Πέμπτη, 01 Δεκέμβριος 2022 21:09

Ο ΠΑΟΚ 3-0 την Α.Ε. Λεμεσού στην Κύπρο

Γράφτηκε από τον
Ο ΠΑΟΚ 3-0 την Α.Ε. Λεμεσού στην Κύπρο

Πραγματοποιώντας ακόμη μία πειστική εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 3-0 της ΑΕΛ Λεμεσού στο «Τσίρειο», στο δεύτερο φιλικό του επί κυπριακού εδάφους. Ντάγκλας Αουγκούστο (10'), Νέλσον Ολιβέιρα (32') και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (73') σημείωσαν τα γκολ για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που απειλήθηκε ελάχιστα.

 

Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο δεκάλεπτο. Ο Ζόαν Σάστρε έκανε την ενέργεια από τα δεξιά, σέντραρε την κατάλληλη στιγμή κι ο επερχόμενος Αουγκούστο στην κίνηση βρήκε δίχτυα. Οι Κύπριοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση δέκα λεπτά αργότερα, αλλά το σουτ του Σαΐντο Μπεραχίνο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ντόμινικ Κοτάρσκι. Ήταν, ουσιαστικά, η καλύτερη στιγμή της ΑΕΛ στο ματς. Λίγο μετά το ημίωρο, ο ΠΑΟΚ έφτασε σε δεύτερο γκολ, με τη δυνατή κεφαλιά του Ολιβέιρα έπειτα από τη σέντρα του Κάλεντ Νάρεϊ από τα δεξιά .

Καλύτερη η ΑΕΛ στο ξεκίνημα του β' μέρους, είχε μικροευκαιρίες με τον Ευάγγελο Ανδρέου (52') και τον Εύδωρα Σιλβέστρου (54') ενώ, προτού βγει ως αλλαγή, ο Στέφαν Σβαμπ απέτυχε για εκατοστά να χριστεί σκόρερ. Το ίδιο συνέβη και με την κεφαλιά του Στέφαν Τσέποβιτς στο 62', ωστόσο στο 73' ήρθε το τρίτο γκολ για τον ΠΑΟΚ από τη "λόμπα" του Μπίσεσβαρ, με τον διεθνή Σουριναμέζο μεσοεπιθετικό να παίρνει την πάσα από τον Φιλίπε Σοάρες. Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο του φιλικό επί κυπριακού εδάφους, ο ΠΑΟΚ θα το δώσει την προσεχή Δευτέρα (6/12, 18:30) απέναντι στον Άρη Λεμεσού στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

 Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:


ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ (Τσέντομιρ Γιανέφσκι): Ολιβέιρα, Μπάστο, Τεσέιρα, Σάντος, Τζάλμα, Ζντραβκόφσκι, Παπαφώτης, Κοντινέλα, Κατσάνικλιτς (45' Ανδρέου), Μπεραχίνο, Σις.

Στο δεύτερο ημίχρονο: Κυριάκου, Φραντζής, Μπιλοβάρ, Παντελή, Νεοφύτου, Ανδρέου, Ιωάννου, Συλβέστρου, Τσέποβιτς, Μιλιντσεάνου, Παπαφώτης (67' Κολιάς).

 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Σάστρε, Ράφα Σοάρες, Ντόουγκλας, Σβαμπ, Νάρεϊ, Ελ Καντουρί, Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο: Ζ. Ζίβκοβιτς, Τσαούσης (76' Σελιμάι), Βιεϊρίνια, Κάργας, Νάσμπεργκ, Σβαμπ (60' Κούρτιτς), Φιλίπε Σοάρες, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Ρικάρντο, Τόμας.

 

*Εκτός αποστολής του ΠΑΟΚ για το φιλικό έμειναν ο Λευτέρης Λύρατζης που συνεχίζει την αποθεραπεία του, οι Νίκολας Κουαλιάτα και Γιάννης Μιχαηλίδης που κρίθηκε προτιμότερο να προφυλαχθούν, αλλά και ο Τιάγκο Ντάντας που ενσωματώθηκε το πρωί στην ομάδα.