Δευτέρα, 28 Νοέμβριος 2022 16:19

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 1-1: Αυτή τη φορά -Χ-αμογέλασε στις καθυστερήσεις... (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 1-1: Αυτή τη φορά -Χ-αμογέλασε στις καθυστερήσεις... (φωτό)

Οτι στερήθηκε πριν μία εβδομάδα στις καθυστερήσεις το Διαβολίτσι με την ισοφάριση στην Νέα Επίδαυρο, το πήρε πίσω χθες στο εντός έδρας ματς με τον Πανηλειακό...

Ο Στραβάκος που είχε προωθηθεί στα τελευταία λεπτά βρέθηκε σε επίκαιρη θέση μέσα στην περιοχή και με ένα ψύχραιμο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 τον Πανηλειακό.
Ο καλαματιανός μεσοαμυντικός χάρισε έτσι τον δεύτερο βαθμό στη μεσσηνιακή ομάδα στον 4ο όμιλο της Γ’ εθνικής μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές.
Η χθεσινή αναμέτρηση φιλοξενήθηκε στο γήπεδο του Ασπροχώματος από τη στιγμή που έχει κλείσει το γήπεδο του Μελιγαλά λόγω επανασποράς του χλοοτάπητα και την παρακολούθησαν 150 περίπου θεατές.

Μπήκαν καλύτερα οι Πυργιώτες

Ο Πανηλειακός ήταν πιο δραστήριος στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τον Μενσά να δημιουργεί πολλά προβλήματα στη άμυνα των γηπεδούχων.
Το Διαβολίτσι μεσοεπιθετικά απειλούσε κυρίως από δεξιά, χωρίς όμως να έχει τη μεγάλη φάση στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 17’ ο Μενσά έκανε ωραία ενέργεια και σούταρε 7-8 μέτρα έξω από την περιοχή με τον Βασιλειάδη να μπλοκάρει.
Ο ΑΟΔ απείλησε στο 22’ όταν ο Ηλιόπουλος βγήκε στα πλάγια και έβγαλε ωραία σέντρα με τον Μουλιάτο που έκανε κίνηση φορ, να μην προλαβαίνει για λίγο να στείλει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα.
Η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα είχε μία καλή στιγμή και στο 33’ με το σουτ του Δημητρίου να μην βρίσκει στόχο.

Προβάδισμα στο 39’ με Λούσκο

Οι Πυργιώτες είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και έφτασαν στο γκολ στο 39’... Ο Μπάλλας με κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας βρήκε τον Λούσκο, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Βασιλειάδη και με πλασέ έγραψε το 0-1.
Μάλιστα στο 44’ ο Πανηλειακός λίγο έλειψε να σημειώσει και δεύτερο γκολ όταν σε αντεπίθεση ο Μενσά μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι, με τον Γαλανόπουλο να είναι αμαρκάριστος σε θέση μέσα αριστερά, αλλά να μην τροφοδοτείται...

Τριπλή αλλαγή στο ημίχρονο

Στην ανάπαυλα ο Παλαμάρας έβαλε τις φωνές στους παίκτες του για την εμφάνιση τους στο πρώτο μέρος και μάλιστα προχώρησε σε τρεις αλλαγές...
Στο ματς μπήκαν οι Ζαραφέτας, Γουέσλει και Στραβάκος, αντί των Δημητρίου, Μουλιάτου και Αλεξανδρή.
Η εικόνα της μεσσηνιακής ομάδας άλλαξε προς το καλύτερο μιας και πήρε τον έλεγχο του αγώνα, δίχως βέβαια να μπορεί να πατήσει με ευκολία την περιοχή της Πυργιώτικης ομάδας και να δημιουργήσει ευκαιρίες.
Συνάμα αποχώρησε στο 57’ τραυματίας από το ματς ο Τσιγαρίδης με τον Βέλλη να τον αντικαθιστά, ενώ λίγο αργότερα έγινε και πέμπτη αλλαγή με τον Πάγια να περνά αντί του Θώδη. Επιπλέον έγιναν και αρκετές εσωτερικές αλλαγές, με τον ΑΟΔ να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.
Στο 62’ πάντως λίγο έλλειψε οι φιλοξενούμενοι να πετύχουν και δεύτερο γκολ και να πάρουν ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης, όμως ο Βασιλειάδης έδειξε τα αντανακλαστικά και απέκρουσε σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ του Κακόγιαννου.
Στο 73’ ο Ηλιόπουλος ελίχθηκε έξω από την περιοχή και έπιασε το μακρινό σουτ με τον Μαντζάρη να αποκρούει αρχικά... Ο Σταματελόπουλος πλάσαρε αδύναμα από πλάγια θέση, όμως και πάλι ο γκολκίπερ του Πανηλειακού είπε “όχι”.

Πίεσε και δικαιώθηκε στο φινάλε

Στο τελευταίο τέταρτο το Διαβολίτσι βγήκε μαζικά στην επίθεση ψάχνοντας την ισοφάριση, με τον Πάγια να πηγαίνει στην κορυφή δίπλα από τον Ηλιόπουλο.
Στο 87’ ο Σταματελόπουλος έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Μαντζάρης επιχείρησε άστοχη έξοδο πέφτοντας πάνω στον Ηλιόπουλο και η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, με την κεφαλιά του Στραβάκου να φεύγει λίγο άουτ.

Οτι δεν πέτυχε σε εκείνο το λεπτό το πέτυχε στις καθυστερήσεις ο μεσοαμυντικός του ΑΟΔ...
Στο 94’ ο Ζαραφέτας έκανε το γέμισμα, ο προωθημένος Καντούτσης κατέβασε την μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Στραβάκο που με ψύχραιμο πλασέ από τη μικρή περιοχή την έστειλε στην αριστερή γωνία για το 1-1!
Καλή ήταν η διαιτησία του Βαρτσάκη (Λακωνίας) και των βοηθών του, Αντωνόπουλου και Μπεκιάρη από τον ίδιο σύνδεσμο.
Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Μπαλόπουλος, Καντούτσης, Πιτσιλής, Αντωνιάδης, Τσιγκρήλας, Μενσά και Μπάλλας.
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Βασιλειάδης, Σταματελόπουλος, Μπαλόπουλος, Καντούτσης, Θώδης (65’ Πάγια), Τσιγαρίδης (57’ λ.τρ. Βέλλης), Μουλιάτος (46’ Ζαραφέτας), Ηλιόπουλος, Αλεξανδρής (46’ Γουέσλει), Πιτσιλής, Δημητρίου (46’ Στραβάκος).
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Μαντζάρης, Διαμαντόπουλος, Γαλανόπουλος, Αντωνιάδης, Τσιγκρήλας, Μπάλλας, Λούσκος, Μπαλός, Καλομοίρης (61’ Κακογιάννος), Μενσά, Πετρίνιο (75’ Σίλβα).