Πέμπτη, 01 Δεκέμβριος 2022 11:08

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Πολλοί "μνηστήρες" για τον τίτλο

Γράφτηκε από τον
Α' ΤΟΠΙΚΗ: Πολλοί "μνηστήρες" για τον τίτλο

 Μάχη μέχρι τέλους αναμένεται φέτος για τον τίτλο στην Α' τοπική, που ξεκίνησε πιο αργά (29 Οκτωβρίου) από κάθε άλλη χρονιά λόγω της κόντρας ΕΠΟ - Αυγενάκη για το θέμα του Μητρώου.

Κάτι που έχει ως συνέπεια πολλές εμβόλιμες αγωνιστικές για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.
Ενδεικτικό ότι σε διάστημα 28 ημερών έχουν διεξαχθεί εφτά αγωνιστικές, με πολλές πάντως αναβολές (η Ομόνοια έχει να αγωνιστεί από τις 2 Νοεμβρίου), ενώ ως γνωστόν δεν μετέχει ο ιστορικός Απόλλωνας Καλαμάτας και οι αντίπαλοί του παίρνουν στα χαρτιά τους τρεις βαθμούς.
Ο Πάμισος με 16 βαθμούς, είναι αυτός που οδηγεί την κούρσα και ακολουθούν η Εράνη με 15, ο Πανθουριακός με 14, η Κυπαρισσία με 13, ο Ακρίτας Κορώνης με 12 και και ο Ηρακλής Καλαμάτας με το Καλό Νερό, με 10 βαθμούς. Η διαφορά δηλαδή του πρώτου με τον 7ο της βαθμολογίας, είναι μόλις δύο νίκες, με Κορώνη και Καλό Νερό να έχουν ένα ματς λιγότερο. Κάτι που δείχνει πόσο ρευστό είναι το σκηνικό στην κορυφή.
Πάμισος, Εράνη, Πανθουριακός και Κυπαρισσία, είναι οι ομάδες που λογικά θα διεκδικήσουν την πρωτιά, χωρίς να σημαίνει ότι οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας δεν έχουν δικαίωμα στο όνειρο.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι Εράνη και Κυπαρισσία μπορεί να κυνηγούν τον Πάμισο στη βαθμολογία, αλλά διατηρούν το αήττητο στο πρωτάθλημα.
Η Εράνη μετρά 4 νίκες και 3 ισοπαλίες και η Κυπαρισσία 3 νίκες και 4 ισοπαλίες. Ο Πάμισος έχει 5 νίκες,1 ισοπαλία και 1 ήττα (στην πρεμιέρα από τον Εθνικό Μελιγαλά).
Μία μόνο ήττα (από τον Πάμισο) έχει και ο Πανθουριακός, που την Κυριακή "έσπασε" στις καθυστερήσεις το αήττητο του νεοφώτιστου Ηρακλή Καλαμάτας, που έχει ίδιο αριθμό ισοπαλιών με την Κυπαρισσία. Αντίθετα, ο Ακρίτας Κορώνης δεν έχει μοιραστεί ακόμα τους βαθμούς, μετρώντας 4 νίκες και 2 ήττες σε έξι αναμετρήσεις, ενώ το Καλό Νερό έχει 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες.
Το Δεκέμβριο θα διεξαχθούν τέσσερις αγωνιστικές σε διάστημα δύο εβδομάδων, από 3 έως 17 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια υπάρχει διακοπή λόγω των εορτών.
Για να δούμε αν με τη συμπλήρωση του 1/3 του πρωταθλήματος, θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει η κατάσταση στις υψηλές θέσεις ή θα διατηρηθεί ο συνωστισμός. Στα αξιοσημείωτα ότι στην σαββατιάτικη 8η αγωνιστική, όλοι οι "μνηστήρες" του τίτλου αγωνίζονται εκτός έδρας. Ο Πάμισος στην Κυπαρισσία με το Καλό Νερό, η Εράνη στο Μελιγαλά (αν είναι έτοιμο το γήπεδο) με τον τοπικό Εθνικό, ο Πανθουριακός στην Κορώνη με τον Ακρίτα και η Κυπαρισσία στον Αγιο Νικόλαο Μεσσήνης με τον Ολυμπιακό Ανάληψης.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 7 αγώνες)
1. Πάμισος 20-4 16
2. Εράνη 20-6 15
3. Πανθουριακός 13-7 14

4. Κυπαρισσία 8-3 13
5. Ακρίτας Κορώνης 13-7 12
6. Ηρακλής Καλαμάτας 11-7 10
-. Καλό Νερό 4-7 10
8. ΠΑΣ Ράχη 7-9 9
-. Μεθώνη 6-10 9
10. Ολυμπιακός Ανάληψης 6-4 8
-. Εθνικός Μελιγαλά 8-7 8
12. Αστέρας Αρφαρών 7-16 7
13. Α.Ε. Μάνης 6-6 5
-. Σπερχογεία 7-7 5
-. Τέλλος Αγρας 3-5 5
-. Α.Ε. Αβίας 7-16 5
17. Ομόνοια 0-4 1
* Ο Απόλλωνας Καλαμάτας αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα.
* Πέντε αγώνες λιγότερους έχει η Ομόνοια.
*Δύο αγώνες λιγότερους έχουν Τέλλος Αγρας και Α.Ε. Μάνης.
* Ενα αγώνα λιγότερο έχουν Ακρίτας Κορώνης, Σπερχογεία,
Μεθώνη, Καλό Νερό και Ολυμπιακός Ανάληψης.