραμμή.
Ο Παναιτωλικός, χωρίς να είναι καλός, ευτύχησε να προηγηθεί στο 30’ με το σουτ του Φλόρες, αλλά δεν χάρηκε για πολύ. Στο 34’ ο Ρόβας “ξεχάστηκε” στο πρώτο δοκάρι και νίκησε τον Στεργιάκη, ενώ στο 39’ ξετύλιξε το “δώρο” του γκολκίπερ του Παναιτωλικού που δεν βρήκε την μπάλα στην έξοδο του.


“Ζωντανός” με Φλόρες

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός είχε την κατοχή, αλλά όχι τον τρόπο να απειλήσει την εστία της Καλαμάτας. Ο Αναστασίου βλέποντας τα σκούρα , έβαλε Μόρσεϊ, Κολοβό, ενώ ο Αναστόπουλος πέρασε στο ματς Αναστασόπουλο και Καραγκούνη, που έδωσε πνοή στη δεξιά πλευρά. Η Καλαμάτα κρατούσε το 2-1 μέχρι το 79’, όταν ο Φλόρες με ένα “κεραυνό” έφερε τον αγώνα για δεύτερη φορά στην ισοπαλία.
Μπόρχες και Αρναρέλλης μπήκαν στη συνέχεια για να φρεσκάρουν τη μεσοεπιθετική γραμμή της Καλαμάτας και ο πρώτος θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ στο 88’, αλλά ο Στεργιάκης έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε το σουτ. Νωρίτερα στο 82’ ο Ρόβας είχε γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή που κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Στην παράταση η Καλαμάτα είχε την καλύτερη στιγμή στο 97’ με τον Αρναρέλλη από αριστερά να συγκλίνει και να σουτάρει και τον Στεργιάκη να διώχνει με γροθιές. Στον αντίποδα ο Ταΐρης έδειξε τα αντανακλαστικά του στο 107’ αποκρούοντας το σουτ του Μόρσεϊ.

Η σειρά των πέναλτι

(Π) Σενγκέλια 0-1
(Κ) Αρναρέλλης 1-1
(Π) Λιάβας 1-2
(Κ) Πασάς 2-2
(Π) Πέδρο 2-3
(Κ) Ρόβας απέκρουσε ο Στεργιάκης
(Π) Μόρσει απέκρουσε ο Ταΐρης
(Κ) Μπόρχες 3-3
(Π) Κολοβός απέκρουσε ο Ταΐρης.
(Κ) Μπακαγιόκο 4-3

Με λάθη η διαιτησία του Περράκη από την Αθήνα.
ΚΑΛΑΜΑΤA: Ταΐρης. Ασίγκμπα (72’ Καραγκούνης), Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Μπενίτεζ (81’ Μπόρχες), Ματέους (68’ Αναστασόπουλος), Παπατόλιος, Βασιλόγιαννης (81’ Αρναρέλλης), Ρόβας, Πασάς.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Συεργιακης Αποστολάκης (83’ Μπακάκης), Λιάβας, Μαλής (106’ Κορνέλιους), Χατζηθεοδωρίδης, Τσιγγάρας (70’ Σενγκέλια), Βαρόνε (59’ Κολοβός), Φλόρες, Ντουάρτε )100’ Ντίας), Ξενιτίδης (59’ Μόρσεϊ), Πέδρο.