Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2022 15:05

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΗΡΟΔΟΤΟΣ 2-0: Εύκολη νίκη στην πρεμιέρα με Πασά και Ρόβα (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με τους πρώτους σκόρερ πέρυσι στο βόρειο όμιλο Γιάννη Πασά και Χρήστο Ρόβα, να ανοίγουν λογαριασμό και στο νότιο όμιλο, στο 18' και στο 60'΄ αντίστοιχα, η Καλαμάτα νίκησε χθες στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης με 2-0 τον Ηρόδοτο στην πρεμιέρα της Suoer League 2.

Η "Μαύρη Θύελλα έφθασε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ στους τρεις βαθμούς, καθώς είχε χαμένο πέναλτι με τον Βασιλόγιαννη στο 35', δοκάρι με τον Μπόρχες στο 69' και σωρεία χαμένων ευκαιριών, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Με άλλα λόγια, ένας επιθετικός μονόλογος για τους γηπεδούχους που επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί, κόντρα σε έναν αδύναμο αντίπαλο, που ξεκίνησε το πρωτάθλημα με τιμωρία αφαίρεσης 9 βαθμών.
Η Καλαμάτα παρουσία 1.000 θεατών, έκανε λοιπόν το καθήκον της και ετοιμάζεται με καλή ψυχολογία για το πρώτο εκτός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό Β', που κόντρα σε μια άλλη κρητική ομάδα, την Επισκοπή, δεν κατάφερε το Σάββατο να κερδίσει και πήρε μάλιστα στο φινάλε το βαθμό (1-1).

Ρεσιτάλ ευκαιριών στο πρώτο ημίχρονο

Η "Μαύρη Θύελλα" ξεκίνησε με επιθετική διάθεση τον αγώνα και στο 3ο λεπτό ο Πασάς απείλησε για πρώτη φορά με σουτ που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 8' ξανά ο Πασάς με σουτ είδε την μπάλα να περνά άουτ.
Στο 15' ο Μπόρχες από αριστερά, επιχείρησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Κρόστα έδιωξε με γροθιές Τρία λεπτά αργότερα ήρθε το 1-0. Ο Μπόρχες σέντραρε από αριστερά και ο αφύλακτος Γιάννης Πασάς έκανε με κοντινό πλασέ το 1-0.
Ο πρώτος σκόρερ της περσινής Super League 2 με τη Βέροια, άνοιξε λογαριασμό και με τη "Μαύρη Θύελλα" από την πρεμιέρα..
Η Καλαμάτα μετά το 25' ανέβασε στροφές και κάθε φάση μύριζε... γκολ.
Στο 29' ο Ρόβας βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Ηροδότου, αλλά υπό την πίεση των αμυντικών πλάσαρε άουτ από το κάθετο δοκάρι.
Στο 35' ο Κρεζίου ανέτρεψε τον Κωνσταντινόπουλο και ο ρέφερι Στάμος από την Ηλεία έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Βασιλόγιαννης όμως νικήθηκε από τον Κρόστα, με τον Ιταλό γκολκίπερ να πέφτει στην αριστερή γωνία και να αποκρούει. Στην εξέλιξη της φάσης σκόραρε ο Πασάς, αλλά ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ορθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 38' η ο Πασάς έχασε το... άχαστο, όταν από πάσα του Ρόβα βρέθηκε με την μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή και φάτσα με τον γκολκίπερ, πλάσαρε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 44' ο Ρόβας πρόλαβε τον γκολκίπερ του Ηροδότου, αλλά πλάσαρε άουτ. Νέα μεγάλη ευκαιρία στο 45' με τον Μπόρχες να σουτάρει μόνος μέσα από την περιοχή και τον Κρόστα να αποκρούει.

Γκολ και δοκάρι
σε εννέα λεπτά

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αναστασόπουλο να μένει στα αποδυτήρια και στη θέση του να περνά ο Μπενίτεζ για την Καλαμάτα, ως παρτενέρ του Παπατόλιου στον άξονα με επιθετική τετράδα τους Μπόρχες, Ρόβα, Βασιλόγιαννη και Πασά. Ο Μπόρχες στο 53' έβγαλε σε θέση βολής τον Ρόβα, που μέσα από την περιοχή σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Στο 54' ο Ηρόδοτος έχασε τη μοναδική μεγάλη του ευκαιρία στο ματς, που προήλθε από στατική φάση. Από κόρνερ του Βρεττού, ο Φαλκάο πήρε την κεφαλιά και ο Μαβινγκά έδιωξε πάνω στη γραμμή. Ο Μαβινγκά έσωσε το γκολ σε αυτή τη φάση και έφτιαξε το δεύτερο τέρμα για τη "Μαύρη Θύελλα" στο 60', καθώς από δική του σέντρα, ο Ρόβας έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ έγραψε το 2-0, "κλειδώνοντας" ουσιαστικά τους τρεις βαθμούς, με βάση την εικόνα του ματς.
Ο Αρναρέλλης στο 68' αντικατέστησε τον Βασιλόγιαννη και στο 69' επιχείρησε σέντρα από αριστερά, η μπάλα στρώθηκε στον Μπόρχες που με δυνατό σουτ την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι. Μετά το 70' ο ρυθμός έπεσε αισθητά και τα υπόλοιπα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τις δύο ομάδες να σκέφτονται τα επόμενα παιχνίδια και να φρεσκάρουν με αλλαγές από τους πάγκους.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Κωνσταντινόπουλος, Μαβινγκά (80' Καραγκούνης), , Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Παπατόλιος (80' Ματέους), Αναστασόπουλος (46' Μπενίτεζ), Μπόρχες (80' Τριανταφυλλάκης), Ρόβας, Βασιλόγιαννης (68' Αρναρέλλης), Πασάς.
ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Κρόστα, Κριεζίου, Γρηγορόπουλος (79' Γκίνη), , Σαρρής (42' λ.τρ. Ζιώγας), Μακρυδάκης, Μασάντο (79' Μπράβο), Σουρνάκης, Βρεττός, (67' Πλιάτσικας), Χαλκιαδάκης, Φράγκος (79' Γαλεάδης), Φαλκάο.

* Nέος γυμναστής της Καλαμάτας, ο Ισπανός Χόρχε Γκόμεζ, ο οποίος έχει εργαστεί σε αρκετές ομάδες της πατρίδας του, ενώ μέχρι πρότινος ήταν στην Αλ Αραμπί της Σαουδικής Αραβίας.