Τρίτη, 08 Νοέμβριος 2022 23:00

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Δείπνο πριν την πρεμιέρα στη Γ' εθνική (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Σε εβδομάδα πρωταθλήματος μπήκε ο Α.Ο. Διαβολιτσίου, καθώς η Γ' εθνική επιτέλους ξεκινά.

Ο ΑΟΔ κάνει πρεμιέρα την Κυριακή με αντίπαλο την ισχυρή Ρόδο, έχοντας συμπληρώσει τρεις μήνες προετοιμασία χωρίς ούτε μια προπόνηση στη φυσική του έδρα, αλλά και στο γήπεδο του Μελιγαλά, που αναμένεται να διεξαχθεί το εναρκτήριο ματς της σεζόν. Το γηπεδικό παραμένει το μεγάλο πρόβλημα για το Διαβολίτσι, που πέρυσι τερμάτισε στην τρίτη θέση και θα εκπροσωπήσει για τέταρτη διαδοχική σεζόν τη Μεσσηνία στις εθνικές κατηγορίες.
Απαντες όμως στην ομάδα είναι αποφασισμένοι να ξεπεράσουν και φέτος τις δυσκολίες, με ¨"όπλο" το οικογενειακό κλίμα. Η διοίκηση παρέθεσε σήμερα το βράδυ δείπνο στο ποδοσφαιρικό τμήμα στην ταβέρνα "Κάπως Αλλιώς" του Γιάννη Κάπου στη Μαρίνα της Καλαμάτας, ο οποίος στηρίζει τις μεσσηνιακές ομάδες. Η αισιοδοξία για καλή πορεία και φέτος είναι διάχυτη, παρότι το πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο, όπως τόνισαν διοίκηση, προπονητής και παίκτες, μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

"Στόχος η νίκη σε όλα τα ματς"

Ο Κώστας Παλαμάρας που ανέλαβε τα ηνία στον πάγκο δήλωσε αρχικά ότι: "Δεν μου αρέσουν τα εύκολα. Το πρωτάθλημα δεν έχει σχέση με πέρυσι και δεν πρέπει να σταθούμε στην περσινή χρονιά. Εχουν αλλάξει τα δεδομένα και το ρόστερ. Θα προσπαθήσουμε να μείνει η ομάδα όσο πιο γρήγορα γίνεται στην κατηγορία και από εκεί και πέρα, να δώσουμε χρόνο συμμετοχής και στα νέα παιδιά" και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δυσκολίες της προετοιμασίας: "Πριν από δέκα μέρες ξεκινήσαμε να κάνουμε προπονήσεις σε γήπεδο με χορτάρι και αυτό δεν είναι πολύ καλό. Θα προσπαθήσουμε όμως να ανταπεξέλθουμε. Εχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με μια ομάδα που στοχεύει ψηλά, αλλά είμαστε ο ΑΟΔ και θα επιδιώξουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αυτός θα είναι ο στόχος σε όλα τα ματς".

Ο Δημήτρης Ζαραφέτας που ήρθε το καλοκαίρι στο Διαβολίτσι από τον πρωταθλητή Πανθουριακό στάθηκε στο ΄τοι πέρυσι ο ΑΟΔ πήρε την τρίτη θέση και πρέπει να συνεχίσει αυτή την καλή πορεία, παρότι φέτος τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα στον όμιλο. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο έμπειρος αμυντικός Τάσος Καντούτσης που συνεχίζει στο Διαβολίτσι: "Eίναι πιο δύσκολο φέτος το πρωτάθλημα, έχει μεγάλη διαφορά. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί, χαμηλά το κεφάλι και στόχος είναι η σωτηρία. Ο Πανιώνιος, η Ρόδος, ο Ιάλυσος, ο Αιολικός είναι δυνατές ομάδες, αλλά δεν πρέπει να ξεγράφουμε και τις ομάδες της Πελοποννήσου".
Ο ταλαντούχος Πάρης Τσιγαρίδης εκτιμά ότι: Εχουμε πολύ ταλέντο σαν ομάδα και δεν θα είναι δύσκολη η παραμονή με την προετοιμασία που έχουμε κάνει, παρότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα".
Ο Πάρις Καλλιντέρης, που εντάχθηκε στο τεχνικό τιμ ως προπονητής τερματοφυλάκων, επισήμανε ότι είναι πρόκληση η Γ' εθνική, αφού έχει πολύ καλές ομάδες και μπορούν κάποια παιδιά να ξεχωρίσουν και να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Για τη δική του δουλειά, σημείωσε ότι το Διαβολίτσι έχει δύο εξαιρετικούς τερματοφύλακες, άρα και και η δική του δουλειά είναι πιο εύκολη.

Αισιόδοξος ο πρόεδρος

Ο πρόεδρος του ΑΟ Διαβολιτσίου Γιάννης Κωνσταντάρας, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, δεν χάνει το χαμόγελό του και την αισιοδοξία του¨"Kρατήσαμε το βασικό κορμό και κάναμε κάποιες προσθήκες. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Να κάνουμε περήφανους τους Μεσσήνιους. Τα εμπόδια είναι για να ξεπερνάμε. Εχουμε εμπιστοσύνη στην τεχνική ηγεσία και στους παίκτες".

Πολλά τα έξοδα

Η διοίκηση θα πρέπει πάντως να βάλει βαθιά το... χέρι στην τσέπη φέτος, καθώς τα ταξίδια σε Μυτιλήνη, Μύκονο, Ρόδο, Κω θα κοστίσουν περίπου 35 με 40 χιλιάδες ευρώ και οι ομάδες της Πελοποννήσου ζήτησαν τη βοήθεια της ΕΠΟ για το δυσβάστακτο κόστος των μετακινήσεων.
Το Διαβολίτσι περιμένει και τη βοήθεια της δημοτικής αρχής, που ακόμα όμως δεν την... έχει, αφού το γήπεδο του Διαβολιτσίου δεν χρησιμοποιείται εδώ και 2,5 χρόνια!, ενώ στο γήπεδο του Μελιγαλά το Διαβολίτσι έχει να μπει από τις 4 Απριλίου του 2022. Και σήμερα το πρωί η διοίκηση είχε συνάντηση με τη δήμαρχο Οιχαλίας Γιώτα Γεωργακοπούλου και τους συνεργάτες της, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα το έχει διαθέσιμο για την πρεμιέρα.
Στο σημερινό δείπνο παρευρέθηκε και ο Γιάννης Αδαμόπουλος επικεφαλής της παράταξης "Αναγέννηση Ανω Μεσσηνίας" που ως αντιπολίτευση άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή που δεν στέκεται δίπλα σε μια ομάδα που κάνει υπερήφανη με τις επιτυχίες της την Ανω Μεσσηνία και δεσμεύτηκε ότι θα είναι δίπλα στο σύλλογο και θα βοηθήσει οικονομικά, με ιδιωτικούς φορείς.