Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2022 17:42

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Σε όμιλο με 5 νησιώτικες ομάδες και μία Αθηναϊκή το Διαβολίτσι!

Γράφτηκε από τον

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε σήμερα πως η Γ' Εθνική θα πραγματοποιηθεί με πέντε ομίλους των 14 ομάδων οριστικά, ενώ το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 12-13 Νοεμβρίου!

Θυμίζουμε το αρχικό πλάνο ήταν για τέσσερις ομίλους, αλλά η ΕΠΟ αποφάσισε να διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής με πέντε, ενώ η άνοδος θα κριθεί σε ειδικό πρωτάθλημα των πέντε πρωταθλητών της κανονικής διάρκειας και από εκεί θα προβιβαστούν οι τέσσερις πρώτοι.
Η πρόταση για έξι ομίλους απορρίφθηκε, επειδή θα υπήρχαν όμιλοι με 11 ομάδες.
Ο συνολικός αριθμός των ομάδων που θα πάρουν μέρος είναι 70, εν αναμονή και της οριστικής απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου για την προσφυγή του Πανδραμαϊκού.
Η είδηση λοιπόν είναι πως ο μοναδικός εκπρόσωπος της Μεσσηνίας Α.Ο. Διαβολιτσίου τοποθετήθηκε σε όμιλο με ομάδες από νησιά του Αιγαίου!
Συγκεκριμένα στον όμιλο του ΑΟΔ θα βρίσκονται πέντε νησιώτικες ομάδες και συγκεκριμένα από την Ρόδο, την Κω, τη Λέσβο και τη Μύκονο!
Κάτι που σημαίνει πως θα υπάρχουν πέντε ταξίδια που θα χρειαστεί διανυκτέρευση και θα είναι πολυέξοδα.

Ο όμιλος του Διαβολιτσίου

Αναλυτικά ο όμιλος του ΑΟ Διαβολιτσίου:
ΕΠΣ Μεσσηνίας: ΑΟ Διαβολιτσίου
ΕΠΣ Αργολίδας: Ερμιονίδα, Παναργειακός, Φοίνικας Νέας Επιδαύρου
ΕΠΣ Αχαΐας: Πάτραι
ΕΠΣ Αθήνας: Μία ομάδα με κλήρωση εκ των Άγιος Ιερόθεος, Αγία Παρασκευή, Πανιώνιος, Άρης Πετρούπολης, Φωστήρας
ΕΠΣ Ηλείας: Αίας Γαστούνης, Πανηλειακός
ΕΠΣ Λακωνίας: Πανγυθεατικός
ΕΠΣ Δωδ/νήσου: ΑΕ Πυλίου Κω, Ιάλυσος, Ρόδος
ΕΠΣ Κυκλάδων: ΑΕ Μυκόνου
ΕΠΣ Λέσβου: Αιολικός
Αυτό που μένει είναι να γνωστοποιηθεί η ημερομηνία της κλήρωσης του πρωταθλήματος.
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:
“Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση τις ακόλουθες αποφάσεις.
- Έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων, το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Κατηγορίας θα ξεκινήσει στις 12-13 Νοεμβρίου. Θα διεξαχθεί σε πέντε ομίλους των 14 ομάδων, ενώ η άνοδος στην Super League 2 θα κριθεί σε ειδικό πρωτάθλημα με συμμετοχή των πέντε πρωταθλητών της κανονικής περιόδου (θα προβιβαστούν οι τέσσερις πρώτοι).
- Έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Ποδοσφαίρου Γυναικών, τα γυναικεία πρωταθλήματα Α' και Β' Κατηγορίας θα ξεκινήσουν στις 19-20 Νοεμβρίου”.

Εξι ομίλους ζητούν με ανακοίνωση τους
οι οκτώ ομάδες της Πελοποννήσου

Αντίθετες στους 5 ομίλους στη Γ’ εθνική είναι οι ομάδες της Πελοποννήσου, που εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση πριν τις σημερινές αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.
Στην ανακοίνωση, που υπογράφουν οι Α.O. Διαβολιτσίου, Αίαντας Γαστούνης, ΑΠΣ Πάτραι, Πανγυθεατικός, ΑΕ Ερμιονίδας, Παναργειακός, Φοίνικας Νέας Επιδαύρου και Πανηλειακός, επισημαίνουν πως οι όμιλοι πρέπει να είναι έξι και ο καταρτισμός τους να γίνει με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια. Αντιστέκονται δε σθεναρά σε φήμες (που έγιναν πραγματικότητα) για ομάδες από τα νησιά του Αιγαίου ή και την Κρήτη σε αυτόν της Πελοποννήσου.
Η κοινή ανακοίνωση αναφέρει:
“Παρακολουθούμε με έκπληξη και αγωνία τις τελευταίες ώρες, φήμες που διαρρέουν σχετικά με τον καταρτισμό των ομίλων της Γ’ εθνικής και που τοποθετούν τις ομάδες της Πελοποννήσου το πρωί σε όμιλο με ομάδες της Κρήτης και το απόγευμα με τα νησιά του Αιγαίου!!!
Μετά και την τηλεδιάσκεψη της περασμένης Κυριακής, με πρωτοβουλία του
κ. Δανιήλ, πιστέψαμε πως θα ακούσετε και θα λάβετε υπόψη σας τη βούληση των σωματείων που σε ποσοστό 80% και πλέον, τοποθετήθηκαν στην προοπτική της δημιουργίας 6 ομίλων και του καταρτισμού τους με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια. Τα σωματεία της Πελοποννήσου υποστηρίξαμε τους 6 ομίλους και τα γεωγραφικά κριτήρια σε ποσοστό 100%!!!!
Μια τέτοια απόφαση αύριο (σ.σ. χθες), που θα επιβεβαιώνουν τις φήμες, θα αναγκάσει πολλούς από εμάς ή να αποχωρήσουμε από το πρωτάθλημα ή να οδηγηθούμε στην οικονομική εξόντωση και την διάλυση των ομάδων μας, καθώς η επιπρόσθετη επιβάρυνση που επιβάλει η μεταφορά σε τόσο μακρινά μέρη θα «τινάξει στον αέρα» τον προϋπολογισμό μας.
Αντιλαμβάνεστε κι εσείς, πως «όσο και να προσπαθήσουμε» η απόσταση της Πελοποννήσου με την Ανατολική και Νότια Νησιωτική Ελλάδα είναι τεράστια, και σίγουρα δεν είναι καθόλου μικρότερη από τα άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας!!!
Καλούμε λοιπόν τα μέλη της επιτροπής να συγκροτήσουν τους ομίλους με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια και με ισότητα απέναντι σε όλα τα σωματεία.
Γι’ αυτό, η μόνη δίκαιη λύση είναι ο καταρτισμός των 6 ομίλων με γεωγραφικά κριτήρια ή η δημιουργία ομίλου με τις ομάδες της Πελοποννήσου, της Ζακύνθου και της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και οι φήμες να παραμείνουν φήμες!!!! Αναμένουμε την θετική σας ανταπόκριση στο απόλυτα λογικό και δίκαιο αίτημά μας”.