Σάββατο, 19 Νοέμβριος 2022 12:01

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 0-0: Δεν “Χάρηκε” με την ισοπαλία στο ντέρμπι (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Τρίτο πελοποννησιακό ντέρμπι, ίδιο αποτέλεσμα! Καλαμάτα και Παναχαϊκή έμειναν στο 0-0, παρουσία 1000 θεατών στο Δημοτικό Στάδιο, στο ματς με το οποίο ξεκίνησε η τρίτη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο της Super League 2.

Χωρίς νικητή είχαν ολοκληρωθεί και τα δύο φιλικά στη διάρκεια της προετοιμασίας (1-1 στην Καλαμάτα, 0-0 στην Πάτρα).
Ετσι η “Μαύρη Θύελλα” είχε την πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα μετά τις νίκες με Ηρόδοτο και Ολυμπιακό Β’, ενώ από δύο νίκες προερχόταν και η Παναχαϊκή (με Χανιά, Επισκοπή), που είχε δει πάντως την εστία της να παραβιάζεται και στα δύο προηγούμενα ματς. Αντίθετα η Καλαμάτα κράτησε το μηδέν με Κρητικούς και “ερυθρόλευκους”. Το ίδιο και στο ντέρμπι, αλλά αυτή τη φορά δεν βρήκε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων.
Η Παναχαϊκή ήρθε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για να πάρει την ισοπαλία και τα κατάφερε. Το πλάνο του Σούλη Παπαδόπουλου εγκλώβισε τους γηπεδούχους, που δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα δημιουργικά.

Το ντέρμπι πήγε στη δύναμη, σε χαμηλό τέμπο και δίχως πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με την Καλαμάτα να έχει την κατοχή και τους Πατρινούς να μην βγαίνουν μπροστά ούτε όταν απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα, με την αποβολή του Καραγκούνη στο 82’.
Δύο φορές πάτησε στην περιοχή του Ταϊρη, η Παναχαϊκή, αλλά Μυτίδης και Νίλτον στο 59’ και στο 91’ είχαν άσχημα τελειώματα. Η “Μαύρη Θύελλα” που δεν είχε τον Βασιλογιαννη,έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στις καθυστερήσεις (93’), όταν ο προωθημένος Λουπάνο πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Ο πρώτος σκόρερ της Καλαμάτας Γιάννης Πασάς απείλησε για πρώτη φορά στο 8’ με πλασέ, αλλά ο Θεοδωράκης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 10’ το μακρινό σουτ του Λιποράσε πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Στο 29’ ο Πασάς δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να βρίσκει στο Λαρέα και τους γηπεδούχους να φωνάζουν για πέναλτι (χέρι), αλλά ο ρέφερι Ματσούκας από την Αιτωλοακαρνανία έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο αλλαγές για την Καλαμάτα και μία για τους φιλοξενούμενους.

Ο Μπόρχες που ήταν αρνητικός και ο Παπατόλιος έμειναν στα αποδυτήρια για να μπουν στον αγωνιστικό χώρο Καραγκούνης και Τάτος. Στον αντίποδα ο πρώην παίκτης της Καλαμάτας Λόρι Κέρι αντικαταστάθηκε από τον Μυτίδη.
Ο Τάτοις στο 46’ έκανε κούρσα από το κέντρο του γηπέδου και άνοιξε αριστερά για τον Αρναρέλλη που με φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Θεοδωράκη. Στο 60’ ο Αναστασόπουλος σέντραρε και ο Ρόβας επιχείρησε να σκοράρει με ψαλίδι, αλλά η μπάλα χτύπησε σε αμυντικό και έφυγε κόρνερ.
Στο 76’ μπήκαν και οι Ασίγκπα, Ασαμόα αντί των Μαβινγκά, Αρραρέλλη και ο Ασαμόα στο 81 ευνοήθηκε από τις κόντρες και από πλάγια θέση αριστερά, ατί να πασάρει σε Πασά και Ρόβα που περίμεναν, σούταρε και μπλόκαρε ο γκολκίπερ.

Στην επόμενη φάση ο Καραγκούνης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Λινάρδο στο χώρο του κέντρου και ο Αναστόπουλος απέσυρε τον Πασά και έβαλε τον Μπενίτεζ για να διαφυλάξει το μηδέν.
Η Παναχαϊκή έδειχνε, ωστόσο, ευχαριστημένη με το βαθμό και με εξαίρεση το απελπιστικά άστοχο σουτ του Νίλτον στο 91’ δεν βρέθηκε άλλη φορά με προϋποθέσεις κοντά στο γκολ. Στην τελευταία φάση κινδύνεψε μάλιστα να το δεχτεί.
Ο Αναστασόπουλος έκανε τη σέντρα, ο Λουπάνο πήδηξε πιο ψηλά από όλους, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε άουτ.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταϊρης, Μαβινγκά (76’ Ασίγκμπα), Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Παπατόλιος (46’ Τάτος), Αναστασόπουλος, Μπόρχες (46’ Καραγκούνης), Αρναρέλλης (76’ Ασαμόα), , Ρόβας, Πασάς (82’ Μπενίτεζ).
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Θεοδωράκης, Στεργίδης, Τσακμάκης, Λιποράσε, Κωνσταντακόπουλος, Μπουρλάκης (88’ Π. Καρακλάιτς), Τσιάρας, Κέρι (46’ Λινάρδος), Μυτίδης (69’ Αλεξόπουλος), Ν. Καρακλάιτς (72’ Νίλτον), Λαρέα.