Τετάρτη, 24 Σεπτέμβριος 2014 14:52

Επιτυχία θα είναι μόνο η άνοδος

Γράφτηκε από τον

Νίκη εντός με τον Α.Ο. Κύμης, διπλό στα Μέγαρα με τον Βύζαντα. Η Καλαμάτα κάνει ιδανικό ξεκίνημα στη Γ' εθνική και με τη ψυχολογία που έχει,  το ιδανικό θα ήταν να έπαιζε αυτή την Κυριακή με τον Ζακυνθιακό για την τρίτη αγωνιστική.


Το πρωτάθλημα όμως διακόπτεται λόγω της πρεμιέρας του κυπέλλου της Γ' εθνικής. Η "Μαύρη Θύελλα" θα παίξει εκτός με τον γνώριμό της από την πρεμιέρα Α.Ο. Κύμης. Η διάκριση στο θεσμό δεν αφήνει αδιάφορη την τοπική μας ομάδα, όμως η σεζόν θα είναι πετυχημένη μόνο αν τσεκάρει το εισιτήριο για τη Β' εθνική.
Τι ουσία θα έχει δηλαδή να πάρει το κύπελλο και να παίζει και τη νέα σεζόν στη χαμηλότερη εθνική κατηγορία;
Η κατάκτηση του τίτλου είναι αυτό που θα την κάνει να αλλάξει επίπεδο και να ξεφύγει από τη μιζέρια των τελευταίων χρόνων. Το θετικό είναι ότι θέτει από το ξεκίνημα τις βάσεις για να πρωταγωνιστήσει. Το αρνητικό ότι το πρωτάθλημα διακόπτεται και αυτό δεν ευνοεί τις ομάδες που είναι σε καλή κατάσταση. Αντίθετα δίνει χρόνο σε όποιες δεν ξεκίνησαν καλό να διορθώσουν τις αδυναμίες τους.
Οσον αφορά το ματς κυπέλλου, είναι περισσότερο ευκαιρία για τους παίκτες της Καλαμάτας που δεν έχουν μέχρι τώρα χρόνο συμμετοχής να δείξουν την αξία τους και να βάλουν σε σκέψεις το Νίκο Κουρμπανά για την 11άδα με το Ζακυνθιακό στις 5 Οκτωβρίου.  Σ' ένα μαραθώνιο 30 αγωνιστικών θα χρειαστούν άλλωστε όλοι, καθώς θα προκύψουν τραυματίες, τιμωρίες, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την κόπωση που θα έχουν ορισμένα βασικά στελέχη από τα συνεχόμενα παιχνίδια.