Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2022 11:09

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΕΡΑΝΗ 2-2: Κράτησε το αήττητο με Βαΐτση στο 90’!

Γράφτηκε από τον

 

Χιτσκοκικό φινάλε είχε το χθεσινό παιχνίδι στο “Π. Μπαχράμης” ανάμεσα στον Ηρακλή Καλαμάτας και την Εράνη.

Οι γηπεδούχοι με γκολ του Ηλία Βαΐτση στο 90’ ισοφάρισαν σε 2-2 και πήραν έναν πολύτιμο βαθμό, διατηρώντας παράλληλα και το αήττητο στο πρωτάθλημα!
Η Φιλιατρινή ομάδα “αυτοκτόνησε” χθες και πέταξε δύο βαθμούς στην προσπάθεια της για κατάκτηση του τίτλου, ενώ έπεσε και στη 2η θέση με τον Πάμισο να ανεβαίνει στην κορυφή.
Η Εράνη προηγήθηκε 2-0 χάρις σε δύο γκολ του Νίκου Κόλλια, είχε πολλές ευκαιρίες ειδικά στο πρώτο μέρος και για άλλα γκολ, ενώ έλεγχε απόλυτα το ματς μέχρι το 70’.
Ο Ηρακλής που έπαιξε με αμυντική τακτική μείωσε με τον Μιχαλόπουλο και είχε την τύχη να βρει το γκολ της ισοφάρισης στην εκπνοή με κεφαλιά του Βαΐτση.
Οι Φιλιατρινοί έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία, κυρίως για τα δύο γκολ που τους ακυρώθηκαν.
Ενα στο πρώτο ημίχρονο στο 0-0 με τον Γεωργιόπουλο και ένα στο 88’ με τον Μπάρκα. Στο πρώτο ακυρωθέν γκολ η φάση ήταν οριακή, ενώ στη δεύτερη περίπτωση φάνηκε ο Μπάρκας να καλύπτεται, χωρίς να είμαστε κατηγορηματικοί μιας και δεν ήμασταν στην ίδια ευθεία.

Καταιγιστική η Εράνη,
και 0-1 στο 42’ με Κόλλια

Η Εράνη μπήκε καλύτερα στο ματς και μετά το πρώτο 20λεπτο επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της, με τους Μπάρκα και Γεωργιόπουλο να κάνουν όλη τη δουλειά από τη μέση και μπροστά.
Στο 24’ η κεφαλιά του Πέππα από κόρνερ του Μπάρκα αποκρούστηκε δύσκολα από τον Καπράλο, ενώ δύο λεπτά αργότερα από ενέργεια του Μπάρκα και απόκρουση των αμυντικών ο Βασιλόπουλος σούταρε ψηλά άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν καταιγιστικοί και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Μπινιώρης βρήκε στην περιοχή τον Βασιλόπουλο που πλάσαρε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ στο 34’ το μακρινό σουτ του Μπάρκα έδιωξε σε κόρνερ ο Καπράλος.
Στο 36’ ο Μπάρκας “χόρεψε” την άμυνα του Ηρακλή από αριστερά και έβγαλε την παράλληλη σέντρα για τον Γεωργιόπουλο που σε κενή εστία έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα...
Το γκολ όμως ακυρώθηκε με τον μεσοεπιθετικό της Εράνης να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ ύστερα από έγκαιρη υπόδειξη του κ. Γιαλλικάρη.
Νέα φοβερή φάση για τους “πράσινους” στο 40’ με τον Μπάρκα να περνά τρεις παίκτες και να κάνει το πλασέ που απομάκρυνε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων, με τον Τσόπελα να είναι μόνος του στο ύψος του πέναλτι...
Τελικά το γκολ που δικαιούταν απόλυτα η Εράνή ήρθε στο 42’ όταν ο Γεωργιόπουλος με ωραία κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Κόλλια που πρόλαβε τους αμυντικούς, τρίπλαρε Καπράλο και Μαγκλάρα και σε κενή εστία έκανε με σουτ το 0-1.

 

Και δεύτερο γκολ
με Κόλλια στο 52’

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Κώστα Λυμπερόπουλου μπήκε εκ νέου με επιθετική διάθεση και στο 52’ έκανε το 0-2 με τους ίδιους πρωταγωνιστές...
Ο Γεωργιόπουλος από δεξιά μετά από ωραία ενέργεια βρήκε πλάγια στην περιοχή τον Κόλλια που πέρασε ξανά τον Καπράλο και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Ο Ηρακλής μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε δείξει κάτι καλό επιθετικά, όμως μετά το 65’ πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Μείωση στο 71’ με Μιχαλόπουλο

Μάλιστα στο 71’ ευτύχησε να μειώσει σε 1-2 στην πρώτη του ευκαιρία μέχρι τότε στο ματς... Ο Φυκούρας έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά και ο Μιχαλόπουλος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Κουμπαρούλη.
Παρά τη μείωση του σκορ η Φιλιατρινή ομάδα έλεγχε το παιχνίδι και δεν κινδύνευε από την ομάδα του Αρη Γαλανόπουλου.

Φωνές για ακυρωθέν
γκολ του Μπάρκα

Στο 88’ ο Βασιλόπουλος βρήκε στην περιοχή τον Μπάρκα που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ ύστερα από υπόδειξη του κ. Μπασιλάρη, ο οποίος ελέγχεται για την απόφαση του μιας και ο Μπάρκας φάνηκε να καλύπτεται.
Στο επόμενο λεπτό ο Πλακάς που είχε περάσει ως αλλαγή νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Καπράλο. Και αφού έχασε ένα σωρό ευκαιρίες η Εράνη, ο... άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε στο 90’...

Ο Βαΐτσης “μίλησε” τελευταίος

Ο εξαιρετικός και χθες Φυκούρας έβγαλε νέα ωραία σέντρα από δεξιά και ο αμαρκάριστος Βαΐτσης, που στα τελευταία λεπτά πέρασε από την άμυνα στην επίθεση, με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το τελικό 2-2 χαρίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του!
Μετά το τελευταίο σφύριγμα από τον κ. Ρέκκα οι Φιλιατρινοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τα γκολ που τους ακυρώθηκαν, ενώ είχαμε και στιγμές έντασης για 2-3 λεπτά μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.
Διαιτητής ήταν ο Ρέκκας και βοηθοί οι Γιαλλικάρης και Μπασιλάρης.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Καπράλος, Τρακάκης, Φυκούρας, Μαγκλάρας, Μιχαλόπουλος (92’ Κρέπης), Κωνσταντόπουλος, Ψωρομύτης (80’ Δαραβίγκας), Βλαχάκης (85’ λ.τρ. Καλογερόπουλος), Βαΐτσης, Δαρσακλής, Λύρας.
ΕΡΑΝΗ: Κουμπαρούλης, Τσόπελας, Μπινιώρης, Γκότσης (84’ Νικολακόπουλος), Πέππας, Γκεβόρι, Βασιλόπουλος, Χάρμπας, Γεωργιόπουλος, Μπάρκας, Κόλλιας (85’ Πλακάς).