Κυριακή, 27 Νοέμβριος 2022 10:45

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Μάχες με φόντο την κορυφή σε Φιλιατρά και Μεσσηνιακού

Γράφτηκε από τον
Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Μάχες με φόντο την κορυφή σε Φιλιατρά και Μεσσηνιακού

Με εφτά παιχνίδια, καθώς αναβλήθηκε και πάλι το ματς της Ομόνοιας (με Ολυμπιακό Ανάληψης) συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής.

Η καλαματιανή ομάδα δεν έχει ολοκληρώσει την εγγραφή της στο Μητρώο της ΓΓΑ, με συνέπεια να μην αγωνίζεται για πέμπτη σερί αγωνιστική! Στο πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής, που θα διεξαχθεί την Κυριακή ξεχωρίζουν τα ματς σε Φιλιατρά και γήπεδο Μεσσηνιακού. Εκεί όπου η Εράνη θα φιλοξενήσει τον Ακρίτα Κορώνης και ο Πανθουριακός τον Ηρακλή Καλαμάτας, αντίστοιχα. Εράνη και Ακρίτας ισοβαθμούν με 12 βαθμούς στη δεύτερη θέση, έχοντας μόλις ένα βαθμό διαφορά από τον πρωτοπόρο Πάμισο, που υποδέχεται στη Μεσσήνη τη Μεθώνη.
Κοντά στον Πάμισο βρίσκονται ο Πανθουριακός (11 β.) με τον Ηρακλή (10 β.) που θα τα δώσουν όλα για τους τρεις βαθμούς. Ιδιους βαθμούς με τον Ηρακλή έχει η Κυπαρισσία, που θέλει να “ξεκολλήσει” από τις ισοπαλίες, επιστρέφοντας στις επιτυχίες με την Α.Ε. Μάνης που συνεχίζει με τον Παναγιώτη Πολίμο στον πάγκο αντί του Γιώργου Αργυρόπουλου. Από εκεί και πέρα, θα παίξουν Α.Ε. Αβίας – Καλό Νερό, ΠΑΣ Ράχη – Εθνικός Μελιγαλά και Τέλλος Αγρας – Αστέρας Αρφαρών. Η Σπερχογεία θα πάρει στα χαρτιά τους τρεις βαθμούς με τον Απόλλωνα Καλαμάτας, που δεν μετέχει στο πρωτάθλημα.

Ενός λεπτού σιγή σε όλα τα γήπεδα

Η 25η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και η ΕΠΣ Μεσσηνίας έστειλε το δικό της μήνυμα, αναφέροντας ότι με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα γήπεδα έως και τις 5 Δεκεμβρίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Η Βία κατά των Γυναικών είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο. Το 2022 πολλές γυναίκες στη χώρα μας έπεσαν θύματα βίας των συζύγων ή των συντρόφων τους, χάνοντας την ίδια τους τη ζωή. Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας ενώνει τη φωνή της με όλους όσους αγωνίζονται για να βάλουν οριστικό τέλος σε κτηνώδεις συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την ανθρώπινη φύση. Στεκόμαστε στο πλευρό όσων γυναικών βιώνουν έναν αληθινό εφιάλτη στην καθημερινότητά τους, καταδικασμένες να ζουν μέσα στον φόβο και τη σιωπή. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, σε όλα τα γήπεδα που θα διεξαχθούν αγώνες, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη όλων των αγώνων που θα διεξαχθούν από 25/11/2022 έως και 5/12/2022, τιμώντας τις ζωές που χάθηκαν”.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Κυριακή, 3 μ.μ.

Πάμισος – Μεθώνη
Γήπεδο Μεσσήνης
Τσαμούρης, Χ. Μπουρίκας, Μπαρδής
Πανθουριακός – Ηρακλής Καλαμάτας
Γήπεδο Μεσσηνιακού
Κομπιλίρης, Αντωνόπουλος, Βανικιώτης
Α.Ε. Αβίας – Καλό Νερό
Γήπεδο Κάμπου
Πλακογιάννης, Ν. Σκόρδος, Ταβουλαρέας
Εράνη – Ακρίτας Κορώνης
Γήπεδο Φιλιατρών
Καυκάς, Καραμπέτσος, Η.Μπουρίκας
Κυπαρισσία – Α.Ε. Μάνης
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Ρέκκας, Τσοπανάκης, Αράπης
ΠΑΣ Ράχη – Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο “Π. Μπαχράμης”
Τσουλάκος, Μπέλλου, Λιανός
Τέλλος Αγρας – Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Γαργαλιάνων
Η. Νικολόπουλος, Γ. Μιχαλόπουλος, Π. Νικολόπουλος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)
1. Πάμισος 14-4 13
2. Εράνη 17-5 12
-. Ακρίτας Κορώνης 12-4 12
4. Πανθουριακός 11-6 11
5. Ηρακλής Καλαμάτας 10-5 10
-. Κυπαρισσία 6-3 10
7. Μεθώνη 6-4 9
8. Εθνικός Μελιγαλά 8-6 8
-. Ολυμπιακός Ανάληψης 6-4 8
10. Καλό Νερό 2-6 7
-. Αστέρας Αρφαρών 6-13 7
12. ΠΑΣ Ράχη 6-9 6
13. Α.Ε. Μάνης 6-4 5
-. Α.Ε. Αβίας 6-14 5
15. Σπερχογεία 4-7 2
-. Τέλλος Αγρας 0-4 2
17. Ομόνοια 0-4 1
* Ο Απόλλωνας Καλαμάτας αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα.
* Τέσσερις αγώνες λιγότερους έχει η Ομόνοια.
*Δύο αγώνες λιγότερους έχουν Τέλλος Αγρας και Α.Ε. Μάνης.
* Ενα αγώνα λιγότερο έχουν Ακρίτας Κορώνης, Σπερχογεία, Μεθώνη και Καλό Νερό.