Κυριακή, 30 Οκτώβριος 2022 23:04

Superleague-βαθμολογία: H AEK στο -6 και ο Ολυμπιακός στο -10 από τον Παναθηναϊκό!

Γράφτηκε από τον
Superleague-βαθμολογία: H AEK στο -6 και ο Ολυμπιακός στο -10 από τον Παναθηναϊκό!

Η ΑΕΚ θριάμβευσε στην... μάχη με τον ΠΑΟΚ και παραμένει στο -6 από τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Ολυμπιακός πάει από το -10 στη Λεωφόρο.

Το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής, η κόντρα Δικεφάλων στην Νέα Φιλαδέλφεια εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο! Η ΑΕΚ ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια και μετά από 13 αγώνες που αγνοούσε τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, γεύτηκε την χαρά του «τριπόντου» με εντυπωσιακό τρόπο. Η Ενωση κυριάρχησε σε κάθε λεπτό, σε όλα τα... μήκη και πλάτη του γηπέδου και μάλλον το 2-0 μοιάζει περισσότερο τιμητικό αποτέλεσμα για τον «φτωχό σε ποιότητα» ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστικός απέναντι στους «καταιγιστικούς» παίκτες του Αλμέιδα που πέτυχαν δύο πανέμορφα γκολ με τον Λιβάι Γκαρσία και τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Με τη νίκη της αυτή η ΑΕΚ έφερε εκ νέου την διαφορά στους 6 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ενώ ο ΠΑΟΚ με το -14 από την κορυφή αποχαιρετά οριστικά κάθε όνειρο για να μπει στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Λίγες μέρες μετά και τον μαθηματικό του αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Ολυμπιακός κλήθηκε να επιστρέψει στην ελληνική πραγματικότητα και το έκανε με απολύτη επιτυχία. Κόντρα στην Λαμία, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν έναν ηλιόλουστο Κυριακάτικο περίπατο φτάνοντας σε μια εύκολη νίκη (2-0). Οι παίκτες του Μίτσελ έκαναν τη δουλειά τους με συνοπτικές διαδικασίες καθώς με τα γκολ του Χάμες και του Μπακαμπού, ο Ολυμπιακός στο 27' ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 και ουσιαστικά η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος και το «τρίποντο» είχε μπει στο... ερυθρόλευκο σακούλι. Πλέον το μυαλό όλων στον Πειραιά είναι στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής στην Λεωφόρο με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό με βασικό ζητούμενο να... ροκανίσουν την διαφορά των 10 βαθμών και να μπουν ξανά για τα καλά στο κόλπο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Άρης έχασε απίθανες ευκαιρίες (χαρακτηριστικότερη του Καμάτσο) κόντρα στον ΟΦΗ αλλά μετά την γκολάρα του Γκρέι που έφερε το ματς στα ίσια (προηγήθηκαν οι Κρητικοί με τον Τοράλ) δεν κατάφερε να βρει τέρμα νίκης. Ετσι το 1-1 ήταν το αποτέλεσμα του αγώνα με τον ΟΦΗ να... τσιμπά ένα πολύτιμο βαθμό στην πρεμιέρα του Νταμπράουσκας στον πάγκο του!

Oξυγόνο στη μάχη που δίνει για την παραμονή στην κατηγορία πήρε ο Λεβαδειακός που πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα με το 2-1 επί του Ατρομήτου. Οι Βοιωτοί, που προηγήθηκαν με τον Νίκα, ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Είχαν το... κίνητρο επιβίωσης και τελικά τα κατάφεραν έστω κι αν λίγο μετά την ισοφάριση του Ατρομήτου (Ρομπάιγ), έχασαν και πέναλτι με τον Μουτίνιο (δοκάρι), καθώς ο Σβάρκα ήταν αυτός που πέτυχε το λυτρωτικό γκολ για το τελικό 2-1, αποτέλεσμα που ξεκόλλησε την ομάδα του Βέλιτς από την τελευταία θέση!

Η 10η... στροφή του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται το βράδυ της Δευτέρας στους «Ζωσιμάδες» με τον ΠΑΣ Γιάννινα να υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης και τον πρώην προπονητή του, Ηρακλή Μεταξά.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10Η)
Σάββατο 29 Οκτωβρίου
Ιωνικός – Παναιτωλικός 1-1
Βόλος – Παναθηναϊκός 1-5

Κυριακή 30 Οκτωβρίου
Ολυμπιακός – Λαμία 2-0
Λεβαδειακός – Ατρόμητος 2-1
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0
Αρης – ΟΦΗ 1-1

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου
ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης (18.00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ 10 ΑΓΩΝΕΣ
1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 30
2. A.E.K. 24
3. ΒΟΛΟΣ 20
4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 20
5. Π.Α.Ο.Κ. 16
6. ΑΡΗΣ 14
7. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 12
8. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 11
9. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 9
10. ΛΑΜΙΑ 8
11. Ο.Φ.Η. 7
12.ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 6
13.ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 6
14. ΙΩΝΙΚΟΣ 4
*ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης έχουν ματς λιγότερο.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (11Η)
Σάββατο 5 Νοεμβρίου
Λαμία – Βόλος (15.45)
ΟΦΗ – Ιωνικός (18.30)
Ατρόμητος – Αρης (19.00)
ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα (21.00)

Κυριακή 6 Νοεμβρίου
Παναιτωλικός – Λεβαδειακός (16.00)
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (19.30)
Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ (20.30)

Πηγή: gazzetta.gr