Κυριακή, 04 Δεκέμβριος 2022 14:16

Η Καλαμάτα με άγχος 1-0 την Επισκοπή

Γράφτηκε από τον

Με γκολ του Γιάννη Πασά στο 66' η Καλαμάτα λύγισε με σκορ 1-0 την αντίσταση της Επισκοπής και επέστρεψε στις επιτυχίες, ύστερα από την ήττα στα Χανιά και την ισοπαλία με την Παναχαϊκή.

Η "Μαύρη Θύελλα"  κόντρα σε μια ομάδα που έχει μόλις ένα βαθμό και ήρθε με υπηρεσιακό προπονητή στην Καλαμάτα, δυσκολεύτηκε πολύ να φθάσει στο τρίποντο. Στο πρώτο μέρος είχε μεν τρία δοκάρια, αλλά από την άλλη κινδύνεψε κιόλας με ισοφάριση.

Οι Κρητικοί έφθαναν με ευκολία στην περιοχή των γηπεδούχων και τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια. Η "Μαύρη Θύελλα", είχε πολλά προβλήματα στη μεσαία γραμμή και αν έπαιζε με πιο ποιοτικό αντίπαλο, θα το πλήρωνε με νέα απώλεια βαθμών. Το θετικό είναι ότι πήρε την τρίτη νίκη στη Super League 2, αλλά από την άλλη προβλημάτισε με την απόδοσή της.

ΤΟ "ΦΙΛΜ" ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

90' Αντεπίθεση για την Καλαμάτα με τον Αρναρέλλη να πλασάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

88' Δύο αλλαγές για τη "Μαύρη Θύελλα" Μπήκαν οι Κόκκορης και Ασίγκμπα και βγήκαν Μαβινγκά και Ρόβας.

87' Γυριστό σουτ Μπόρχες άουτ από το κάθετο δοκάρι.

86' Αναγκαστική αλλαγή για τους Κρητικούς. Ο καλύτερος παίκτης, Γεράσιμος Βουκελάτος τραυματίστηκε και στη θέση του μπήκε ο Αραμπατζής.

84' Αλλαγή για την Επισκοπή. Ο Τζωρτζινάκης στη θέση του Σαμουρκασόβι.

Πολλά προβλήματα σήμερα για την Καλαμάτα στη μεσαία γραμμή. Οι φιλοξενούμενοι φθάνουν πολύ εύκολα στην περιοχή της Καλαμάτας και τα χαλούν στην τελική προσπάθεια.

81' Αλλαγή για την Καλαμάτα. Ο Μπόρχες στη θέση του Τάτου.

80' Κόκκινη κάρτα στον προπονητή της Καλαμάτας Νίκο Αναστόπουλο, που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και ενώ η Επισκοπή έβγαινε στην αντεπίθεση.

79'  Καλή στιγμή για την Επισκοπή. Ο Χοβανισιάν σέντραρε από δεξιά και ο Μαβινγκά έκοψε τελευταία στιγμή με προβολή τον Βουκελάτο, που ετοιμαζόταν να πλασάρει.

72' Καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, που άλλαξαν τη μπάλα μέσα στην περιοχή, με τελικό αποδέκτη τον Ρίτσαρντ που έπιασε το συρτό σουτ και έπεσε και μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.

71' Τεράστια ευκαιρία για την Επισκοπή. Ο Ρίτσαρντ πήρε την μπάλα από τον άξονα, μπήκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή και σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

67' Αλλαγές για την Καλαμάτα. Βγήκαν Ματέους και Βασιλόγιαννης και μπήκαν  Αρναρέλλης και Καραγκούνης. Αλλαγή και για την Επισκοπή. Ο Αμπόφο στη θέση του Κανέ.

66' Γκολ για την Καλαμάτα με Πασά. Ο Τάτος τροφοδότησε μέσα στην περιοχή για τον Ρόβα που από δεξιά, έκοψε στο δεύτερο δοκάρι για τον Πασά, ο οποίος νίκησε από κοντά τον Καλογεράκη.

60' Κόρνερ Σκεντεράι, ο Κανέ με γυριστή κεφαλιά έφερε την μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή και προ του Νταμπίξα πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ ο Ταϊρης.

55' Φάουλ Τάτου, κεφαλιά Πασά η μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός Μητροφάνης σήκωσε τη σημαία και υπέδειξε οφσάιντ τον επιθετικό της Καλαμάτας. Δεν μετρά το γκολ.

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.

Ημίχρονο στο Δημοτικό Στάδιο. Καλαμάτα - Επισκοπή 0-0

28' Κόρνερ Βασιλόγιαννη, γυριστή κεφαλιά Ρόβα βρήκε ο γκολκίπερ την μπάλα που στη συνέχεια χτύπησε στο πάνω μέρος του δοκαριού.

24' Νέο δοκάρι για την Καλαμάτα. Ο Ρόβας από τον άξονα, τροφοδότησε αριστερά τον Πασά που έπιασε το μονοκόμματο σουτ στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

20' Μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα. Σε σέντρα του Κωνσταντινόπουλου από αριστερά, ο Λάμτσε στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στο κάθετο δοκάρι.

10' Μεγάλη ευκαιρία για την Επισκοπή, ο Σκεντεράι από αριστερά σέντραρε στην μικρή περιοχή για τον Βουκελάτο που έκανε το πλασέ στην κίνηση με τον Ταϊρη, να μπλοκάρει πάνω στη γραμμή.

 7' Πρώτη επίσκεψη στην εστία της Επισκοπής με τη σέντρα - σουτ του Πασά από αριστερά , που απέκρουσε ο Καλογεράκης.

Σέντρα στον αγώνα.

Λίγοι θεατές αυτή την ώρα στις εξέδρες.

Στο γήπεδο βρίσκεται και ο παλιός τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού Νίκος Νταμπίζας για να δει το γιο του Κώστα, που αγωνίζεται στην Επισκοπή. 

Το "Νotosport" βρίσκεται στο Δημοτικό Στάδιο και θα σας μεταφέρει την εξέλιξη της αναμέτρησης.

 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Παπατόλιος, Ματέους, Τάτος, Βασιλόγιαννης, Ρόβας, Πασάς.

ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Καλογεράκης, Ρίτσαρντ, Σαμουρκασόβι, Λάμπτσε, Πολίτης, Σκεντεράι, Κούτσιας, Νταμπίζας, Βουκελάτος, Χοβανισιάν, Κανέ.