Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2022 12:57

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΡΟΔΟΣ 1-4: Δεν τα κατάφερε κόντρα στο φαβορί (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΡΟΔΟΣ 1-4: Δεν τα κατάφερε κόντρα στο φαβορί (φωτό)

Με το... αριστερό μπήκε στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής το Διαβολίτσι που ηττήθηκε χθες στο γήπεδο του Μελιγαλά από την Ρόδο με 4-1.

Τα “ελάφια” απέδειξαν χθες γιατί θεωρούνται ως ένα από τα φαβορί για τον τίτλο στον 4ο όμιλο μιας και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στη μεσσηνιακή ομάδα και πήραν άνετα το πρώτο τους διπλό.
Το Διαβολίτσι είχε πολλά προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι στο χθεσινό ματς, αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα και βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει το σκορ.
Η Ρόδος με δύο γκολ του Μπαρμπαρούση πριν το ημίωρο βρέθηκε με 2-0 μπροστά στο σκορ και έλεγχε απόλυτα το ρυθμό στο πρώτο μέρος.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν άλλα δύο γρήγορα γκολ με τους Σουλάι και Γκίνο και από το 50’ τα πάντα είχαν κριθεί, μιας και το σκορ ήταν 0-4!
Το Διαβολίτσι από εκείνο το σημείο και μέχρι το φινάλε ανέβασε την απόδοση του, εκμεταλλευόμενο και το ότι η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά κατέβασε ταχύτητα.
Μείωσε με πέναλτι του Ηλιόπουλου, ένα πέναλτι που κέρδισε ο Μουλιάτος και θα μπορούσε να είχε πετύχει άλλο ένα γκολ σε 1-2 φάσεις που δημιούργησε.

Απαντες γνώριζαν πως ο βαθμός δυσκολίας της φετινής Γ’ εθνικής θα είναι σαφώς μεγαλύτερος από της περσινής και αυτό αποδείχθηκε από την πρεμιέρα κιόλας για το Διαβολίτσι.
Το χθεσινό ήταν ένα ματς που η ήττα μπορεί να χαρακτηριστεί “εντός προγράμματος” για τη μεσσηνιακή ομάδα, μιας και οι Ροδίτες ήταν ξεκάθαρα ένα επίπεδο παραπάνω με αρκετούς παίκτες να έχουν εμπειρία από μεγαλύτερες κατηγορίες.
Ο ΑΟΔ οφείλει να κοιτάξει παρακάτω στα ματς που μπορεί να αποσπάσει βαθμό ή βαθμούς, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας ματς της Κυριακής με το Φοίνικα Νέας Επιδαύρου.

Δύο γρήγορα γκολ
με Μπαρμπαρούση

Η Ρόδος μπήκε από την αρχή δυνατά στο ματς και στο 9’ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, όταν από γύρισμα του Τζανακάκη από αριστερά ο Μπαρμπαρούσης με πλασέ νίκησε τον Βασιλειάδη, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ ύστερα από υπόδειξη του κ. Αντωνόπουλου.
Το ακυρωθέν γκολ δεν πτόησε τους φιλοξενούμενους που με καλή κυκλοφορία προσπαθούσαν να διασπάσουν την αμυντική γραμμή του ΑΟΔ, που είχε πολλά προβλήματα από τη δεξιά γραμμή.
Στο 24’ ο Κάμπας μπήκε στην περιοχή και βρήκε τον Μπαρμπαρούση που με ψύχραιμο πλασέ από κοντά έγραψε το 0-1.
Σαν να μην έφτανε αυτό ο 31χρονος επιθετικός “χτύπησε” και στο 28’...
Ο Νικολόπουλος έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά και ο πρώην φορ του Αιγάλεω με πλασέ στην κίνηση έκανε το 0-2, δίνοντας σαφές προβάδισμα στην ομάδα του.
Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε κάτι άλλο το αξιόλογο, με την Ρόδο να ελέγχει το παιχνίδι και να πατάει συχνά πυκνά την περιοχή του Διαβολιτσίου, που αδυνατούσε να βγει οργανωμένα στην επίθεση.

Ολα τελείωσαν στο 50’

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Κώστας Παλαμάρας προχώρησε σε διπλή αλλαγή με τους Πάγια και Τσιγαρίδη να μπαίνουν στο ματς αντί των Δημητρίου και Βέλλη.
Ομως προτού καλά καλά το καταλάβουν οι γηπεδούχοι δέχθηκαν και τρίτο γκολ... Ηταν το 47’ με τον Τρόκα να εκτελεί ένα φάουλ και τον Σουλάι αμαρκάριστο να γράφει με γυριστή κεφαλιά το 0-3, ύστερα από αμυντική ολιγωρία.
Τρία λεπτά αργότερα η Ρόδος, που είχε την ψυχολογία με το μέρος της, έκανε το 0-4 με συρτό σουτ του Γκίνο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή που έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία.

Μείωσε με πέναλτι ο Ηλιόπουλος

Μετά το τέταρτο γκολ και ενώ όλα είχαν κριθεί οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 54’ ο Μουλιάτος μπήκε στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι μετά από σπρώξιμο του Κανταρτζή.
Ο Ηλιόπουλος από τα 11 βήματα ήταν εύστοχος, μειώνοντας σε 1-4.
Τρία λεπτά αργότερα ο δραστήριος Τσιγαρίδης έκανε μια κούρσα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, όμως επιχείρησε αδύναμο σουτ που έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Στο 63’ ο Βασιλειάδης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ την εκτέλεση φάουλ του Τσούτση.
Το τελευταίο 25λεπτο ήταν τυπική διαδικασία και το μόνο αξιόλογο που συνέβη μέχρι το φινάλε ήταν η αποβολή με απευθείας κόκκινη του Γκίνο στο 88’ για εξύβριση και ενώ είχε γίνει μόλις αλλαγή λόγω τραυματισμού.
Καλή ήταν η διαιτησία του Λιάρου (Λακωνίας) και των βοηθών του Αντωνόπουλου και Σόβολου από τον ίδιο σύνδεσμο.
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Βασιλειάδης, Σταματελόπουλος, Θώδης, Καντούτσης, Μπαλόπουλος, Στραβάκος (85’ Ζαραφέτας), Πιτσιλής, Δημητρίου (46’ Πάγια), Βέλλης (46’ Τσιγαρίδης), Μουλιάτος (66’ Αλεξανδρής), Ηλιόπουλος (85’ Γουέσλει).
ΡΟΔΟΣ: Μανουσάκης, Τρόκα, Νικολόπουλος, Κανταρτζής, Σουλάι, Β. Βογιαντζής, Κάμπα (85’ Τσανάκου), Γκίνο (87’ λ.τρ. Ζόγκας), Μπαρμπαρούσης (67’ Παντίδος), Τσούτσης (91’ Σ. Βογιαντζής), Τζανακάκης.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – 4ος ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(1η αγωνιστική)
Ερμιονίδα – Πανιώνιος 0-0
Πανγυθεατικός – Πανηλειακός 1-1
Ιάλυσος – Αιολικός 1-2
Μύκονος – Φοίνικας Ν. Επιδαύρου 0-0
Παναργειακός – ΑΟ Πυλίου Κω 1-2
Διαβολίτσι - Ρόδος 1-4
Αίας Γαστούνης -Πάτραι 2-1

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(20 Νοεμβρίου)
Πανγυθεατικός – Ερμιονίδα
Πανιώνιος – Ιάλυσος
Πανηλειακός – Μύκονος
Αιολικός – Παναργειακός
Φοίνικας Ν. Επιδαύρου – Διαβολίτσι
ΑΟ Πυλίου Κω – Αίας Γαστούνης
Ρόδος – Πάτραι